Thursday, November 29, 2012

Tahniah 'Harimau Malaya' (Jangan lupa diri)

Assalamualaikum....
Tajuk n3 lain macam pulak kan....actually tidak pernah post pasal bola tapi memandangkan semenjak dua menjak ni selalu tengo 'Harimau Malaya' kita main, terasa nak tulis pula pasal dorang.....
Semalam temankan hubby tengo bola (bukan di stadium, depan tv jek...) macam tak senang duduk dibuatnya....pasukan kita banyak buat serangan tapi tak juga masuk2....dan akhirnya setelah beberapa kali cuba jaringkan gol, dapat juga gol yang pertama daripada tendangan percuma yang diberikan oleh pengadil.....hubby otomatik terlompat tapi saya dengan selambanya bagitahu, masa masih panjang lagi jangan terus lupa diri.......dan macam betul jek cakap saya, tidak lama kemudian giliran pasukan Laos pula jaringkan gol......kan suda dibilang tadi, jangan lupa diri.....hubby terus hilang mood tengo permainan yang seterusnya, eh eh dia pula yang putus asa.....siap tukar channel lagi tu....saya paksa juga hubby tengo perlawanan sampai abis....kalah ke menang ke, terima sajalah kan....tapi nasib baik anak-anak buah Rajagopal ni bangkit kembali dengan menjaringkan 3 gol dan menamatkan perlawanan menentang Laos 4 gol berbalas 1.......
Tahniah lah kepada 'Harimau Malaya' kita tetapi JANGAN LUPA DIRI DAN LALAI sebab lawan yang seterusnya ialah 'musuh tradisi' Malaysia dalam perlawanan bola sepak iaitu Indonesia......chaiyo chaiyo !!!!!
P/S : macam pengulas sukan tidak bertauliah pula.....

6 comments:

  1. la..harimau malaya menag ka, tak tengok pon.

    sebab tak minat bole..hee...he...

    ReplyDelete
  2. Mazliza - sya pun sama tak minat bola tapi hubby selalu tengo macam siok juga nonton sama2...hehe

    ReplyDelete
  3. Kakak sambil baca novel sambil teman suami juga bila nak dekat gol kakak tengok. Geram bila banyak kali tak masuk kan...

    Tapi oklah menang juga akhirnya.

    ReplyDelete
  4. tahniah jugak buat harimau malaya...btol tu..msih jauh pjlnn...pjuangan mrk blom slesai

    ReplyDelete
  5. saya pun tengok mlm tadi..byk cubaan bah harimau malaya, byk peluang tapi penyudah x baik

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!