Friday, November 2, 2012

Kundasang - Kinabalu Pine Resort

Assalamualaikum....
*
*
*
Sebelum tu mo bagitahu, sila jangan muak dengan cerita Kundasang saya yek.....saja mo share gambar2 dan tempat yang kami pegi tu...
*
*
*
Masuk ni suda 4 kali kami stay di Kinabalu Pine Resort.....memang sangat suka di sini....cantik dan best...chalet dia pun menepati cita rasa saya ( sebenarnya agak cerewet memilih hotel, mesti yang bersih )...harga semalam dalam RM 200.00 ke RM 300.00 nett.... kalau ada promosi boleh dapat dalam RM 180.00 nett gitu...
Chalet di sini kan ngam2 menghadap puncak Gunung Kinabalu tu....kalau awal pagi, langit dia cerah memang jelas nampak batu2 di puncak gunung tu....tenang saja tengo puncaknya tu tapi gerun pun ada juga, terpikir juga balik macam mana saya boleh daki gunung tu sampai ke puncak dulu... (eleh eksen, mentang2 suda panjat Gunung Kinabalu ) =P


Kalau mo tahu lebih lanjut tentang resort ni pergi saja ke sini
*
*
*
*


Ni gambar masa kami baru check-in....actually belakang tu boleh nampak puncak gunung tapi masa tu mendung dan berawan....






Yang ni ambil sebelum pegi breakfast....ngam2 langit cerah jak jadi nampaklah puncak Gunung Kinabalu tu.... (^_^)





Chalet di Kinabalu Pine Resort ni... gambar ambil dari website dia...

12 comments:

  1. WAH..BESTNYA..BUI PLAN NAK PERGI SINI HUJUNG BULAN NI TP DH FULLY BOOKED..HUHU..TP ONE DAY BUI MESTI PG JUGAK..^_^

    ReplyDelete
  2. bestnya!!! x pernah sampai sana lg :)

    ReplyDelete
  3. hahahah.. sama la pikiran kita. eksyen jg sbb pernah naik. hahahah.. rasa mau naik lg tp bila sdh tua ni.. alahai.. buli lg ka naik ni.. huhuhu.. tp cantik la resort tu.

    ReplyDelete
  4. Mrs.Eady - memang best tpt ni...

    Bui - resort ni selalu fully booked, tambah2 lagi kalau cuti sekolah, klu nk juga mesti awal2 book 1 atau 2 bulan lebih awal...:D

    fiza - dlm gambar cantik apalgi klu tengo pemandangan yang real... :D

    anum - mmg view dia cantik sebab tu suka datang sini...

    just - hehe, mo minta puji bah tu tapi betul bah klu dipikir2 balik macam mana sya boleh panjat tu gunung...takut sya tengo begitu tinggi dan berbatu2 konon...

    ReplyDelete
  5. dulu time masi kerja di sdkn, selalu limpas2 ni area. memang cantik kan mia..:)

    ReplyDelete
  6. salam kenal... already follow.. best nyer .. terigin nk pergi.. tp anak2 masih kecil lagi.. tunggu beso sikit baru boleh pergi..

    ReplyDelete
  7. salam kenal..dulu ke kk x sempat nk g sini.insya allah next trip blh ke sini.canik view.blhlah kn minta info :)

    ReplyDelete
  8. Salam Mia. Subhanallah, cantik sungguh! Teringinnya nak ke sana tapi belum ada peluang lagi. Insyaallah jika diizinkan olehNya, nak ke sana :)

    ReplyDelete
  9. Cath - memang cantik...siok bah stay sini...ko try lah kunun

    rohayu - tq sbab sudi balas kunjungan....nanti jangan lupa bawa anak2 jalan2 pegi sini...

    Lynda - Tq datang sini...boleh...mana2 info yg saya ada, saya bagitahu...tanya saja...:D

    Dinas -insyaallah...mesti ada peluang tu.....

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!