Friday, February 27, 2009

Hepi Besday to my 3 years old little son.....


27 FEBRUARY 2006
HEPI BESDAY TO U

HEPI BESDAY TO U

HEPI BESDAY TO SHUMI DZUKAIRY

HEPI BESDAY TO U............

Misteri....................

Hari ni sya mo kongsi satu cerita yang agak menyeramkanlah...
cerita ni dah lama awal tahun 2006 yang lalu tapi sya tiba2 mo kongsi ini cerita sebab sya punya adik buka balik topik ni rabu lalu....dia simpan rahsia selama ni...nda mo bagi sya kunun.....
ok sya start cite lah........
Masa tu sya pregnant anak sya si Shumi...kira2 sarat sudahlah time tu...kandungan masuk 8 bulan dah....masa pregnant tu sya suka sangat balik kampung...hampir setiap minggu sya sama sya punya hubby balik kampung sana Kota Marudu.......di pendekkan cerita satu hari tu macam biasa sya ngan hubby mo balik kampung lepas kerja hari jumaat....sya abis kerja jam 5.00, tunggu sya punya hubby balik kira2 jam 6.30....dalam jam 7 lebih gitu kami bertolak dari KK...sya punya mamak suda larang kalau mengandung nda bagus balik malam...tapi sya ni degil sikit...mo jimat masa kono dari keja terus direct balik kg...sampai di Kota Belud...limpas sana kawasan sawah padi tiba-tiba...jeng jeng jeng...sya tercium bau wangi...masa tu sya hanya terpikir mungkin bau orang sedang memasak di rumah...kami terlimpas kono...tapi semakin jauh kami lalu bau tu masi ada macam dalam kereta tu jak....sya tida berani pula tegur dan bagi tau sya punya husband...dia pernah marah sya klu tercium atau terjumpa benda pelik dalam perjalanan jangan tegur.....jadi sya diam sajalah sepanjang perjalanan tu sampai kami balik rumah.....
Dalam jam 9 lebih gitu kami sampailah di rumah...sya legalah sebab tida juga apa2 jadi dalam perjalanan tadi....sya kepenatan terus masuk tido...biasaklah sarat kan....sya punya hubby pun gitu...terus tido....bisuk pagi adik sya bising2 sebab kami inda pandai terbangun semalam...orang bilang apa..tidur mati....sya tanya sya punya adik kenapa? dia bagitahu semalam ada benda yang mencakar2 dinding seolah2 mau masuk ke dalam rumah...bising betul sampai semua orang dalam rumah tu pun bangun...yang herannya sya ngan sya punya husband langsung nda dengar apa2...bayangkanlah rumah kampung...papan ngan playwood jak...lepas tu kena cakar2 (ala macam kucing cakar2 dinding tu).......kami langusng tida dengar apa2...adik sya cakap bunyi tu start dari 12.30 malam sampai dalam jam 2 pagi gitu...lepas tu hilang gitu saja...
Sampai sekarang sya masi lagi teringat2 kisah tu...sampailah rabu lalu adik sya buka rahsia selama ni dia simpan kunun......dia bagi tahu....sampai jak kami di rumah...turun dari kereta..kemudian naik rumah...adik sya yang no 2 ngan adik bongsu sya duduk bertentangan ngan pintu depan...jadi ngam2 nampak kami yang baru keluar dari kereta masa tu....sejurus selepas kami naik tangga masuk rumah...dua orang adik sya ni nampak ada satu benda seakan2 kain putih dari belakang kereta kami terbang ke atas dengan laju.....eee seramnya sya...mo kembang suda bulu2 roma ni....adik sya tida berani cerita sama kami semua lebih2 lagi adik bongsu sya tu...paling penakut dalam keluarga kami...lemah semangat...kesian dia....punyalah lama diorang ambil masa mo bagi tau kami....tapi nasiblah diorang tida cerita masa tu...kalau tidak mungkin terberanak juga sya malam tu ketakutan.....
Kalau terpikir2 macam cerita Jangan Pandang Belakang lah pulak....mungkin sepanjang perjalanan tu benda tu terbang2 atas kereta kami.....eeeee nasiblah sya tida tau kisah sebenarnya dari bau wangi tu.......

