Monday, November 16, 2009

Yang suda berlalu.............

Sedar atau tidak, kita suda sampai ke penghujung tahun 2009...tinggal sebulan lebih lagi kita akan menyambut kedatangan tahun baru 2010....ertinya usia kita akan bertambah....garis halus di wajah juga akan menambah bilangannya....banyak peristiwa pahit manis yang suda berlaku dalam diri kita dan peristiwa ini akan menjadi kenangan yang akan kita ingati sampai bila2..dari zaman kanak-kanak, ke zaman remaja, ke zaman dewasa.............seakan baru semalam saya meninggalkan zaman sekolah....masih teringat saya mengenakan baju kurung putih biru dan berkasut putih....emmm alangkah seronoknya masa-masa itu.....tidak payah memikirkan apa2 masalah kecuali tanggungjawab belajar hingga lulus berjaya...yang selebihnya di tanggung oleh orang lain yakni ibu bapa.....meninggalkan alam persekolahan di waktu remaja, melangkah ke alam awal dewasa....masih meneruskan tanggungjawab yang sama ; belajar hingga berjaya tanpa memikirkan apa-apa masalah.....Universiti Malaysia Sabah.....tempat saya menimba ilmu untuk di buat bekalan semasa menempuh alam pekerjaan.....UMS....akan saya ingati sampai bila2...kerana di sini saya mula belajar erti kehidupan yang sebenar...saya mula merasa bebanan yang di tanggung oleh ibu bapa untuk melihat anak2 mereka berjaya...saya mula merasa gerun memikirkan saingan sengit semasa di alam pekerjaan nanti....dan saya mula memikirkan masa depan saya ; adakah saya akan bertemu dengan teman hidup yang akan menemani saya di kala susah dan senang..................
eemmmm.....itu apa yang suda berlalu.....sekarang suda masanya saya membayar balik segala kesusahan ibu bapa semasa membesarkan saya.....dan mempunyai tanggungjawab yang berat untuk memastikan anak-anak saya menjadi orang yang berguna.....dan sentiasa menjadi teman yang setia kepada suami tercinta di kala senang dan susah.........
.
.
p/s : tiba2 terasa ingin menulis sedemikian.....hidup kita terlalu berharga untuk di sia-siakan.......

Tuesday, November 3, 2009

30's @ Kinabalu Pine Resort

Tidak sedar umur sya suda masuk 30 tahun...........tua suda bah tapi apa org bilang forever young.....my 30's birthday kami sekeluarga celebrate di Kundasang.....we stay one night at Kinabalu Pine Resort ( ada promosi RM 200 per night , deluxe room include dinner and breakfast for 2 person - oklah kan ).....
.

^ My Lovely family..............
.



^Kanak-Kanak riang......

.



^ Angin Kundasang.....
.

^ View dari chalet.......
.

^ chalet tempat kami menginap......



















Tuesday, October 13, 2009

Updating my blog...

eeemmm...just checking my blog today.....kesian my blog......jarang2 suda kena lawat due to addicted to facebook...but lately i'm seems to be exhausted of idea what i'm going to write in my simple blog column.....macam rumah yang lama tida penghuni, maybe my blog penuh sarang labah2 sudah...
.
I'm feeling not well today maybe terover makan durian last night.....so sedap bah jadi sayang kalau kasi tinggal lagi..kasi abis semua...and the result this morning.....macam panas jak sya rasa dalam badan sya ni...itulah gondoot makan....rasalah sendiri....
.
Next week mo pergi KL lagi 3 hari.....ada training....sya rasa macam every year saya pegi KL attend training lah....kursuslah......honestly tidak berapa suka pegi KL sebab sangat semak...for me lah....sakit kepala kalau lama2 di sana...only one sya suka pegi KL sebab shopping mall nya besar2...siuk kalau berwindow shopping dan shopping (kalau ada budgetlah...)...

Friday, September 11, 2009

Barry Manilow - Can't Smile Without you

Today with my sentimental mood ( written in pink colour lagi tu ).....with the cloudy day ( i think lah if not maybe the jerebu day) want to share and dedicated this lovely song to my hubby, my 2 little prince, my parents, sister's & brother and to all my friends where ever you are....all this people is the most important in my life that always make me smile........
.
You know I Can't Smile Without You,
I Can't Smile Without You, I can't laugh and I can't sing,
I'm findin' it hard to do anything.
You see, I feel sad when you're sad,
I feel glad when you're glad,
If You only knew what I'm go ing through,
I just Can't Smile Without You.
You came along just like a song and brightened my day,
Who'd've believe that you were part of a dream Now it all seems light years away.
And now you know I Can't Smile WIthout You,
I Can't Smile Without You, I can't laugh and I can't sing,
I'm finding it hard to do anything. You see,
I feel sad when you're sad,
I feel glad when you're glad,
If you only knew what I"m going through, I just can't smile.
Now some people sa y happiness takes so very long to find.
Well I'm finding it hard leaving your love behind me.
And you see, I Can't Smile Without You, I Can't Smile Without You,
I can't laugh and I can't sing,
I'm findin' it hard to do anything.
Y ou see, I feel sad when you're sad, I feel glad when you're glad,
If You only knew what I'm going through,
I just Can't Smile Without You..........
.
emmm......what a lovely song kan....i heard this song in one of the Hell Boy movie when the fish man falling in love with the princess.........

Thursday, September 10, 2009

Geramnya......

Awal2 pagi suda spoil my mood.....kurang asam....nasib baiklah posa......bukan apa...ni pasal parking ni.....sya punya opis memang ada sediakan 6 petak free parking untuk pekerjanya...jadi tempat tu pun memang ada sign board yang tertulis nama company tempat sya kerja...sya memang selalu parking tepi sekali...tempat yang sama hari2....memang semua yang biasa parking berdekatan dengan kawasan itu pun memang cam dah muka ngan kereta sya....tapi hari ni masa sya sampai ada satu pompuan cina tu tua dah macam 50-an gitu...dia dengan muka selamba pegi parking tempat saya....padahal dia pun memang selalu nampak sya parking di situ dan dia selalu parking di depan lot parking company sya......dia nampak dah sya masuk tengok2 dia...tapi dia boleh buat muka selamba....issshhhh geramnya.......nasiblah bulan posa...nda pasal2 kurang pahala marahkan orang....klu hari biasa tadi mo saja sya cakap sama itu amoi tua....' helo nda pandai baca signboard kah ??????????????'

