Wednesday, January 28, 2009

Yesterday....

Working again after 4 days holiday.....mengantuk sebab masi dalam mood holiday...actually I'm a bit sedih sebab terpaksa hantar my youngest son pegi kampung...tida org jaga di sini...semalam dari Kota Marudu dekat jam 7.30 malam baru sampai KK...kami lalu saja di Jalan Sulaman, anak sya si Shumi suda berteriak mo singgah di McDonalds....untuk tidak mengecewakan sya punya anak kami singgah juga makan di McD Api-Api Centre walaupun sebenarnya masi kenyang sebab suda singgah makan di Kota Belud....
Sebenarnya sya suda bosan sekejap ke sana sekejap ke sini....hantar sya punya anak pegi kg...bawa sya punya anak balik KK...tapi itulah...suda nasib...apa bole buat...sabar jak lah...husband sya pun suda hantar surat perpindahan ke SK Kolombong....tapi jawapan kena tunggu bulan Jun ni jugalah...harap2 dia dapatlah transfer ke sini...sebenarnya kalau ikut2 kami dua orang tak pernah sama2 keja di KK ni...mula2 dia dapat keja di Beaufort, lepas tu transfer pegi Kota Belud, dapat KPLI sana kursus di Tawau, posting sana Kudat.....sekejap ke Utara, sekejap ke Selatan sekejap ke Timur, sekejap ke Barat....tak pernah lah dapat yang betul2 di tengah2 (KK lah kono tu)....tapi apa2 pun sya masi kuat hati lagi bah....he he he

Thursday, January 22, 2009

Rileks sekejap.......

Just finished re-construct my blogsite...masi masa keja ba (sya curi tulang sekejap...*tidak patut di contohi...he he he).....sya menenangkan pikiran sekejap..mo kasi lupa keja yang bertimbun (alasan kono...)
ok...my bloggers fren...how my new look ? ok kah ?.....

Tuesday, January 20, 2009

HAPPY CHINESE NEW YEAR !!!

A very Happy Chinese New Year to my Chinese Fren......
Hope this Moo Moo Year will bring a BIG LUCK to all of you....

Friday, January 16, 2009

TAG again by Nc....

I miss somebody right now.
I love vacation.
I bake a cake.
I do not watch TV these days.
I wear glasses or contact lenses.
I love to play video games.
I am married.
I have tried marijuana.
I still love with my ex-boyfriend/girlfriend.
I have been in a threesome.
I believe honesty is usually the best policy.
I have changed mentally over the last year.
I carry my knife/razor everywhere with me.I curse.
I’m totally smart.
I’ve broken someone’s bones.
I’m paranoid sometimes.
I would get plastic surgery if it were 100% safe, free of cost,and scar-free.
I need money right now.
I love sushi.
I talk really, really fast.
I am a millionaire.
I have long hair.
I have lost money in Las Vegas.(I wish to be there..LOL )
I have at least one sibling.
I have worn fake hair/fingernails/eyelashes in the past.
I couldn’t survive without Caller ID.
I like the way I look.
I am usually pessimistic.
I have a lot of mood swings.
I have a hidden talent.
I have a lot of friends.
I am currently single.
I have pecked someone of the same sex.
I enjoy talking on the phone.
I practically live in sweatpants or PJ pants.
I love to shop.Enjoy window shopping.
I would rather shop than eat.
I don't hate anyone.
I am a pretty good dancer.
I love sex.
I have a cell phone.
I believe in God.
I watch MTV on a daily basis.
I have passed out drunk in the past 6 months.
I’ve rejected someone before.
I want to have children in the future.
I have changed a diaper before.
I’ve called the cops on a friend before.
I am not allergic to anything.
I have a lot to learn.
I’m shy around members of the opposite sex.
I have made a move on a friend’s significant other or crush in the past.
I have tried alcohol before.
I own the South Park movie.
I would die for my best friend.
I love to chat (YM/MSN/etc..)
I think that Pizza Hut has the best pizza.
I have used my sexuality to advance my career.
I love Michael Jackson, scandals and all.
Halloween is awesome because you get free candy.
I watch Spongebob Squarepants and I like it.
I am happy at this moment.
I’m obsessed with girls.
I’m obsessed with boys.
I tie my shoelaces differently from anyone I’ve ever met.
I study for tests most of the time.
I am comfortable with who I am right now.
I have more than just my ears pierced.
I walk barefoot wherever I can.
I have jumped off a bridge.
I love sea turtles.
I spend ridiculous money on makeup.
Plan on achieving a major goal/dream.
I’m proficient in a musical instrument.
I worked at McDonald’s restaurant.
I hate office jobs.
I love sci-fi movies.
I went college out of state.
I like sausages.
I love kisses.
I fall for the worst people.
I can’t live without black eyeliner.
I don’t know why the hell I just did this stupid thing.
I usually like covers better than originals.
I can move my tongue in waves, much like a snake’s slither.
I have ridden/owned a horse.
I still have every journal I’ve written in.
I can’t stick to a diet.
I talk in my sleep.
I wear a toe ring.
I can’t stand at LEAST one person that I work with.
I am a caffeine junkie.
I feel sad sometimes.
I’m an artist.
I only clean my room when necessary.
I am an adrenaline junkie.
I love being happy.
I am on diet.