Monday, February 23, 2009

1001 Night.....

Just want to bring all my coursemate fly away back to Hyatt Regency Hotel 7 years ago.........





malam sabtu sya pegi selongkar2 sya punya album lama...tiba2 sya nampak ini benda...he he he 2 ticket untuk pegi Hotel Club Banquet Night di Hyatt Regency Hotel...sya punya ticket ngan sya punya husband (dulu boyfriend he he he)....inilah banquet yang paling last Hotel Club adakan sebab kami mo final exam suda tu....yang saya bengang masa tu kira2 mo sama2 ngan sya punya sikawan makan tahu2 ada masalah transport pula...tetamu2 dari Kolej KKIP inda dapat pegi termasuk sya punya si kawan...tensionnya...tapi apa2 pun banquet ni yang paling best....

Thursday, February 19, 2009

Mom's Life

To many challenge when u start to have a "mom" title.....especially having a first baby....so sad when i heard uzoi crying a lot missing her husband and her little baby....same like me...i been experienced it too...8 months after give birth my first baby si shumi...October 2006...i was call by my head quarters to attend an intensive training for a 1 month in KL....alalala i never ever go to Kuala Lumpur before....alone.....somemore staying there for a 1 MONTH....also alone....left my 8 months baby here....uzoi, u know how the feeling is....isk isk..first day at KL...alone in my hotel room (staying for 1 month at Hotel Capitol Jalan Bukit Bintang...semua staff sana reservation pun respect sama saya stay hotel sampai 1 bulan...even dia punya manager pun make a courtesy call mo kasi tau kununnya dia mengalu2kan kedatangan saya....padahal semua company bayar...he he ok back to my story)......like uzoy first day...crying alot....bantal semua basah....my ear become so hot...terlalu lama using handphone...mo tny kabar sya punya baby....its so hard to become a mother......
.
Until now....2 boys already...my life still the same...because of JOB...i still have to berjauhan from my second baby and my Hubby...nasib my first son stayed with me at KK...kawan saya di rumah...kawan bercakap...kawan bergurau...kawan bergaduh...My Hubby..sana Kudat....My little 8 months baby stay with his atuk and opah at Kota Marudu...my family is not complete....


Friday, February 13, 2009

TAG ???

aiyah amoi...susahnya ini TAG....need to think spontaneous....tapi sya try jugalah...tida tau betul kah..he he he

1. What is your name? MIA


2. A four letter word: MAMA

3. A boy's name: MIKE

4. A girl's name: MILA (ini ambil dr AF ni he he)

5. An occupation: MAKING INSURANCE POLICY (adakah ayat macam gini)

6. A color: MERAH

7. Something you wear: MAKEUP (kununlah)

8. A food: MAGGI

9. Something found in the bathroom: MUG

10. A place: MALACCA

11. A reason for being late: MOODY

12. Something you shout: MAK !!! klu terkejut ni

13. A movie title: MUMMY THE RETURN

14. Something you drink: MILO

15. A musical group: MAROON 5

16. A street name: MANA???? (ini kes tida tau ni..mo menanya lagi kono)

17. A type of car: MITSUBISHI EVO (he he keta kesukaan)

18. A song title: MAMA MIA (adakah lagu ni Nc ?)

19. A verb: MMMM....???

Jgn marah Nc...

Sya nampak photo si Nc yang 'sexi' tu tu terus sya teringat ini gambar...hampir serupa macam gambar si Nc...jangan marah Nc.....bezanya si Nc kena humban dari Banana Boat....sya 'berani mati' orang bilang terus terjun pegi laut....pengalaman pertama snorkeling (tidak tahu betul kah ini ejaan)...semua perasaan pun ada...excited....takut...seram tengok air yang sangat dalam...orang lain tengok ikan...sya pulak tengo betapanya dalamnya air laut tu...ngerinya kalau tida safety jacket....Inilah the first and the last time pegi snorkeling....2006 at Pulau Perhentian Terengganu....inda tahu bila lagi ada peluang mo pegi.........