Wednesday, September 9, 2009

Today....

emmm....lama tidak update blog...me....macam biasa...will do the same thing....bangun pagi pergi kerja...before pergi kerja send my son si shumi to taska....di opis start keja dari 8.30 sampai 5.30 (rest 1 jam 12.30 -1.30)...cuma bulan puasa ni schedule sya beza sikit...kerja start jam 8.30 sampai 4.30 tida rest....tapi bleh balik awal....sedar tidak sedar suda tinggal 11 hari lagi mo berpuasa...cepat tul masa berlalu.....macam baru semalam dengar pengumuman di tv bila start puasa...orang pun suda sibuk dengan persiapan raya.....me......ala kadar jak....cuma tahun ni beza sikit.....sya ngan husband tempah baju kurung ngan baju melayu sedondon dengan 2 orang kami punya hero kecil tu ( sebelum ni nda pernah sama warna baju ).....hari tu masa mo tempah sikit lagi nda di terima oleh tukang jahit tu....dia terima tempahan baju melayu saja...baju kurung tida mahu....tapi mungkin dia kasihan tengo muka saya ( buat muka kasihanlah masa tu ) terus dia ambil semua tempahan kami dengan syarat tida boleh ada fesyen2 kono....memang pun baju kurung saya tidak mo yang berfesyen...my favorite is baju kurung asli.....
.
Bulan posa ni balik kerja selalunya sya mesti singgah bazar ramadhan...bukan apa...bulan ni lah selalunya kita dapat makan apa yang jarang2 di jual kalau hari2 biasa....kadang2 nda pernah nampak kena jual pun melainkan masa puasa....kalau ikut hati semua pun sya mo beli tapi jangan ikut nafsu...membazir....beli mesti habis makan punya.....and my favorite kuih is popia....hampir setiap hari sya beli.....karipap terpaksa beli hari2 gak sebab si shumi punya favorite...time buka posa kami dua orang sajalah....walau shumi tidak paham apa erti puasa tu...sya just bagitau dia tidak boleh makan kalau tida azan...pelan2 orang bilang ajar anak ni....kalau dulu boring jugalah di rumah sebab tida kawan bercakap tapi sekarang ni ok sikit...shumi boleh sudah di ajak berbual....cerita dia mesti pasal kawan2nya....kadang2 sya ketawa juga dengar ceritanya....dan seronok dengar bila dia bercakap macam upin ipin ' betul, betul, betul'......
.
Masuk bilik sya punya boss tadi tiba2 dia cakap ' kita buat perkara yang berfaedah hari ni..' mungkin dia mo ambil berkat dari tarikh hari ni kali..09/09/09.....mungkin dia punya fengshui kali...baca blog si uzoi tadi dia mo ambil licence suda...semoga berjaya uzoi.....si nc nda sabar suda tu menanti saat2 bahagia kunun.......si cath teruskanlah tukul menukul tu..moga2 dapat jodoh cepat, mana tahu tersangkut ngan orang sandakan kan.....

Friday, August 14, 2009

Customer service..................

Hari ni sya mo kongsi sikit pasal kerja sebagai seorang customer service.............macam biasaklah untuk menjadi seorang customer service yang baik mesti pandai melayan melanggan, kaya dengan senyuman, komunikasi yang baik dan mempunyai tahap kesabaran yang tinggi......mesti mo sabar punya melayan pelbagai jenis perangai manusia ni.......biar macam mana pun perangai pelanggan ungkapan 'customer is always right & customer is king' terpaksa diguna pakai oleh seseorang customer service...tapi pernahkah kamu orang terpikir kadangkala kita mendapat layanan yang buruk semasa mendapatkan perkhidmatan.....orang tu macam acuh tak acuh saja melayan kita...tengo kita pun satu macam.....mungkin kisah di bawah ni membuatkan anda terpikir betul ke customer is always right ?????
.
.
Situasi 1
Seorang pelanggan wanita 25 - 30 thn, kira2 seorang businesswomanlah kono, pegang2 PDA (alah mcm hp yang cucuk2 guna pen kecik tu)
Saya : Bila kamu mo pergi renew kamu punya roadtax sebab sya mesti mo kasi sama2 date dengan kamu punya insurance ( untuk maklumam semua tarikh insurance motor mesti sama dengan tarikh roadtax...ertinya kalau pergi renew roadtax hari ni, insurance motor akan start hari ni....jadi sya mesti mo tahu bila perempuan tu pergi JPJ mo buat roadtax....mo tau apa yang dia jawab....)
Pelanggan Wanita : Kenapa mo tanya lagi.....saya ni pelanggan kamu, sepatutnya kamu mesti bagitahu kami apa yang kami perlu buat.....( dengan eksennya menjawab sambil cucuk2 PDA )
Saya : (dalam hati....gilakah orang ni....guna kuasa pelanggan pun x kena tempat.....saya tanya dia bila dia pegi JPJ takkan itu pun dia tidak paham.....)
Banyak kali saya tanya dan kasi terang kenapa sya mesti tau tarikh dia pegi JPJ, tidak juga pandai paham2.....last2 sya simpan ja tarikh hari tu...pedulilah dia pegi hari tu kah atau bisuk kah...sapa2 yang mempunyai kereta mesti tau macam mana prosedur buat roadtax kan.......
.
.
Situasi 2
Pelanggan lelaki, pekerja kerajaan, umur dalam 35 thn ke atas, mo renew insurance kereta wiranya...
Saya : Selain daripada encik sapa lagi yang drive ini kereta ?
Pelanggan lelaki : Saya tida guna pun ini kereta ni.....ampai2 sana rumah...saya ada 2 kereta bah....saya pakai Vigo sekarang ni...bla bla bla bla...
Saya : ( dalam hati....saya ada tanya kah semua tu...saya tanya semua tu...... )
.
.
Dua2 situasi ni antara pengalaman sepanjang masa saya bekerja...tapi bukan semua pelanggan itu tida bagus dan bukan semua customer service itu memberikan layanan yang baik.......ada juga customer service yang eksen mo *&#@%$^.... so kepada pelanggan2 hormatilah kerja seorang customer service dan kepada customer service sekalian tolonglah buat kerja dengan berdedikasi dan berhemah serta bertekad cemerlang ( he he)...

Thursday, August 13, 2009

Sedikit perubahan.....

Emmm...another new template for my blogsite....setelah lama x meng'update (ada ke perkataan begini..) disebabkan terlalu bz dengan facebook.....like my others fren...perubahan bukanlah sebab sya cepat boring dengan benda yang lama tapi just to give me a motivation to updating my blog daily....he he....
Above picture......my favorite picture........so memorable.....so cute.....so happpy at that time....emmm...if i can turn back the time.....but life must goes on.......kan fren.......

Thursday, August 6, 2009

Friday, July 31, 2009

End of July......

zzzzzzzz....my eyes feel so berat even after having just simple lunch.....maybe my habit already after makan mesti mo tidur......today nothin much to do.....not need to procced insurance policy as the branch already achieved budget for the month...issuing receipt for payment that have collected by marketeer......and do a housekeeping on my blog column.....changed a background....refresh it back........

Wednesday, July 22, 2009

Half Day leave on 24th July....

