Thursday, March 26, 2009

Red Eyes.....

Working again after 2 days sick leave....kesian sya punya mata, suda jadi mata jepun....terlebih sepet sudah...punyalah lama saya tidak terkena sakit mata (Red Eyes atau nama betulnya Eyes Conjictivities) tiba2 terkena ini tahun pula...sebenarnya pembawa sakit mata ni sya punya anak si shumi...mungkin dia terjangkit dari taska...merebak pula tempat sya punya husband..kemudian anak saya si shamzi...last sekali saya..nda pasal2 dapat cuti free...masa jumpa doktor...doktor cakap memang musim sakit mata cuma sebulan yang lalu...saya terkena lambat pula...cehhh macam buah-buahan pula ada musim....
sya mo bagi info kesihatan sikit....sakit mata ni tidak akan terjangkit hanya dengan melihat mata orang yang terkena penyakit ni...dulu masa kecil2 selalu mamak sama bapa sya pesan jangan tengok mata orang yang sakit tu nanti terjangkit....mesti yang lain pun sama kan....Red Eyes ni berjangkit melalui sentuhan atau berkongsi barang dengan orang yang terkena penyakit ni...sya memang confirm akan terjangkit sebab sayalah yang mengurus anak2 sya tu...kasi mandi...lap2 dia punya mata yang sakit tu....lepas tu tangan yang berkuman tu tidak sedar suda sampai di mata sendiri...he he he..

Friday, March 13, 2009

Short Entri for March

Hampir 2 minggu sya tida meng update blog ini...begitu juga dengan dorg Nc, Uzoi, Michelle dan Cath..biasalah masing - masing bz..sya pun sama juga...bz yang melampau-lampau...kerja di opis semakin hari semakin berlambak...tangan ada 2 saja untuk di gunakan mengetuk papan kekunci komputer...nasib sya tida stress sebab mesti pikir positif selalu....sekali tangan mengetuk keyboard computer 1 sen jatuh ke dalam poket kita ( motivasi ni... ).
.
Akibat terlampau bz bekerja sya tida ada story untuk di kongsikan dengan kawan2 semua....cuma last tuesday sya mo cerita sikitlah...masa sya mo parking keta, sya terlebih buat pusingan sampai keta sya sangkut di tepi tiang ngan tembok..apalagi panik terus...nda tau suda mana mo pusing itu tayar mo kasi kluar keta dari situ...nasib baik ada tukang jaga parking bawa bangunan tpt saya keja tu...dgn muka selamba minta tolong padahal berpeluh2 sudah tu..
selama sya drive keta, ini kali kedua sya tersangkut di tembok...tapi kali ni keta sya tercedera sedikit sebab cermin sisi sebelah kiri calar terkena tiang batu tu...kesian sya punya keta..