Wednesday, January 14, 2009

Today....

Hampir 2 minggu suda kita di tahun baru ni.....Azam2 yang dipasang awal2 tahun hari tu masi belum lagi dimulakan 'pergerakannya'....masi lagi terpikir2 apakah strategi yang paling berkesan untuk mencapainya....ada juga yang masih lagi tercari2 apakah azam untuk tahun ni....ada orang excited untuk menunggu apa yang akan berlaku dalam tahun baru ni....sya...eeemmm...tida berapa ada mood untuk memikirkannya....mungkin salah satu sebabnya husband sya terpaksa mengajar di luar KK...walaupun pun tidak berapa jauh dan aku masi bernasib baik dia tidak di tempatkan di pendalaman tapi situasinya tetap sama...sya terpaksa keja sini dia terpaksa keja sana....anak2 pula satu sini satu sana kampung (masi terlalu kecil bagi saya untuk di tempatkan di taska, bukan apa sya trauma dengan kes2 yang berlaku di pusat2 jagaan terutamanya anak2 dalam lingkungan 1 thn ke bawah..) my family not completed...itu yang sya rasalah....tapi apa bole buat kan...kalau ikut hati sya bole berhenti keja dan ikut sya punya husband tapi dengan keadaan sekarang ni....ekonomi yang tida berapa stabil...amatlah tida sesuai untuk sya menjadi suri rumah sepenuh masa...mesti mo kuat hati (ini motivasi untuk diri sendiri....)
P/s : untuk Cikgu Khairunissa @ Cath...selamat mengajar dan menjadi warga SMK Elopura Sandakan....inda lama dapat jodohlah ko sama org Sandakan...he he he

Thursday, January 8, 2009

Malunya.......

Ini hari sya mo share sya punya pengalaman lucu.....tadi pagi lepas sya hantar anak sya gi taska...sya terus pegi ke stesen minyak...kira2 mo isi minyaklah kono (untuk pengetahuan semua inilah first time sya isi minyak satu org, selalunya sya punya husband yang tolong isi minyak tapi skg dia di Kudat terpaksalah berdikari kono).....sampai stesen minyak dengan konfidennya sya pegi kaunter, ambil duit dari dompet, kasi itu cashier, terus pegi isi minyak (kelam kabut takut terperangkap dalam jam)...masa isi minyak tu, sya heran napa pula meter tu berhenti sampai RM 1 jak....sya bagi isyarat tpt cashier tu konon2nya kasi tau ada masalah kono...rupa2nya sya terbagi duit kertas RM1 sama itu cashier...punyalah malu....tabal suda muka sya...yg cashier tu satu hal juga...dia pegi tekan juga RM1 tu, dia tida heran kah tu keta Myvi isi minyak RM1...motorsikal pun paling2 sikit isi RM2....sya pura2 saja control sya punya ketabalan muka....kasi RM10 sama itu cashier...isi minyak cepat2..terus jalan....sya pon sya punya husband kasi cerita, dia kasi ketawa sya...kurang asam tul.....pengajaran sama sya...check dulu duit betul2 sebelum bagi dgn cashier tu..nasib sya tida terbagi duit Brunei tadi sebab dlm dompet sya ada sya simpan duit Brunei....he he he he

Monday, January 5, 2009

Permulaan 2009...

Hari ni sya start kerja balik selepas cuti 4 hari....nothin' much to tell.....cuma sya tidalah berapa hepi sebab sya punya husband kena posting luar KK....12hb January ni dia start suda mengajar di SK Tun Mustapha, Kudat.....nasib baik la tida berapa jauh (3 jam dari KK) tapi kira kami berjauh2an jugalah...apa boleh buat kan...