Yahoooo......at last cuti this friday.....walau setengah hari, tida apa...asal namanya cuti...bukan senang sya mo apply cuti sekarang ni....bolehlah sya relaks sikit...actually want to go back to my hometown at Kota Marudu. Want to celebrate my youngest son birthday with his opah, atuk & cousins........already limpas 1 bulan my son birthday.....everyone is busy....if i got time my husband got activities at school....if we both got time, my sister2 got things to do......so terdelay until now....sori son.....
.
One thing i want to do this friday is updating my EPF beneficiary....its quite a long time i didn't update on my EPF account....so now got 2 anak already.....mesti mo update nama dorg...susah nanti kalau ada apa2 jadi (ini pasal sya baca email yang di forward oleh si Tan bah)...so fren....sape2 yang belum update dia punya beneficiary di epf buat cepat2 k......
.
Another thing i want to do this friday (cehh..banyak juga sya mo buat half day tu)...want to buy new handphone bah (handphone besa2 jak)....sya punya handphone sekarang suda sampai masanya...rusak.....bole tahan juga sya punya handphone 'sabun' tu...dari tahun 2005 lagi sya pakai....sedih o sya dia punya masa suda sampai...hu hu hu....

Tuesday, July 14, 2009

Si Shumi demam.....

Yesterday...macam biasa lepas keja terus ambil si shumi di taska....sampai ja di taska...penjaga bagi tau si shumi demam...alamak...dorg tida pun telepon bagi tau seperti yang selalu sya pesan kat penjaga taska tu...kalau ada apa2 telepon ja....panas lagi badan si shumi tu.....ok kepada mamak2, mami2, ibu2 dan yang sewaktu dengannya lah.....dalam situasi begini jangan panik...terus bawa anak gi klinik atau hospital ( tapi klu hospital susah sikit...kalau setakat demam biasa saja jarang2 dorang mo rawat...konon2nya hospital untuk kecemasan saja...dah banyak kali saya kena...)...kalau anak2 kecil ni demam perkara yang paling penting mesti kurangkan suhu badan dia....sukat guna termometer ( sekurang2nya mamak2 di rumah mesti simpan satu termometer untuk kegunaan macam begini).....cara turunkan suhu badan macam dudukkan dia dalam aircon kah, lap2 badannya ngan tuala basah ke...yang penting suhu dia turun....suhu normal dalam 36 'C gitu...suhu demam 37'c ke atas....
.
Di klinik biasanya doktor akan terus bagi ubat demam untuk turunkan suhu badan tapi bukan yang minum punya....sana cucuk di dalam tuuuutt (dubur)...bentuk ubat tu lebih kurang macam peluru lah...memang ubat ni berkesan untuk turunkan suhu badan budak2....tapi penggunaannya mesti ikut sukatan yang di berikan oleh doktor....lepas tu sentiasalah pantau suhu badan anak2 kita tadi tu...macam semalam tu si shumi punya suhu 39'C (memang high fever)....lepas simpan ubat di dubur tu lebih kurang dalam 1 jam gitu suhunya menurun ke 36.5'C.....
.
Actually...demam memang perkara biasa kena kat anak2 kita tapi jangan di pandang remeh sebab suhu yang terlalu tinggi bole menyebabkan kerosakan otak yang menyebabkan kematian atau kecacatan kekal.....kalau bole kepada mamak2/ibu2 sekurang2nya mesti ada menyimpan ubat demam dan termometer di rumah....sekurang2nya bila anak tiba2 demam di waktu malam kita bole terus bagi minum ubat sementara on the way pegi klinik/hospital.......
.
.
p/s ; pesanan di atas berdasarkan pengalaman sya sebagai mamak.....yang lain kena tanya le dengan doktor atau pakar kanak-kanak yang bertauliah yek.......

Monday, July 13, 2009

Just an ordinary life.....

Saturday & Sunday................emmmm...tiap2 hujung minggu sama saja sya punya rutin ngan si shumi....bangun pagi......breakfast and then si shumi tengo kartun sampai tengahari kadang2 beraksi sendiri jadi Ultraman Gaia....kesian dia..mesti dia boring....saya ?? macam biasalah untuk menyibukkan diri...cuci baju...cuci selimut....lap2 habuk....masak....asal cepat masa berlalu lah....beginilah sya punya life.....Monday to friday kerja........saturday to sunday di rumah......kadang2 saya punya husband balik jugalah kalau dia tida tugas di sekolah...terus singgah anak si shamzi di kg...nasib baik Kota Marudu ngan Kudat guna jalan yang sama pegi ke Kota Kinabalu....dapatlah bawa terus anak saya yang kecil pegi KK ( sekarang dia masi tinggal di kampung )...sekurang2nya dapatlah kami berkumpul satu family hujung2 minggu ni....harap2 cepatlah proses perpindahan sekolah sya punya husband tu.....tida siuklah macam begini punya life....mesti si uzoi setuju sama sya kan....kan uzoi.......

Monday, July 6, 2009

Job Advertisement ??

Almost 2 week i didn't update my blog.......toooo busy bah.......now i have to do double job.....processing and account...processing memang sya punya kerja but the account thing...eemmmm terpaksa coz our account girl suddenly resigned 24 hours notice....sekarang terpaksa le ganti....bikin susah orang.....apa bole buat....now must get the replacement within this month otherwise sya stress oooo......please help me my fren....ada ke sapa2 yg nak jadi account clerk just sent resume or direct call sini opis....yg penting mesti ada BASIC ACCOUNT, tahu kira2 (lulus matematik la tu), diploma or degree holder pun bole....

Wednesday, June 17, 2009

My 2 little sons.....


















2 org budak jajal yang sya sangaaaaat sayang........ni konon2nya geng, tau2 bergaduh saja kerja diorang di rumah.......





Thursday, May 28, 2009

Soalan Cepu Emas ????

One of my favorite magazine is 'Mastika'......below question are from Mastika June edition.....;
.
"Mamat ingin membeli kasut berharga RM 97.00. Dia meminjam daripada emaknya RM 50 dan daripada abangnya RM 50.00. Sekarang di dalam tangannya ada RM 100.00..selepas membeli kasut baki yang tinggal sebanyak RM 3.00. RM 1.00 di berikan kepada emaknya, RM 1.00 di berikan kepada abangnya dan RM 1.00 Mamat simpan.
Sekarang baki hutang emaknya ialah RM 49.00 dan abangnya RM 49.00. Jumlah hutang Mamat ialah RM 98.00 + dengan baki di tangan RM 1.00 hanya RM 99.00......persoalannya mana lagi duit mamat seringgit ???????"
.
sya tidak berapa mo pandai dalam kira-kira ni....sapa yang terror matematik....tolong jawab dulu kono.....

Wednesday, May 20, 2009

Cerita Lama......

