Tuesday, October 30, 2012

Kundasang - Desa Dairy Farm

Assalamualaikum
Kalau pegi Kundasang, wajib pegi ke Desa Dairy Farm, ladang ternakan lembu tenusu ala-ala New Zealand gitu.....tempat ni memang cantik, luas mata memandang, padang rumput hijau dan suasana yang sentiasa diliputi kabus.....angin sejuk sepoi2 bahasa.....betul2 macam di luar negara...



 betul kan...macam di oversea saja kunun....sapa2 yang tinggal di Sabah mesti selalu jumpa susu kotak cap DESA tu...aaa sinilah kunu kilang memproses susu segar tu...actually sini boleh beli susu segar yang dalam kotak2 tu dengan harga yang berpatutan tapi masa kami pegi sana tu, susu semua sudah habis kena pajak...kesian si Shumi mo susu lembu katanya....Sapa2 yang pegi kundasang mesti singgah si Desa Dairy Farm ni yekkk.....cantik dan best....


9 comments:

  1. Anum - sekali sekala bawa family jalan2 merehatkan badan dan otak...hehe

    ReplyDelete
  2. cantiknyee tmpat ni...boleh cube pg nti ;')

    ReplyDelete
  3. wahhhh..bestnya!! teringin nak pergi tau. now AA buat promo free seat. bole la try tgk nnt kot murah tambangnya. hehehe

    ReplyDelete
  4. bestnya jalan2 terngin juga nak ke sana

    ReplyDelete
  5. bila tengok gambar2 tu,mata asyik tengok awan dekat belakang tu.rasa macam nak jatuh je awan tu..! =D

    ReplyDelete
  6. iiima - memang x rugi pegi sini ni (^_^)

    syiela - wajib jalan gi sini...

    Marlia - masa ni mendung jadi agak berawan sikit, tapi masa cuaca cerah selalunya akan nampak kabus jak...memang best

    Mrs.Eady - mesti jejak ke sini satu hari nanti..=D

    Rafhani - mesti !! hehe

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!