Tuesday, December 23, 2008

Waiting for 2009.....

What is so special waiting for a new YEAR..........????....for me....
1. Our age + 1 ( more experience in life...more matured...kununlah)
2. Maybe...My sons + 1 ( he he he....got my own target bah...4 or 3 or max 5 before 35 yrs old..very risky after that
3. End of December....early salary + bonus ( set in mind...shopping he he he)...new YEAR...increase of salary + bonus ( so lucky working with this company...every year got increment...compare my previous boss...so 'kedekut' never ever give bonus or increment)..
4. More 'azam' to be achieve....

Hepi Holiday

Merry Christmas to Nc, Uzoy, Michelle, Gracie, Teng (walaupun dia tida dapat baca ini blog sya mo wish juga) & my others Fren'.......and Happy New Year......selamat bercuti2 malaysia.....

TAG......

to be honest I din know what is TAG......tapi utk tida mengecewakan my fren...sya ikut saja arahan..he he......

I am Grateful for what ??...eeemmm...

1. to be I am

2. to be come a mother to the 2 cute little son

3. have a lovely family n fren'

4. my wonderful life.....he he he


so now....sya mo TAG ;_

NC

UZOY

MICHELLE


Tuesday, December 16, 2008

When we are kids.............

Let remember what we are doing when we a small........khas untuk yang bersikulah rendah year 80's and 90's...........
.


We like to play..........




.

We like to buy..........

.
We like to watch..........


.
We like to eat..........




.
a bet you all mesti senyum2 tengo those picture.....he he he....so sweet kan zaman kita muda2 dulu kan......he he he






























Friday, December 12, 2008

Favorite Tv Series - CSI

Just to want start my Monday Working Day by promoting my favorite Tv Drama Series....he he he.. here there are.....











CSI : Crime Scene Investigation












CSI : Miami













CSI : NY




Actually.....semua pun sama dia punya storieess.....to investigate the crime scene....and the end of drama...bad guys or bad girl mesti tertangkap juga......proven by DNA.....by blood lah, by hair lah, by skin lah......all that related to DNA.....just imagine if our CSI act like this...mesti penjenayah takut.....within 24 hours kena tangkap.....he he...
.
Semua hero dalam drama ni tak berapa nak hensem kan....and they got a different2 caracter....Grissom from CSI : Crime Scene Investigation normal person....Horatio from CSI : Miami very cool.......always cool even a bullet near to his head...sampai mo menyampah pulak sya tengo...inda pandai ketakutan...and Caine from CSI : NY....half cool half normal......a bit misteri....but any way....they all still the best 'CSI'........





















Wednesday, December 10, 2008

For the first time......

Hari ni cam biasak...start keja balik setelah 4 hari 'cuti2 Malaysia'.......nothing special...tapi aku bergumbira sangat sebab husband aku suda tamat kursus (inda lama lagi jadi cigulah dia)...lepas tu anak2 aku yang 2 org tu suda kami bawa balik ke sini.....aku rasa akulah yang paling heeeepppppiii sekali sekarang ni....he he he.....
.
tapi hari aku nak bagi tau...pengalaman pertama aku drive keta sendiri pegi tempat keja.....bergegar jugalah tapi aku pilih time yang paling sesuai pegi keja...jam 7.00 pasal tidak banyak keta masa ni...parking pun senang dapat....masa parking punyalah lama....mana tidak pegi depan...reverse....pegi depan...reverse....sampai kono lurus kedudukan tapi sekali aku tengo..miring2 juga itu keta...tapi bole la....

Friday, December 5, 2008

Kereta Idaman....




Aku mula menyimpan angan2 untuk memiliki sebuah kereta semasa di sekolah menengah....keta idaman aku masa tu...Suzuki Vitara...tidak tau napa aku minat sangat tengok keta ni...cute sangat..suka sangat dengan designnya...
.



lepas tu citarasa aku tukar lagi...aku minat plak ngan keta Proton Wira Aeroback....smart sangat le aku rasa keta ni..lebih2 lagi kalau kaler biru muda...ni aku dapat photo nampak 'bontot' keta jek..






keta ni le yang jadi idaman aku sebenarnya....sangatlah smart dan sporty....Mitsubishi Evo...kalaulah aku dapat keta ni mesti best punya ler....nda tau bilalah aku mampu beli keta ni....
.
last2 aku terbeli keta ni pulak....Perodua Myvi Ezi (A).....kaler oren sebijik macam ni....walaupun tak pernah teridam nak drive keta ni tapi dah beli....apa orang bilang..tak kenal maka tak cinta...lama2 aku suka sangat ngan keta ni...luas...selesa....dan berpatutan...bagi yang berkeluarga (kira2 ada 2 anak le gitu)..sesuai sangat guna keta ni.....
.
P/s : teringat plak ngan si teng..kami selalu angan2 mo beli keta sport yang lampu depannya bole buka bole tutup...kalau nak buka lampu kami akan buka separuh je....jadi bayangkan lah kalau buka separuh ibarat mata kuyu yang seksi konon...he he he




Wednesday, December 3, 2008

Miss this precious moment.....

eemmmm...tengah saya membuka picture files sa....tiba2 ternampak ini photo....rindunya mo pegi belajar sana UMS balik........miss u all.....

Steamboat Dinner at Kg Nelayan, Bukit Padang.....

Muka kekenyangan bah ni....semalam dinner di Putra, Bukit Padang...siok ho makan steamboat ni masa hujan2...sadap.....cuba fokus saya punya piring tu...konon2 mo kasi tau sa pegi antam fruit saja tapi yang sebenarnya yang lain suda licin....fokus tempat sup ngan tempat mem'bbq' tu...he he he....
.
P/s : Cath, Nc, Uzoi....klu kita dapat makan 'steamboat' sama2 kan best...mesti terbalik itu periuk 'steamboat' oleh kita....