Semalam...sedang sya mo bersedia mo tido....tiba2 ntah sya ingat plak kisah sya ngan si Teng masa di Sutera Harbour Hotel..........boleh tersenyum lagi tu.....sya tidak berapa ingat kami dalam semestar berapa tu di UMS....tapi yang sya ingat sya dapat satu voucher percuma penginapan satu malam di Pan Pacific Hotel Sutera Harbour, Golf View Deluxe Room....sya dapat cabutan bertuah masa Mandarin Night di Sutera Harbour....di pendekkan cerita saya bawalah si Teng pegi test tido di hotel kira taraf 5 bintang lah kono tu.....kami set satu hari tu tapi sebelum pegi kami bawa bekal sebab sampai hotel kami tida mo keluar lagi...mo puas2 kono satu hari satu malam di sana....mo tau bekal kami apa ? satu orang satu set KFC yang 2 ketul ayam tu....masa student mana mampu kami makan di hotel tu....lepas beli kami terus pegi Sutera Harbour naik bas Sembulan..


.


Sampai di hotel itu bas kasi berhenti kami di tempat perhentian pekerja2 hotel...mungkin dia ingat kami ni pekerja hotel kali....bah baju pun simple jak lepas tu naik bas...mestilah dia pikir macam gitu kan.....terpaksalah sya ngan si Teng berjalan kaki pegi lobi hotel tu....sampai di kaunter receptionist tu sya suruh si Teng tunggu tepi lif sementara sya check in kono....napa sya suruh tunggu si teng di lif ? sebab kami takut kena charge sebab sya bawa kawan untuk satu voucher tu saja....tida duit bah....masa check in dengan bangga lagi sya kasi voucher sama itu receptionist....mo tunggu key card lah kono tu..."miss we must collect RM 100 for deposit before you check in"....aiikk bilang free napa pula minta deposit....sya mo panik suda masa tu...mana ada kami bawa duit begitu banyak...paling2 dalam wallet pun ada RM 20 jak...sya tida puas hati, sya tny receptionist tu napa pula mesti mo minta deposit...."to cover any expenses you made during you in hotel...maybe you want to make a phone call, item in mini bar...etc etc...."....matilah...tida duit lagi ni...sya pun dengan muka tabal kasi tau yg kami tida kan guna/ambil apa2 barang/kemudahan berbayar dlm bilik tu....kami pun guna itu voucher jak.....mungkin itu receptionist kesian tingu sya..terus dia kasi saja kunci bilik....

.

.

Sya ngan si Teng pun masuk bilik...buka2 langsir tida pun kami nampak Golf View seprti apa yg tertulis dlm free voucher tu....yg kami dapat Deluxe Room with 'dinding' view...ngam2 bilik kami tu tiada nampak2 apa di luar tertutup oleh bumbung bangunan hotel tu....kurang asam...ini suda namanya "fraud" (teringat masa Ms.Balvinder punya kuliah....fraud kono tu tipu pelanggan...apa yang di tawarkan tidak sama dengan apa yang pelanggan dapat...macam kes sya lah ni..)..tapi pasal itu receptionist kasi masuk kami tanpa deposit...kami diam2 ajalah...nanti silap2 di halau pula kami dari bilik hotel tu...dalam bilik hotel tu perkara pertama yang kami buat ialah makan dulu kami punya bekal ayam KFC 2 ketul tu..lepas tu sya ngan si Teng mo berendam dalam tab mandi kasi banyak buih2...konon2nya macam dalam tv tu....itu org berendam dalm tab mandi...dia punya buih2 sabun banyak....sya ganti2lah sama si Teng.....1/2 jam sya berendam kemudian si Teng....masa sya siok2 berendam kono...tiba2 alarm kecemasan berbunyi....sya ngan si Teng panik ni kono..mana taulah kalau betul2 ada kebakaran...hotel kan bertingkat2...mo turun tangga kalau ada kebakaran....lama itu alarm berbunyi jadi kami pun ambil keputusan telepon security.....itu security pun kasi tau diorang test alarm system ja.....
.
.
Suda puas kami berendam2 kono...boring.....kami pun bongkarlah segala isi bilik hotel tu...buka almari kami pun nampaklah safety box yang kecil tu...untuk kegunaan guest menyimpan barang2 berharga semasa tinggal di hotel....guest akan create sendiri password untuk buka safety box tu....jadi kami pun gatal tangan createlah kono password untuk safety box tu...memang berfungsi itu safety box...kemudian sya tida tau si teng punya pikiran, dia simpan dia punya wallet dalam safety box tu, kunci and then buka tapi sengaja guna salah password...dia bilang mo tengo apa jadi...memang itu safety box akan terlocked sendiri dan tida akan terbuka sebab suda set begitu kan......macam sya ngan Teng terasa sendiri kebodohan...baru padan muka kami...tida apa kalau masa kami buat benda tu tiada apa barang di dalam...ini ada wallet si Teng....terpaksalah si Teng menelepon security hotel tu...tida lama kemudian datang 3 orang maybe itu hotel punya security man lah...dorang pun bukalah safety box tu...buka saja safety box tu...ketiga2 lelaki tu buat muka blur..mungkin dalam hati diorang..."ini ja benda dalam safety box tu...wallet buruk....menyusahkan betul budak perempuan dua orang ni"......Memang saya pun rasa ketebalan muka sya ngan si Teng 2 3 kali ganda suda....padan dengan muka kami....gatal tangan lagi....di tambah lagi dengan kesakaian kami...he he he


Wednesday, May 13, 2009

The customer feel guilty......

Want to share story with you all.........yesterday like an ordinary working day...serving customer......issue an insurance policy...............etc etc....and around 4pm, 1 Korean family, Father, Mother and is 28 years old son come to the office and then sit in front of me....i already saw they holding a JPJ Transfer Ownership Form so i just assumed that they want to do the Insurance Policy Transfer...........and they goes the conversation between me and the Korean son.....
.
.
Korean Son : I want to change my name into this insurance ( meaning he want to do the insurance policy transfer.....the english mix together with his korean language )
Me : Ok. You want to transfer the policy to your name. ( after that I straight away do the endorsement.....)
.
.
Meanwhile the Korean son and father was discuss something in their Korean language.....actually i a bit fanatic with the Korean Drama...so i was very excited to hear they talking each other....my mouth become so itchy want to tease their language......yapusiaou ( hello ), kamsakamida ( thank you ), adesea ( ok or maybe understand )...i dont no if the word is correct or not...but i used to hear this word everytime when i watch the Korean Drama ( break : now i'm watch the Korean Drama Mr.Goodbye at channel KBS 303 every monday to thursday 10.10 - 11.20pm )........ok back to the story....
.
.
Me : ok...you just pay this amount.....RM 200 ++...( i give the endorsement to them )..
Korean Son : if my father go back to Korea....but i live here....we must change the name or i just put my name to this insurance as a second driver ? and if i put my name here how much we have to pay to you.?
Me : Yes you can include your name as a second driver instead of do the transfer ownership transaction and its free for the second driver...
Korean Son : free ! ( with surprised face )... in our country we must pay an additional premium if we include another driver....
Me : yes...its still free if you put the second driver but we charge RM 10 for each person for the third and next named driver if you want to include them...
Korean Son : I'm very very sorry...i don't want to transfer the policy...i just want to put my name here.....you already do the transfer ?
Me : Yes ( @#$%%@^% i already do the endorsement and i have to reverse it all back )....now you want to transfer the policy or just want to include the second named driver ? ( to confirm with the Korean Son...even i was so gerammm but if you in servicing company the customer is always right...so i'm still maintain my sweet face )
Korean Son : i very very sorry ( with a guilty face )....i dont want do the transfer policy....just to include my name here......
Me : ooo its ok.....but you have to wait because i need to reverse back all the transaction....
.
.
and then the Korean family sit at the waiting area and the Son went out...10 minute later all the transaction done and I go to the waiting area and give the father an endorsement form to sign. and the son come back already dont know from where with big plastic bag....the korean family thanks me and still say sorry.....i already say that its ok.....but their face still showing guilty like they already do a big mistake...and the end the korean family spent me and all my colleagues Susu Kacang Soya......and i got two susu kacang soya because i'm the one who servicing them....he he he.....earlier i was geram but in the end i feel so bad and malu with the korean family....

