Thursday, September 27, 2012

Iklan Gigi ??

Assalamualaikum....
.
Hari ni cerita pasal gigilah pulak....apasallah pula tiba2 cerita pasal gigi ni....bukan apa, sya kalau bab2 kebersihan gigi anak2 ni memang amat cerewet sekali....sejak dari tumbuh gigi lagi saya start suda bersihkan gigi anak2....kalau masih baby, saya lap dengan kain lembut....mula kenalkan diorang dengan berus gigi seawal 2 tahun...kan ada berus gigi yang sesuai dengan umur anak tu...masa mula2 tu saya yang tolong beruskan gigi diorang tapi masa umur 3 tahun ke atas suda ajarkan diorang berus gigi sendiri....lepas berus saya check sekali lagi, bersihkan tidak...kalau masih ada terselit ta** gigi, berus balik....memang tidak suka dan memang saya Umi yang cerewet....
GULA-GULA ??? memang tidak bagi anak2 saya makan....ada jugalah bagi anak saya makan tapi orang bilang setahun sekali...hehe (kesian anak2 saya)..lepas makan mesti berus gigi....cerewet-cerewet pun hasilnya berbaloi....
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
kan cantik senyuman bila tengo gigi camtu....dan Uminya ni pun, alhamdulillah sehingga sekarang belum pernah sakit gigi lagi....(^__________*) 

5 comments:

  1. cantik betul gigi mereka. anak2 saya mmg saya larang mereka mkn gula2. tp klau dah namanya ada nenek, haruslah manja lebih. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah pasal..klu dengan nenek dan atuk diorg mengada2...semua dorg nak mesti dapat...

      Delete
  2. bertuah dapat umi cam ni..hik hik... anak2 akak selalu makan gula2.. tak larat nak larang... si kakak alhamdulillah dia kuat makan gula2 tapi rajin gosok gigi.. si adik... kuat makan gula2 tapi gosok gigi tak nak... jerit cam kena dera tiap kali kita nk gosokkan gigi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tima kasi sebab lawat blog saya...(^_^) kesian juga tengo bila dorg teringin mkn gula2 kak...terpaksa bg juga takut kempunan...tp lepas tu mesti berus gigi...hehe

      Delete
  3. ya memang gg dorng cantik n bersih..:)

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!