Wednesday, January 14, 2009

Today....

Hampir 2 minggu suda kita di tahun baru ni.....Azam2 yang dipasang awal2 tahun hari tu masi belum lagi dimulakan 'pergerakannya'....masi lagi terpikir2 apakah strategi yang paling berkesan untuk mencapainya....ada juga yang masih lagi tercari2 apakah azam untuk tahun ni....ada orang excited untuk menunggu apa yang akan berlaku dalam tahun baru ni....sya...eeemmm...tida berapa ada mood untuk memikirkannya....mungkin salah satu sebabnya husband sya terpaksa mengajar di luar KK...walaupun pun tidak berapa jauh dan aku masi bernasib baik dia tidak di tempatkan di pendalaman tapi situasinya tetap sama...sya terpaksa keja sini dia terpaksa keja sana....anak2 pula satu sini satu sana kampung (masi terlalu kecil bagi saya untuk di tempatkan di taska, bukan apa sya trauma dengan kes2 yang berlaku di pusat2 jagaan terutamanya anak2 dalam lingkungan 1 thn ke bawah..) my family not completed...itu yang sya rasalah....tapi apa bole buat kan...kalau ikut hati sya bole berhenti keja dan ikut sya punya husband tapi dengan keadaan sekarang ni....ekonomi yang tida berapa stabil...amatlah tida sesuai untuk sya menjadi suri rumah sepenuh masa...mesti mo kuat hati (ini motivasi untuk diri sendiri....)
P/s : untuk Cikgu Khairunissa @ Cath...selamat mengajar dan menjadi warga SMK Elopura Sandakan....inda lama dapat jodohlah ko sama org Sandakan...he he he

2 comments:

  1. mia..ba pelan2 ba. bykan sabar n doa supaya tercapai juga hajat ko mo sama2 husband

    tw byk2 kasi doa sa..hehe

    ReplyDelete
  2. wa,,sia mo ikut mcm si mia la ni,, kasi kuat hati,, utk apa2 azam yg ada..huhu ^_^

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!