Monday, May 11, 2009

Jerneh KK's Family Day..............Pulau Manukan 09/05/2009

Breakfast di Pulau Manukan....baru sampai ni...makan dulu before pigi berenang..mo banyak2 tenaga...

Muka2 excited mo pegi Pulau Manukan...sya punya anak macam sponge bob suda pakai safety jacket...


On the way pegi Pulau....mo terbang suda sya punya tudung tu....

Pose menarik walaupun kepenatan suda sya punya anak ni....bersiap2 mo balik dah ni



Pose istimewa before kami balik KK.....















Friday, April 24, 2009

Relaks sekejap..............


My youngest son...Little Shamzi.....kena ambil gambar masa dia punya mata kena 'Red Eyes'....kesian sepet2 suda mata dia...tapi masi lagi mo kasi pose menarik kono.........








.
.
.


Gambar ni kena ambil masa kami pegi majlis kahwin anak saya punya mother in law punya kawan (emmm...paham kah?)...kurang asam saya punya husband...siok2 orang mo makan, saya punya anak berposing pula di depan........

Monday, April 13, 2009

Monday...........

Today...like the ordinary monday...go to WORK........so hard to left my bed and pillow at home, especially after take a long leave.....my eyes only half open when i take a shower, my mind still sleepy....zzzzzzzzz....aiyoh so malas to go to work....kesian my little shumi...also cannot open his eyes...still 'mamai' when i send him to taska....me ?...no motivation to go to work..some more my car didnt 'mandi' yet...after went back from Kota Marudu last saturday..so dusty..no time to kasi mandi...honestly I'm a kind of people did not like to drive a dirty car....so semangat if i drive a shiny shiny car, if me lah....
.
In office...monday its mean meeting....from 9.00 to 12.00.....office problem, marketing problem, reach budget or not.....staff problem....find a solution to solve it...emmmm...so many stuff want to put in my head...just the beginning of day of the week.......

Thursday, April 9, 2009

Cuti Again........

Cuti again...state holiday for Sabah & Sarawak..Uzoy jan jeles sebab sana Johor tida cuti k...he he he....actually want to go back my kampung today tapi cancelled last minute....tomm morning balik with my husband and Shumi.....missed so much my little Shamzi...for all my bloggers fren (Sabah only...he he he) hepi holiday.......3 days bah...enjoyed it !

Saturday, April 4, 2009

April...

Lama juga saya tidak mengupdate sya punya blog....sya punya bloggers fren yang lain pun masing2 sibuk dengan keja diorg.....sya sama juga bz memanjang...hari ni sya ngan saya punya husband, si Shumi plus sya punya father n mother in law jalan2 pegi One Borneo....sambil makan di Mcd ambil kesempatan menggunakan kemudahan freeeeeeee >Wi Fi......
Hujung2 minggu jak saya berkesempatan jalan-jalan...biasaklah sya punya family sorg tinggal sana sorg tinggal sini...hujung minggulah baru dapat jumpa....Si cath macam tiada kabar berita lagi...jarang-jarang dia online sekarang...mungkin terlampau bz kali mengajar anak2 muridnya...si Uzoi pun sama...bz mengajar kali...

Thursday, March 26, 2009

Red Eyes.....

Working again after 2 days sick leave....kesian sya punya mata, suda jadi mata jepun....terlebih sepet sudah...punyalah lama saya tidak terkena sakit mata (Red Eyes atau nama betulnya Eyes Conjictivities) tiba2 terkena ini tahun pula...sebenarnya pembawa sakit mata ni sya punya anak si shumi...mungkin dia terjangkit dari taska...merebak pula tempat sya punya husband..kemudian anak saya si shamzi...last sekali saya..nda pasal2 dapat cuti free...masa jumpa doktor...doktor cakap memang musim sakit mata cuma sebulan yang lalu...saya terkena lambat pula...cehhh macam buah-buahan pula ada musim....
sya mo bagi info kesihatan sikit....sakit mata ni tidak akan terjangkit hanya dengan melihat mata orang yang terkena penyakit ni...dulu masa kecil2 selalu mamak sama bapa sya pesan jangan tengok mata orang yang sakit tu nanti terjangkit....mesti yang lain pun sama kan....Red Eyes ni berjangkit melalui sentuhan atau berkongsi barang dengan orang yang terkena penyakit ni...sya memang confirm akan terjangkit sebab sayalah yang mengurus anak2 sya tu...kasi mandi...lap2 dia punya mata yang sakit tu....lepas tu tangan yang berkuman tu tidak sedar suda sampai di mata sendiri...he he he..

Friday, March 13, 2009

Short Entri for March

Hampir 2 minggu sya tida meng update blog ini...begitu juga dengan dorg Nc, Uzoi, Michelle dan Cath..biasalah masing - masing bz..sya pun sama juga...bz yang melampau-lampau...kerja di opis semakin hari semakin berlambak...tangan ada 2 saja untuk di gunakan mengetuk papan kekunci komputer...nasib sya tida stress sebab mesti pikir positif selalu....sekali tangan mengetuk keyboard computer 1 sen jatuh ke dalam poket kita ( motivasi ni... ).
.
Akibat terlampau bz bekerja sya tida ada story untuk di kongsikan dengan kawan2 semua....cuma last tuesday sya mo cerita sikitlah...masa sya mo parking keta, sya terlebih buat pusingan sampai keta sya sangkut di tepi tiang ngan tembok..apalagi panik terus...nda tau suda mana mo pusing itu tayar mo kasi kluar keta dari situ...nasib baik ada tukang jaga parking bawa bangunan tpt saya keja tu...dgn muka selamba minta tolong padahal berpeluh2 sudah tu..
selama sya drive keta, ini kali kedua sya tersangkut di tembok...tapi kali ni keta sya tercedera sedikit sebab cermin sisi sebelah kiri calar terkena tiang batu tu...kesian sya punya keta..

Friday, February 27, 2009

Hepi Besday to my 3 years old little son.....


27 FEBRUARY 2006
HEPI BESDAY TO U

HEPI BESDAY TO U

HEPI BESDAY TO SHUMI DZUKAIRY

HEPI BESDAY TO U............

