Monday, September 24, 2012

Ikan Bakar di Restoran Pak Din

Assalamualaikum...
.
Hari jumaat yang lalu, rezeki murah lagi sebab mama mentua belanja makan sana Restoran Pak Din...sebenarnya saya dengan hubby tidak tau mana lokasi restoran ni dan tidak pernah pun makan sana...hubby tanya mama dia, mama dia cakap follow diorang jak...nanti sampai KK kita cari parking jak sebab tempat tu susah mo dapat parking...sudah diorang yang belanja jadi kami pun ikut ja lah...ikut punya ikut rupa-rupanya restoran tu berdekatan dengan Restoran Stesen Ikan Bakar (dulu Restoran Sempelang) sana bangunan Sinsuran tu...sampai sana kebanyakan orang yang saya nampak order ikan bakar...mungkin restoran ni menu utamanya ialah ikan bakar....tapi ada juga menu sampingan yang lain boleh di order....
.
.
saya dan hubby order ikan bakar jak....tambah dengan acar mangga, rumpai laut dan 'kenilau' (ikan bilis yang dimasak menggunakan cuka)..
 .

belacan tu yang bikin ummpphh cicah dengan ikan bakar....
.

muka kanak-kanak riang...tidak tahu apa motif si Shamzi buat muka begitu...budak dua orang ni order sup kosong jak...meehoon dengan sup sahaja...yang lain tidak mau...

2 comments:

  1. terasa nak makan ikan bakar le pula

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikan bakar cicah dengan sambal belacan atau asam jawa dgn cili padi.....eeemmm memang sedap gila...

      Delete

Komen seikhlas hati ... Thanks!