Thursday, February 12, 2009

Just a short entri........for February

> Shumi dan Shamzi suda sembuh dari demam...
Risau sebab sya punya anak demam dari sabtu lepas lagi....doktor cakap sebab cuaca yang tidak menentu...sekejap hujan sekejap panas..nasib baik kemarin dia suda ok dan kembali aktif bermain (mainan budak lelaki ni ganas tul...dalam kepala asyik berlawan jak..idola sya punya anak segala spesies ULTRAMAN...bayangkanlah dia jadi Ultraman dan sya dia punya raksasa...mo tahan lasak jak klu ada anak lelaki ni (peringatan ini khas untuk si Nanc, si Uzoi (ini x lama lagi ni...siaplah klu anak dia suda pandai berjalan dan pandai tengo cerita kartun), si Michelle, si Cath dan bakal2 menjadi mamak...he he he...)..
Sya punya anak bongsu di kg pun demam...ini kes terjangkit dari sya punya bapa...biasaklah baby2 ni kurang sikit antibodinya...klu ada yang selesema..inda lama lagi adalah cecair2 keluar dari hidung si baby...kesian sya punya baby....sya pon di kg td...mamak sya bilang baby sya ok2 suda...tidak suda merengek malam....rindunya sya sama sya punya baby....
.
.
> Borang Peningkatan Gaji (he he Appraisal Form lah)
Sapa2 yang bekerja ngan swasta memang fahamlah napa mesti mo isi form ni....nda taulah government punya procedure macam mana....awal2 tahun ni ramailah pekerja yang akan menyediakan 'kipas2nya yang bermacam jenis' untuk memudahkan kenaikan gaji seperti yang di inginkan....(* tidak termasuk sya..terus terang sya bukan orang macam gitu....tida org suka kalau berperangai macam gitu)...
Kalau pun mo naik gaji cepat....rajin2 la kerja....walaupun ada kureng sikit juga...ada tercuri tulang sikit juga...janji kerja siap...daripada berperangai seperti di atas.....macam orang tu lah...menyampah.....

Wednesday, February 4, 2009

Another Award for me.......

Wah wah another award for me....thanks Nc....untuk tida mengecewakan si Nc sya bagi juga ucapan.....'terima kasih kerana prihatin terhadap kekiutan blog saya + empunya blog (perasan bah..he he he)'...
.
Apa yang sya tahu mengenai Nc....
1. Sya punya kawan (sampai sekarang), coursemate and housemate masa belajar dulu...
2. Tida lama lagi mo pakai gaun putih yang kembang tu...(he he honestlylah Nc bila ko mula berdua2 sama si kawan tu? ooo diam2 kono suda bercinta2...barangkali masa di UMS lagi ko tapuk2 sama kami)
3. Antara budak kecil dalam kami punya geng selain si Teng...he he jgn marah...tapi sekarang budak kecil ini suda semakin matured....
.
.
10 perkara tentang saya :-
1. Very very very like to watch TV....(klu sya punya TV tu ada perasaan mungkin dia memaki2 suda sya sebab langsung tida bagi dia rehat)
2. Kerja sya sekarang tida langsung bersangkut paut dengan apa yang saya belajar dulu..Insurance = Hotel ????
3. Got a lovely family me + my Hubby + my Shumi + my Shamzi....
4. Also like to play computer games "Age of Empayar" (kalau start main ini games..mesti dari pagi ke petang lah tapi last time lah..masa bujang2...sekarang suda bz sikit...kalau main pun mesti sambung2).
5. Like to read a romantic novel...(ini masa balik kg jalah sebab sya paksa sya punya adik pinjam di library..belum pernah lagi beli novel sendiri)
6. Suka shopping terutamanya baju sya punya anak2....cute betul bah baju budak2 ni macam sya mo borong semua....
7. Tidak suka pegi KL sebab sakit kepala tengok bangunannya yang rapat2.....semak betul.....
8. Baru saja dapat lesen memandu setelah lama merancang untuk mendapatkannya...since 2003 lagi..
9. Suka tengok CSI and Supernatural series
10. Cepat panas tapi cepat sejuk juga... he he he
.
.
P/S : I like to give this lovely award to all my bloggers fren'....