Misteri....................

Hari ni sya mo kongsi satu cerita yang agak menyeramkanlah...
cerita ni dah lama awal tahun 2006 yang lalu tapi sya tiba2 mo kongsi ini cerita sebab sya punya adik buka balik topik ni rabu lalu....dia simpan rahsia selama ni...nda mo bagi sya kunun.....
ok sya start cite lah........
Masa tu sya pregnant anak sya si Shumi...kira2 sarat sudahlah time tu...kandungan masuk 8 bulan dah....masa pregnant tu sya suka sangat balik kampung...hampir setiap minggu sya sama sya punya hubby balik kampung sana Kota Marudu.......di pendekkan cerita satu hari tu macam biasa sya ngan hubby mo balik kampung lepas kerja hari jumaat....sya abis kerja jam 5.00, tunggu sya punya hubby balik kira2 jam 6.30....dalam jam 7 lebih gitu kami bertolak dari KK...sya punya mamak suda larang kalau mengandung nda bagus balik malam...tapi sya ni degil sikit...mo jimat masa kono dari keja terus direct balik kg...sampai di Kota Belud...limpas sana kawasan sawah padi tiba-tiba...jeng jeng jeng...sya tercium bau wangi...masa tu sya hanya terpikir mungkin bau orang sedang memasak di rumah...kami terlimpas kono...tapi semakin jauh kami lalu bau tu masi ada macam dalam kereta tu jak....sya tida berani pula tegur dan bagi tau sya punya husband...dia pernah marah sya klu tercium atau terjumpa benda pelik dalam perjalanan jangan tegur.....jadi sya diam sajalah sepanjang perjalanan tu sampai kami balik rumah.....
Dalam jam 9 lebih gitu kami sampailah di rumah...sya legalah sebab tida juga apa2 jadi dalam perjalanan tadi....sya kepenatan terus masuk tido...biasaklah sarat kan....sya punya hubby pun gitu...terus tido....bisuk pagi adik sya bising2 sebab kami inda pandai terbangun semalam...orang bilang apa..tidur mati....sya tanya sya punya adik kenapa? dia bagitahu semalam ada benda yang mencakar2 dinding seolah2 mau masuk ke dalam rumah...bising betul sampai semua orang dalam rumah tu pun bangun...yang herannya sya ngan sya punya husband langsung nda dengar apa2...bayangkanlah rumah kampung...papan ngan playwood jak...lepas tu kena cakar2 (ala macam kucing cakar2 dinding tu).......kami langusng tida dengar apa2...adik sya cakap bunyi tu start dari 12.30 malam sampai dalam jam 2 pagi gitu...lepas tu hilang gitu saja...
Sampai sekarang sya masi lagi teringat2 kisah tu...sampailah rabu lalu adik sya buka rahsia selama ni dia simpan kunun......dia bagi tahu....sampai jak kami di rumah...turun dari kereta..kemudian naik rumah...adik sya yang no 2 ngan adik bongsu sya duduk bertentangan ngan pintu depan...jadi ngam2 nampak kami yang baru keluar dari kereta masa tu....sejurus selepas kami naik tangga masuk rumah...dua orang adik sya ni nampak ada satu benda seakan2 kain putih dari belakang kereta kami terbang ke atas dengan laju.....eee seramnya sya...mo kembang suda bulu2 roma ni....adik sya tida berani cerita sama kami semua lebih2 lagi adik bongsu sya tu...paling penakut dalam keluarga kami...lemah semangat...kesian dia....punyalah lama diorang ambil masa mo bagi tau kami....tapi nasiblah diorang tida cerita masa tu...kalau tidak mungkin terberanak juga sya malam tu ketakutan.....
Kalau terpikir2 macam cerita Jangan Pandang Belakang lah pulak....mungkin sepanjang perjalanan tu benda tu terbang2 atas kereta kami.....eeeee nasiblah sya tida tau kisah sebenarnya dari bau wangi tu.......

Monday, February 23, 2009

1001 Night.....

Just want to bring all my coursemate fly away back to Hyatt Regency Hotel 7 years ago.........





malam sabtu sya pegi selongkar2 sya punya album lama...tiba2 sya nampak ini benda...he he he 2 ticket untuk pegi Hotel Club Banquet Night di Hyatt Regency Hotel...sya punya ticket ngan sya punya husband (dulu boyfriend he he he)....inilah banquet yang paling last Hotel Club adakan sebab kami mo final exam suda tu....yang saya bengang masa tu kira2 mo sama2 ngan sya punya sikawan makan tahu2 ada masalah transport pula...tetamu2 dari Kolej KKIP inda dapat pegi termasuk sya punya si kawan...tensionnya...tapi apa2 pun banquet ni yang paling best....

Thursday, February 19, 2009

Mom's Life

To many challenge when u start to have a "mom" title.....especially having a first baby....so sad when i heard uzoi crying a lot missing her husband and her little baby....same like me...i been experienced it too...8 months after give birth my first baby si shumi...October 2006...i was call by my head quarters to attend an intensive training for a 1 month in KL....alalala i never ever go to Kuala Lumpur before....alone.....somemore staying there for a 1 MONTH....also alone....left my 8 months baby here....uzoi, u know how the feeling is....isk isk..first day at KL...alone in my hotel room (staying for 1 month at Hotel Capitol Jalan Bukit Bintang...semua staff sana reservation pun respect sama saya stay hotel sampai 1 bulan...even dia punya manager pun make a courtesy call mo kasi tau kununnya dia mengalu2kan kedatangan saya....padahal semua company bayar...he he ok back to my story)......like uzoy first day...crying alot....bantal semua basah....my ear become so hot...terlalu lama using handphone...mo tny kabar sya punya baby....its so hard to become a mother......
.
Until now....2 boys already...my life still the same...because of JOB...i still have to berjauhan from my second baby and my Hubby...nasib my first son stayed with me at KK...kawan saya di rumah...kawan bercakap...kawan bergurau...kawan bergaduh...My Hubby..sana Kudat....My little 8 months baby stay with his atuk and opah at Kota Marudu...my family is not complete....


Friday, February 13, 2009

TAG ???

aiyah amoi...susahnya ini TAG....need to think spontaneous....tapi sya try jugalah...tida tau betul kah..he he he

1. What is your name? MIA


2. A four letter word: MAMA

3. A boy's name: MIKE

4. A girl's name: MILA (ini ambil dr AF ni he he)

5. An occupation: MAKING INSURANCE POLICY (adakah ayat macam gini)

6. A color: MERAH

7. Something you wear: MAKEUP (kununlah)

8. A food: MAGGI

9. Something found in the bathroom: MUG

10. A place: MALACCA

11. A reason for being late: MOODY

12. Something you shout: MAK !!! klu terkejut ni

13. A movie title: MUMMY THE RETURN

14. Something you drink: MILO

15. A musical group: MAROON 5

16. A street name: MANA???? (ini kes tida tau ni..mo menanya lagi kono)

17. A type of car: MITSUBISHI EVO (he he keta kesukaan)

18. A song title: MAMA MIA (adakah lagu ni Nc ?)

19. A verb: MMMM....???

Jgn marah Nc...

