Friday, August 3, 2012

Baju Raya....

Assalamualaikum....
.
Salam jumaat semua....x sedar kan 2 minggu dah kita berpuasa (ni kali betul sebab masa bertweet tadi...tersimpan pulak 'seminggu berpuasa'...suda tweet baru sedar salah...malunya...cepat2 delete tweet kunu cover malu).... ok balik kepada cerita sebenarnya...actually mo cerita pasal baju raya....memang menjadi kebiasaan kepada family2 di luar sana kalau beli baju raya mesti yang sama kaler punya...warna mesti sedondon....dari bapa ke maknya sampai ke anak2nya....samalah macam saya kunun, raya tahun lalu baju kaler kecoklatan dan kehijauan (ntah warna apa ntah...tapi memang gitu kalernya)....baju baba dan dua hero saya tu kunun tempah khas dari tukang jahit cina (memang apek satu orang ni pandai jahit baju melayu....ko design saja macam mana, dia mesti tau punya)...saya beli yang ready made punya tapi bukan baju kurung kah atau kebaya...terpaksa pakai jubah sebab tahun lalu kan pregnant si baby Damia tu..... beli sanaaa Boutique Dubai (wahh jauhnya pegi Dubai kunun....), baju2 di boutique ni kira menepati citarasalah kunun....ada discount 70% lagi tu masa tu....sapa2 yang tida tau tempat di mana...kamu orang pegi saja sanaaa Alamesra, Sulaman...kedai dia bersebelahan dengan Senario Cafe tu....
.
Tahun ni satu family terpaksa beli ready made punya....kesibukan betul sampai tiada masa mo pegi hantar jahit baju....tema warna suda pilih tapi rahsia dululah kunun....mungkin hari ni singgah balik sana Boutique Dubai tu...hari tu suda pegi tengo2...memang cantik tapi belum tau lagi mo pilih yang mana satu......minta2 janganlah ramai orang malam ni....sebab lepas kerja, buka puasa dulu di rumah baru bergerak mo buat operasi mencari baju raya tahun ni....hehe itu jelah kunun....
.
.
perasan ka...ni kali saya punya post tidak 'justify' seperti selalu kunun...bukan apa boring lihat kedudukan yang terlampau tersusun tu kunun....sekali sekali ubah kedudukan kan....(^_^)

No comments:

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!