Thursday, April 5, 2012

Minggu Ni.....

Assalamualaikum dan Hai......
.
Minggu ni best sikit sebab 4 hari jek keja, hari 5 cuti (-_______-), sambung hari sabtu dan ahad lagi, ada 3 hari masa untuk rest2 bersama family kunun....lain cerita sebenarnya mo kongsi apa yang jadi dalam masa 4 hari ni....
.
Hari Isnin
Hari ni semua saya ngan kawan2 opis lambat masuk keja sebab kawan yang pegang kunci opis lambat datang keja, tayarnya pancit....terpaksa tunggu bantuan datang tukar tayar, biasalah driver perempuan, kalau bab bab pancit tayar tukar tayar ni terus mengelabah angkat bendera putih....nasib baik kawan yang satu lagi ada kunci spare...ngam2 8.30 kami semua punch in masuk opis.....
.
Hari Selasa
Tida yang jadi apa2 hari ni cuma tiba2 jak ujan lebat di kk campur angin kuat....tapi kejap jak dalam 10 minit gitu jak....terus berhenti......
.
Hari Rabu
Hari ni hari yang penuh cabaran, sebab apa? hari satu tu keta kawan saya yang pancit, hari ni giliran sayalah pulak....pancit sebab tercucuk paku....nasib nda baik....patutlah masa keluar dari rumah keta jalan macam miring2 jak......perasan tayar pancit ngam2 sampai taska...yang  herannya masuk ni suda 3 kali tayar keta pancit ngam2 depan taska.....tapi oklah kan daripada pancit tengah2 jalan raya....abislah dua kali mengelabah.....ok balik ke cerita tadi...call hubby minta tolong....terpaksa tunggu sebab dia keja di tuaran...nasib baik tuan punya taska tu ringan tangan membantu tukar tayar.....terima kasihlah banyak2 yek Ustad....abis tukar tayar terpaksa tunggu hubby juga sbb minta kawan pegi kedai tayar, tayar spare tu nda boleh di bawa jalan jauh sebab kecik jak.....sapa2 yang guna keta Myvi mesti tau macam mana rupa tayar sparenya kan.....hubby sampai kami terus pegi kedai tayar di inanam tapi sebelum tu singgah isi minyak dulu sebab minyak keta dah bagi signal terkelip kelip....ini lagi satu, saya bagi lah duit RM20 sama pekerja shell tu, saya cakap isi 20, dia ulang cakap saya 22, saya jelaskan lagi 20....ok katanya...ingatkan dia dengar, tapi masa isi minyak tu heran sebab meter suda sampai 20 tapi nda berhenti pulak...cuba tekan lagi ngam2 berhenti di RM22...memang budak tadi tu nda dengar btul2, lepas tu dia nda kira pun duit yang saya bagi tadi tu....kira rezeki aku lah hari tu sebab mo cari budak tu tambah 2 ringgit lagi nda sempat sebab tengah kelam kabut mo pegi tukar tayar....hari tu hampir jam 10 setengah saya sampai opis....dan melayang RM200 sebab paku yang cucuk tayar tu.......
.
Hari Khamis
Tida apa yang istimewa juga...cuma hari ni saya half day sebab mo bawa baby damia pegi klinik.....nda sedar suda 5 bulan lebih dah si Damia....cepat tul masa berlalu....macam baru semalam dia lahir......anak umi yang comel, bila besar nanti jadi anak yang baik dan solehah yek, jangan lupa umi dan baba....amin.............

2 comments:

  1. eh paling saya takut kalau pancit tayar..sbb x yakin pandai buat atau tidak ni..
    selamat bercuti mia..:)

    ReplyDelete
  2. fobia suda ni cath....3 kali suda pancit sa punya tayar keta......bah sama juga cath...selamat bercuti

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!