Sya nampak photo si Nc yang 'sexi' tu tu terus sya teringat ini gambar...hampir serupa macam gambar si Nc...jangan marah Nc.....bezanya si Nc kena humban dari Banana Boat....sya 'berani mati' orang bilang terus terjun pegi laut....pengalaman pertama snorkeling (tidak tahu betul kah ini ejaan)...semua perasaan pun ada...excited....takut...seram tengok air yang sangat dalam...orang lain tengok ikan...sya pulak tengo betapanya dalamnya air laut tu...ngerinya kalau tida safety jacket....Inilah the first and the last time pegi snorkeling....2006 at Pulau Perhentian Terengganu....inda tahu bila lagi ada peluang mo pegi.........

Thursday, February 12, 2009

Just a short entri........for February

> Shumi dan Shamzi suda sembuh dari demam...
Risau sebab sya punya anak demam dari sabtu lepas lagi....doktor cakap sebab cuaca yang tidak menentu...sekejap hujan sekejap panas..nasib baik kemarin dia suda ok dan kembali aktif bermain (mainan budak lelaki ni ganas tul...dalam kepala asyik berlawan jak..idola sya punya anak segala spesies ULTRAMAN...bayangkanlah dia jadi Ultraman dan sya dia punya raksasa...mo tahan lasak jak klu ada anak lelaki ni (peringatan ini khas untuk si Nanc, si Uzoi (ini x lama lagi ni...siaplah klu anak dia suda pandai berjalan dan pandai tengo cerita kartun), si Michelle, si Cath dan bakal2 menjadi mamak...he he he...)..
Sya punya anak bongsu di kg pun demam...ini kes terjangkit dari sya punya bapa...biasaklah baby2 ni kurang sikit antibodinya...klu ada yang selesema..inda lama lagi adalah cecair2 keluar dari hidung si baby...kesian sya punya baby....sya pon di kg td...mamak sya bilang baby sya ok2 suda...tidak suda merengek malam....rindunya sya sama sya punya baby....
.
.
> Borang Peningkatan Gaji (he he Appraisal Form lah)
Sapa2 yang bekerja ngan swasta memang fahamlah napa mesti mo isi form ni....nda taulah government punya procedure macam mana....awal2 tahun ni ramailah pekerja yang akan menyediakan 'kipas2nya yang bermacam jenis' untuk memudahkan kenaikan gaji seperti yang di inginkan....(* tidak termasuk sya..terus terang sya bukan orang macam gitu....tida org suka kalau berperangai macam gitu)...
Kalau pun mo naik gaji cepat....rajin2 la kerja....walaupun ada kureng sikit juga...ada tercuri tulang sikit juga...janji kerja siap...daripada berperangai seperti di atas.....macam orang tu lah...menyampah.....

Wednesday, February 4, 2009

Another Award for me.......

Wah wah another award for me....thanks Nc....untuk tida mengecewakan si Nc sya bagi juga ucapan.....'terima kasih kerana prihatin terhadap kekiutan blog saya + empunya blog (perasan bah..he he he)'...
.
Apa yang sya tahu mengenai Nc....
1. Sya punya kawan (sampai sekarang), coursemate and housemate masa belajar dulu...
2. Tida lama lagi mo pakai gaun putih yang kembang tu...(he he honestlylah Nc bila ko mula berdua2 sama si kawan tu? ooo diam2 kono suda bercinta2...barangkali masa di UMS lagi ko tapuk2 sama kami)
3. Antara budak kecil dalam kami punya geng selain si Teng...he he jgn marah...tapi sekarang budak kecil ini suda semakin matured....
.
.
10 perkara tentang saya :-
1. Very very very like to watch TV....(klu sya punya TV tu ada perasaan mungkin dia memaki2 suda sya sebab langsung tida bagi dia rehat)
2. Kerja sya sekarang tida langsung bersangkut paut dengan apa yang saya belajar dulu..Insurance = Hotel ????
3. Got a lovely family me + my Hubby + my Shumi + my Shamzi....
4. Also like to play computer games "Age of Empayar" (kalau start main ini games..mesti dari pagi ke petang lah tapi last time lah..masa bujang2...sekarang suda bz sikit...kalau main pun mesti sambung2).
5. Like to read a romantic novel...(ini masa balik kg jalah sebab sya paksa sya punya adik pinjam di library..belum pernah lagi beli novel sendiri)
6. Suka shopping terutamanya baju sya punya anak2....cute betul bah baju budak2 ni macam sya mo borong semua....
7. Tidak suka pegi KL sebab sakit kepala tengok bangunannya yang rapat2.....semak betul.....
8. Baru saja dapat lesen memandu setelah lama merancang untuk mendapatkannya...since 2003 lagi..
9. Suka tengok CSI and Supernatural series
10. Cepat panas tapi cepat sejuk juga... he he he
.
.
P/S : I like to give this lovely award to all my bloggers fren'....

Wednesday, January 28, 2009

Yesterday....

Working again after 4 days holiday.....mengantuk sebab masi dalam mood holiday...actually I'm a bit sedih sebab terpaksa hantar my youngest son pegi kampung...tida org jaga di sini...semalam dari Kota Marudu dekat jam 7.30 malam baru sampai KK...kami lalu saja di Jalan Sulaman, anak sya si Shumi suda berteriak mo singgah di McDonalds....untuk tidak mengecewakan sya punya anak kami singgah juga makan di McD Api-Api Centre walaupun sebenarnya masi kenyang sebab suda singgah makan di Kota Belud....
Sebenarnya sya suda bosan sekejap ke sana sekejap ke sini....hantar sya punya anak pegi kg...bawa sya punya anak balik KK...tapi itulah...suda nasib...apa bole buat...sabar jak lah...husband sya pun suda hantar surat perpindahan ke SK Kolombong....tapi jawapan kena tunggu bulan Jun ni jugalah...harap2 dia dapatlah transfer ke sini...sebenarnya kalau ikut2 kami dua orang tak pernah sama2 keja di KK ni...mula2 dia dapat keja di Beaufort, lepas tu transfer pegi Kota Belud, dapat KPLI sana kursus di Tawau, posting sana Kudat.....sekejap ke Utara, sekejap ke Selatan sekejap ke Timur, sekejap ke Barat....tak pernah lah dapat yang betul2 di tengah2 (KK lah kono tu)....tapi apa2 pun sya masi kuat hati lagi bah....he he he

Thursday, January 22, 2009

Rileks sekejap.......

Just finished re-construct my blogsite...masi masa keja ba (sya curi tulang sekejap...*tidak patut di contohi...he he he).....sya menenangkan pikiran sekejap..mo kasi lupa keja yang bertimbun (alasan kono...)
ok...my bloggers fren...how my new look ? ok kah ?.....

