Monday, October 29, 2007

Today Storiesss

Awal-awal pagi sicath konon mo kasi kena saya.....tapi saya tau suda dia punya jawapan...kalau ikut2 saya memang tau lagu apa yang konon-kononnya hit sekarang ni...macam lagu will.i.am tulah...'Baby where you get your body from 2x....I got it from my mama 2x'...


Kelmarin saya pegi masuk bengkel...mo dapat lesen kereta ba kono..lama suda saya tangguh baru kelmarin ada kesempatan...biasalah ba org ada anak ni....anak saya sekarang dikg...so selalulah saya hujung2 minggu balik kg....rindu ba sama saya punya anak..sambung balik cerita bengkel....macam biasalah masuk bengkel mesti mo kena tukar tayar..lepas tu test2 bawa kereta...dalam sekolah memandu tu saja......tapi yang saya mo cerita ni....saya punya tutor tu mungkin berani gila....lepas dia suruh saya pusing2 dlm 2-3 kali gitu dalam sekolah tu....dia suruh saya pakai tali pinggang..saya tanya kenapa..dia suruh ikut ja arahan....rupa-rupanya dia suruh saya drive pegi jalan besar....mula2 panik juga saya..sebab baru first belajar..baru pusing2 2-3 kali..suda drive pegi sanaaaaa yang banyak kereta...Jalan raya yang betul lah...mula2 tu panik juga...tapi indalah sampai terlepas stereng...saya ikut saja arahan saya punya tutor, lama2 eksen konon..pandai2 suda tukar gear sampai gear 4 (baru start kan)...tutor saya sampai cakap..eh eh ko mo kasi tunjuk ko punya skill ka?...
Macam tulah first time saya drive kereta..belum apa2 lagi suda berani pegi drive sana jalan besar..inda ada lesen L lagi tu..baru siap buka tayar terus minta puji pegi drive konon..tapi yang penting masa belajar drive ni..JANGAN PANIK DAN SENTIASA WASPADA.....

3 comments:

  1. hehe..siok la ko dreb di jalan besar tu mia? ba cepat2 ko dapat lesen ki. supaya kita dapat berbubut-bubutan balik kampung. hehe

    ReplyDelete
  2. tumpang menyamak dulu..hehe hi mia..

    ReplyDelete
  3. Bole ba kalau ko....to ungu..lagi banyak orang 'menyamak' lagi siok..he he

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!