Thursday, August 16, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri......

Assalamualaikum.....
.
Hari ni last keja sebelum cuti selama seminggu (berabis ni beraya kunun).....cuti awal2 suda apply supaya tidak di reject...excited ni mo beraya mengalahkan anak2 sendiri bah...semalam tidur lewat sebab mo cuci segala baju2 yang telah dibeli itu....mesti cuci, orang suda pegang2, nda pasal2 berkurap pulak satu badan...napa sekarang baru cuci, senang jak jawapannya sebab baju baru beli + tiada masa.....biasalah dari pagi ke petang keja, balik rumah lepas buka puasa, badan terus automatik menjadi berat dan malas......
.
Cerita2 pasal raya ni...teringat pula zaman kanak2 dulu.....waktu yang paling excited dekat2 raya ni ialah menunggu pengumuman raya di Tv...kami 5 orang beradik siap2 suda duduk depan Tv tunggu orang yang bersongkok duduk di kerusi besar untuk umumkan tarikh hari raya.....dekat jam 8 lebih (malam yek) gitulah selalu pengumuman tu di buat...muncul jak orang bersongkok dan berbaju melayu tu, semua pun diam, sunyi sepi terus, sabar ni kunun mo tau bila raya.....-->> dengan ini saya mengumumkan tarikh hari raya aidilfitri bagi negeri2 seluruh Malaysia jatuh pada hari......bersamaan dengan 1 Syawal......kira lebih kurang gitulah pengumumannya....kalau hari raya jatuh bisuknya tu....apalagi kesukaan betullah kami.....main2 bunga api di halaman rumah, yang mama ni pulak kelam kabut di dapur, mo rebus ketupatlah, mo masak rendanglah....tapi kalau hari raya jatuh pada lusa...kami terus monyok ni...alah terpaksa puasa sehari lagilah ni (biasalah budak2 kan malas puasa, sekarang ni tida pernah ponteng yek kecuali atas sebab2 tertentu hehe)..yang mama pulak tarik nafas lega sebab ada masa sehari lagi untuk buat semua persiapan tu...
.
Tersenyum2 suda ni sebab kenang2 zaman2 dulu2 tu....ok lah...actually tujuan post ini adalah untuk mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR BATIN....kalau sekiranya ada post2 yang tidak menyenangkan atau menyinggung perasaan pembaca, harap di maafkan yeekk.....
.
sumber : Google Image

No comments:

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!