Saturday, March 19, 2011

2 Tanda ???

Macam terlalu lama tida berkunjung ke blog ku ni...........bukan apa semenjak beberapa hari ni rasa lain macam sikit......tida bole tenung screen terlampau lama....lepas 5 minit macam gitu terus pandangan berpinar...macam mo muntah pun ada........aiik lain macam jak tanda2 ni......jeng jeng jeng (mo kasi suspen sikit kunu).....cuti sekolah hari tu ingatkan mo bawa anak2 pegi berjalan2 tapi kesian dorg...duduk di rumah saja sebab uminya terbaring di sofa sepanjang masa....pening kepala.....nasib baik le ada baba.....layan 2 budak yang jajal tu....dia la sekarang ni terpaksa jadi suri rumah sepenuh masa kunu....ok berbalik kepada tanda2 aku tu kunu....kalau dilihat secara kasar macam orang nak dapat baby jek kan.....hehehe....lagipun 'sikawan' suda dua minggu tidak datang melawat jadi menguatkan lagilah kunu tanda2 mo dapat orang baru tu....jadi aku pun belilah pregnancy test kat farmasi tu....check sendiri di rumah....tida sabar ni kunu mo test tapi terpaksa tunggu awal pagi bisuknya sebab mo test tu mesti guna air kecil yang pertama selepas bangun pagi...dan bisuk pagi terus ni test.....dan keputusannya.......jeng jeng jeng.......ada 2 tanda garis warna purple yang terang....maknanya aku pregnant.....yeh yeh yeh....tapi jangan gembira dulu sebab itu belum rasmi lagi....aku belum jumpa doktor lagi untuk mengesahkannya...orang bilang keputusan doktor lagilah yang lebih tepat....secara tidak rasminya kandungan aku suda 6 minggu lebih (dalam 1 bulan lebihlah tu )...ini adik aku yang kerja nurse tu kirakan....sekarang belum ada masa lagi mo jumpa doktor..nantilah tunggu dalam 2 atau 3 bulan gitu....hepinya......tambah hepi lagi adik aku pun ada dua tanda garis tu....hehehehe (^_^)

3 comments:

  1. wah...tahniah2...ramai2 la kita tahun ni :) tahun arnab ni.. memang tahun yg subur la kn.. hehe

    ReplyDelete
  2. Chak!,,yeye...!wah, 3 urang sdh kita ni kan sambut orang baru ni tahun..sy masuk 11 minggu sdh ni minggu..tp kan last Monday sy cek hb 10.3 lg oo..berat turun 1 kg. dr 48kg pg 47kg lg..bilang tu nurse patut naik o.5kg..huhu..mau buat mcm mana, si kecil dlm perut memang seksa mama dia teruk sikit kali ni..ba, tahniah sal..brgkali si stella nda mo menambah lg tu kan..kalau dia pun ada..na, lg ramai kawan2..hehe

    ReplyDelete
  3. Nc - tengkiu2...mimang thn subur ni tahun....hehehe

    Uzoi - Ya bah uzoi...sya baru masuk 6 minggu lebih ni..masi awal lagi...blum jumpa doktor lagi..sama2lah anak kita masuk sekolah nanti...hehehe

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!