Wednesday, September 9, 2009

Today....

emmm....lama tidak update blog...me....macam biasa...will do the same thing....bangun pagi pergi kerja...before pergi kerja send my son si shumi to taska....di opis start keja dari 8.30 sampai 5.30 (rest 1 jam 12.30 -1.30)...cuma bulan puasa ni schedule sya beza sikit...kerja start jam 8.30 sampai 4.30 tida rest....tapi bleh balik awal....sedar tidak sedar suda tinggal 11 hari lagi mo berpuasa...cepat tul masa berlalu.....macam baru semalam dengar pengumuman di tv bila start puasa...orang pun suda sibuk dengan persiapan raya.....me......ala kadar jak....cuma tahun ni beza sikit.....sya ngan husband tempah baju kurung ngan baju melayu sedondon dengan 2 orang kami punya hero kecil tu ( sebelum ni nda pernah sama warna baju ).....hari tu masa mo tempah sikit lagi nda di terima oleh tukang jahit tu....dia terima tempahan baju melayu saja...baju kurung tida mahu....tapi mungkin dia kasihan tengo muka saya ( buat muka kasihanlah masa tu ) terus dia ambil semua tempahan kami dengan syarat tida boleh ada fesyen2 kono....memang pun baju kurung saya tidak mo yang berfesyen...my favorite is baju kurung asli.....
.
Bulan posa ni balik kerja selalunya sya mesti singgah bazar ramadhan...bukan apa...bulan ni lah selalunya kita dapat makan apa yang jarang2 di jual kalau hari2 biasa....kadang2 nda pernah nampak kena jual pun melainkan masa puasa....kalau ikut hati semua pun sya mo beli tapi jangan ikut nafsu...membazir....beli mesti habis makan punya.....and my favorite kuih is popia....hampir setiap hari sya beli.....karipap terpaksa beli hari2 gak sebab si shumi punya favorite...time buka posa kami dua orang sajalah....walau shumi tidak paham apa erti puasa tu...sya just bagitau dia tidak boleh makan kalau tida azan...pelan2 orang bilang ajar anak ni....kalau dulu boring jugalah di rumah sebab tida kawan bercakap tapi sekarang ni ok sikit...shumi boleh sudah di ajak berbual....cerita dia mesti pasal kawan2nya....kadang2 sya ketawa juga dengar ceritanya....dan seronok dengar bila dia bercakap macam upin ipin ' betul, betul, betul'......
.
Masuk bilik sya punya boss tadi tiba2 dia cakap ' kita buat perkara yang berfaedah hari ni..' mungkin dia mo ambil berkat dari tarikh hari ni kali..09/09/09.....mungkin dia punya fengshui kali...baca blog si uzoi tadi dia mo ambil licence suda...semoga berjaya uzoi.....si nc nda sabar suda tu menanti saat2 bahagia kunun.......si cath teruskanlah tukul menukul tu..moga2 dapat jodoh cepat, mana tahu tersangkut ngan orang sandakan kan.....

1 comment:

  1. hehe..tima kasih2.. :)
    semoga smua2 kita dpt berkat slu..

    bah, jn lupa kuih raya a

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!