Friday, November 23, 2012

Jangkitan Kuman ???

Assalamualaikum....
Hari ni stay di rumah, doktor bagi Mc sebab sakit perut yang melampau.....sekarang ni dah lega sikit sebab tu dapat taip n3....perut dah tak memulas cam semalam tapi badan lemah macam orang baru lepas bersalin jak.....punca sakit perut belum tahu lagi..... :-(
Kemarin macam biasa buat keja yang melambak dekat opis......pagi2 tu memang rasa perut dah memulas tapi sebab nak membuang......dalam 2 kali membuang perut dah ok balik....tapi dalam jam 11 gitu tiba2 perut amatlah sakit memulas....tak bagi signal2 lagi tu, tiba2 saja....masuk tandas sebab ingatkan nak membuang tapi tak juga.....mula2 ingatkan dapat tahan tapi kalau baju dah basah oleh peluh dalam opis yang ber air-cond tu...memang tidaklah jawabnya.....last2 ambil keputusan tepon hubby datang ambik kat opis.....inform kat boss nak balik sebab tak tahan suda....macam mo pengsan pun ada juga....
Hubby sampai kami terus direct pegi klinik dulu......sampai sana doktor check2 dan  bagitahu mungkin keracunan makanan.....doktor bagi ubat dan mc.....lepas dari klinik saya dan hubby ambik Shumi dan Shamzi di sekolah (dorg masih sekolah lagi, hari ni last...)....lepas ambil dorg, tiba2 sekali lagi perut sakit lagi, memulas2 gitu tapi memang sakit...ambil keputusan terus pegi hospital sebab dekat dengan sekolah dorg Shumi.....memang sakit sampai terkeluar air mata (menangislah tu)....sampai hospital, masuk wad kecemasan dan doktor bagi satu injection tahan sakit dekat punggung....check punya check, doktor cakap ada jangkitan kuman kat air kencing, simptom2 dia memang terasa seperti sakit perut yang memulas.....emmm....tetiba saja sakit kan.... :-( Doktor bagi ubat, dan tengo dalam seminggu ni kalau masih sakit lagi kena pegi hospital semula.......
Sekarang ni sebab dah ok sikit, tengah pikir2 nak pegi opis petang ni sebab keja bertimbun nak kena siapkan....client nak minta sebelum bulan 12 ni......kalau saya cakap kat hubby nak pegi keja compem kena bebel........ 

10 comments:

  1. get well soon ya. pagi td pun saya rasa x sedap badan. hubby kata xyah g keje. tapi saya degil nak pegi gak. huhuhu

    ReplyDelete
  2. hari tu sy pun kena jangkitan kuman dlm air kencing tp tida sakit perut. demam on off sampai 40C!! terus kena tahan wad. lgpun doc risau kalau darah terkena jangkitan. bahaya utk kes sy! huhuh.. nyway, take care..

    ReplyDelete
  3. Salam, tak yah la keje dulu.. rilek dah sakit tak yah pk keje.. jangan jadi cam Sue tu husband soh dok umah nak keja gak.. nanti dah teruk husband gak yg dicari.. bukan boss yang tolong..betul tak?

    ReplyDelete
  4. Get well soon.Seeloknya rehatlah dulu..

    ReplyDelete
  5. Moga cepat sembuh Mia..
    sa pun pernah kena ni jangkitan kuman..memang sakit..doktor ckp kencing kotor..kena banyak kan minum air putih...
    byk kan rehat ya:)

    ReplyDelete
  6. Anum - thanks. :)

    Sue - thanks....samalah kita....bukan tak nak ikut ckp hubby tapi tak senang hati klu keja tak siap...

    Just - thanks...itu lah tu...tapi sya x demam pulak...huhu

    fandyz - hehe....memang betul sebab tu tak jadi pegi keja...

    Rafhani - thanks :D

    Mazliza - thanks... :D

    ReplyDelete
  7. makan apa leh jadi camtu..moga cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  8. ibu Lala - malam sebelumnya tu ada makan roti canai kat restoran india...tak tahulah kalau sebab tu...huhu

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!