Sunday, February 27, 2011

Shumi's Birthday & My Fridge......


Shumi Dzukairy 5 Years Old....
Happy Birthday to My Sumi....Sori umi tida dapat buat birthday's party untuk Sumi tahun ni...terlalu banyak mo disettlekan bulan ni (sila rujuk post 'ujung bulan yang perit')... semalam belikan Sumi KFC ngan Kek dari Multib
ake jek....kira ok jugalah kan...




Shumi Dzukairy ngan adiknya Shamzi Dzukifly.......
adiknya tida mo ketinggalan juga mo bergambar ngan birthday's boy.......
**************************************************************************************************************

kita cerita benda lain plak....sebenarnya saja nak tulis entri ni umtuk menghilangkan keboringan di ujung minggu ni........

cuba lihat pintu fridge ku di atas....memandangkan fridge adalah benda wajib 'dikunjungi' setiap hari...jadi dengan rasminya pintu fridge ku menjadi tempat untuk aku menempek segala bil2 dan nota2 peringatan untuk benda2 yang belum diselesaikan...so tidalah aku terlupa untuk menyettlekan benda2 tu semua........
^
^
^
^
^
^

Tada...........segala isi2 fridge ku telah terbongkar.......semua barang pun main sumbat jak kat dalamnya...telur wajib simpan sebab kegemaran si Sumi.... lagipun telur ni benda yang paling simple untuk disediakan apabila penyakit malas untuk masak melanda....goreng atau dadar jak lepas tu makan jak dengan nasi........ susu full cream Dutch Lady - kegemaranku dan Sumi.... sos cili ada 2 botol lagi tu.....sos tiram wajib ada sebab ianya bahan perisa utama kalau aku menggoreng mee dan sayur-mayur........mayonis baru beli sebab kira2 nak buat burger sendiri (hubby mengidam mo makan burger masak sendiri).......ubat2 dan vitamin wajib ada terutamanya ubat demam untuk kanak2 - kan ada 2 budak kecil di rumah ni....manalah tau tengah2 malam diserang demam, adalah juga persediaan sebelum pergi ke klinik......dan juga lebihan makanan yang tak abis di makan...simpan untuk sehari semalam...lebih dari tu terpaksa buang dah sebab nda elok di makan suda....

so itu jek lah entri ku di hari minggu...till then.......(^_^)

No comments:

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!