Tuesday, September 18, 2012

Cuti 3 Hari

Assalamualaikum....
.
Baru hari ni dapat post cerita yang baru.....bukan malas tapi 3 hari cuti yang lalu amatlah padat program bersama2 dengan family (kononlah)....Hari pertama cuti, 15hb tu...awal pagi lagi suda keluar rumah dengan hubby dan anak2....mau breakfast di luar, roti telor yang enak dan rangup sana Restoran Maimunah di Jalan Segama, KK...sapa2 yang tinggal di KK, boleh pergi ke sini kalau mo menikmati roti telor yang sedap....kedai dia satu baris dengan kedai buku Taiyang tu....emmm enak tidak terkata, makan dengan teh tarik lagi tu....hubby sampai order 2 roti canai (macam mana mo diet kalau begini ni)...lepas breakfast round2 KK, beli barang2 dapur sikit....petang pegi ke rumah mentua pula sebab hubby dapat call mamanya sakit...tekanan darahnya tinggi balik....so malam tu kami tidur rumah mama hubby...sempat lagi ni balik rumah sekejap masakkan dia bubur ayam (mo jadi menantu mithali ???)...
.
Hari kedua cuti, 16hb sempena Hari Malaysia, bawa anak2 pegi Zoo....di Kota Kinabalu ni lokasi zoo ada di Lok Kawi, Jalan Papar tu....nama tempat tu Lok Kawi Wildlife Park (kalau tidak silaplah)...ini kali ke 5 pergi ke sini....tapi kali ni first time bawa Baby Damia tengo burung2 dan binatang....ngam2 pegi tu ada persembahan haiwan...anak2 punyalah excited tengo lebih2 lagi Baby Damia..ketawa2 dia tengo gelagat burung kakak tua tu...masa persembahan adalah seekor ular sawa yang agak besar di bawa masuk...so tamat persembahan penonton di jemput untuk tengo dengan lebih dekat atau pegang ular tu...sya pun dengan berlagak berani mo test ni sentuh ular...ingatkan mo genggam jak badan ular tu tapi bila jari telunjuk jak tersentuh badan ular tu rasa macam badan terkena karan lah pulak...hehehe geliiiiinya.....lembik jak badan ular tu....tapi sumpah lepas ni tidak mo sentuh suda...geliiiiiii anak2 lelaki sya yang dua orang tu bukan main lagi....siok jak diorang picit2 badan ular tu.....
Balik dari Zoo...petangnya pergi ke rumah adik ipar pulak...sana Tamparuli....keluarga mentua pun ikut sekali so kami sama2 konvoi lah pergi ke sana...kira2 sampai sana mo panggang2 ikan lah konon...siap beli 2 kilo ikan 'uji rashid' lagi tu sebelum gerak pegi sana...sampai di rumah adik ipar, arang basahlah pulak....api tidak boleh hidup....last2 makan sajalah apa yang ada...nasib baik adik ipar suda siapkan makanan yang lain sebelum kami sampai...
.
Hari ketiga cuti.....bangun pagi masih di rumah adik ipar, Tamparuli hujanlah pulak...so stay sana rumah sambil breakfast beramai2..adik ipar tinggal di Flat Guru sebab wife dia cikgu sekolah menengah...so depan flat mesti ada padang sekolah kan...berhenti saja hujan, hubby bawa Shumi dan Shamzi main bola di padang....bukan main seronok lagi diaorang....berlari2 macam tidak pernah nampak padang yang begitu luas...Shumi siap berguling2 lagi di padang ala2 macam filem hindustan tu....kesian pulak tengo anak2 begitu seronok sebab selama ni terperuk di rumah saja (masa terhad mo bawa anak2 pegi berjalan)....lebih kurang jam 10 gitu kami bergerak pulang ke KK sudah....walaupun penat tapi puas hati lebih2 lagi dapat tengo muka anak2 gembira.....

3 comments:

  1. Padat aktiviti dihari cuti yer ☺☺

    ReplyDelete
  2. Ya...cuti jak ada masa dengan family...jadi mesti dimanfaatkan betul2 (^_^)

    ReplyDelete
  3. Banyak betul aktiviti.Seronok kan?Kami pakat duk rumah ajer tp masih seronok sbb buat aktiviti sekeluarga sama sama.

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!