Tuesday, January 20, 2009

HAPPY CHINESE NEW YEAR !!!

A very Happy Chinese New Year to my Chinese Fren......
Hope this Moo Moo Year will bring a BIG LUCK to all of you....

Friday, January 16, 2009

TAG again by Nc....

I miss somebody right now.
I love vacation.
I bake a cake.
I do not watch TV these days.
I wear glasses or contact lenses.
I love to play video games.
I am married.
I have tried marijuana.
I still love with my ex-boyfriend/girlfriend.
I have been in a threesome.
I believe honesty is usually the best policy.
I have changed mentally over the last year.
I carry my knife/razor everywhere with me.I curse.
I’m totally smart.
I’ve broken someone’s bones.
I’m paranoid sometimes.
I would get plastic surgery if it were 100% safe, free of cost,and scar-free.
I need money right now.
I love sushi.
I talk really, really fast.
I am a millionaire.
I have long hair.
I have lost money in Las Vegas.(I wish to be there..LOL )
I have at least one sibling.
I have worn fake hair/fingernails/eyelashes in the past.
I couldn’t survive without Caller ID.
I like the way I look.
I am usually pessimistic.
I have a lot of mood swings.
I have a hidden talent.
I have a lot of friends.
I am currently single.
I have pecked someone of the same sex.
I enjoy talking on the phone.
I practically live in sweatpants or PJ pants.
I love to shop.Enjoy window shopping.
I would rather shop than eat.
I don't hate anyone.
I am a pretty good dancer.
I love sex.
I have a cell phone.
I believe in God.
I watch MTV on a daily basis.
I have passed out drunk in the past 6 months.
I’ve rejected someone before.
I want to have children in the future.
I have changed a diaper before.
I’ve called the cops on a friend before.
I am not allergic to anything.
I have a lot to learn.
I’m shy around members of the opposite sex.
I have made a move on a friend’s significant other or crush in the past.
I have tried alcohol before.
I own the South Park movie.
I would die for my best friend.
I love to chat (YM/MSN/etc..)
I think that Pizza Hut has the best pizza.
I have used my sexuality to advance my career.
I love Michael Jackson, scandals and all.
Halloween is awesome because you get free candy.
I watch Spongebob Squarepants and I like it.
I am happy at this moment.
I’m obsessed with girls.
I’m obsessed with boys.
I tie my shoelaces differently from anyone I’ve ever met.
I study for tests most of the time.
I am comfortable with who I am right now.
I have more than just my ears pierced.
I walk barefoot wherever I can.
I have jumped off a bridge.
I love sea turtles.
I spend ridiculous money on makeup.
Plan on achieving a major goal/dream.
I’m proficient in a musical instrument.
I worked at McDonald’s restaurant.
I hate office jobs.
I love sci-fi movies.
I went college out of state.
I like sausages.
I love kisses.
I fall for the worst people.
I can’t live without black eyeliner.
I don’t know why the hell I just did this stupid thing.
I usually like covers better than originals.
I can move my tongue in waves, much like a snake’s slither.
I have ridden/owned a horse.
I still have every journal I’ve written in.
I can’t stick to a diet.
I talk in my sleep.
I wear a toe ring.
I can’t stand at LEAST one person that I work with.
I am a caffeine junkie.
I feel sad sometimes.
I’m an artist.
I only clean my room when necessary.
I am an adrenaline junkie.
I love being happy.
I am on diet.

Wednesday, January 14, 2009

Today....

Hampir 2 minggu suda kita di tahun baru ni.....Azam2 yang dipasang awal2 tahun hari tu masi belum lagi dimulakan 'pergerakannya'....masi lagi terpikir2 apakah strategi yang paling berkesan untuk mencapainya....ada juga yang masih lagi tercari2 apakah azam untuk tahun ni....ada orang excited untuk menunggu apa yang akan berlaku dalam tahun baru ni....sya...eeemmm...tida berapa ada mood untuk memikirkannya....mungkin salah satu sebabnya husband sya terpaksa mengajar di luar KK...walaupun pun tidak berapa jauh dan aku masi bernasib baik dia tidak di tempatkan di pendalaman tapi situasinya tetap sama...sya terpaksa keja sini dia terpaksa keja sana....anak2 pula satu sini satu sana kampung (masi terlalu kecil bagi saya untuk di tempatkan di taska, bukan apa sya trauma dengan kes2 yang berlaku di pusat2 jagaan terutamanya anak2 dalam lingkungan 1 thn ke bawah..) my family not completed...itu yang sya rasalah....tapi apa bole buat kan...kalau ikut hati sya bole berhenti keja dan ikut sya punya husband tapi dengan keadaan sekarang ni....ekonomi yang tida berapa stabil...amatlah tida sesuai untuk sya menjadi suri rumah sepenuh masa...mesti mo kuat hati (ini motivasi untuk diri sendiri....)
P/s : untuk Cikgu Khairunissa @ Cath...selamat mengajar dan menjadi warga SMK Elopura Sandakan....inda lama dapat jodohlah ko sama org Sandakan...he he he

Thursday, January 8, 2009

Malunya.......

Ini hari sya mo share sya punya pengalaman lucu.....tadi pagi lepas sya hantar anak sya gi taska...sya terus pegi ke stesen minyak...kira2 mo isi minyaklah kono (untuk pengetahuan semua inilah first time sya isi minyak satu org, selalunya sya punya husband yang tolong isi minyak tapi skg dia di Kudat terpaksalah berdikari kono).....sampai stesen minyak dengan konfidennya sya pegi kaunter, ambil duit dari dompet, kasi itu cashier, terus pegi isi minyak (kelam kabut takut terperangkap dalam jam)...masa isi minyak tu, sya heran napa pula meter tu berhenti sampai RM 1 jak....sya bagi isyarat tpt cashier tu konon2nya kasi tau ada masalah kono...rupa2nya sya terbagi duit kertas RM1 sama itu cashier...punyalah malu....tabal suda muka sya...yg cashier tu satu hal juga...dia pegi tekan juga RM1 tu, dia tida heran kah tu keta Myvi isi minyak RM1...motorsikal pun paling2 sikit isi RM2....sya pura2 saja control sya punya ketabalan muka....kasi RM10 sama itu cashier...isi minyak cepat2..terus jalan....sya pon sya punya husband kasi cerita, dia kasi ketawa sya...kurang asam tul.....pengajaran sama sya...check dulu duit betul2 sebelum bagi dgn cashier tu..nasib sya tida terbagi duit Brunei tadi sebab dlm dompet sya ada sya simpan duit Brunei....he he he he

Monday, January 5, 2009

Permulaan 2009...

Hari ni sya start kerja balik selepas cuti 4 hari....nothin' much to tell.....cuma sya tidalah berapa hepi sebab sya punya husband kena posting luar KK....12hb January ni dia start suda mengajar di SK Tun Mustapha, Kudat.....nasib baik la tida berapa jauh (3 jam dari KK) tapi kira kami berjauh2an jugalah...apa boleh buat kan...