Monday, December 31, 2012

25 Random Facts About Me

Assalamualaikum....
Dah lama tak buat TAG2 ni......sekali di TAG pula oleh ciksu untuk ceritakan 25 fakta tentang diri sendiri secara rambang gitu.....
Tapi sebelum tu ada sedikit pesanan dari penaja (di copy paste dari ciksu)
"Once you have been tagged, you are suppose to write a note with 25 random things, facts, habits or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. if I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated." 

Ok silalah ambil tahu sikit tentang seorang perempuan, isteri dan Umi yang bernama MIA KASSIM
  1. Anak ke-2 daripada 5 orang adik beradik
  2. Ada seorang kakak, 2 orang adik pompuan dan seorang adik lelaki......semua adik2 beradik perempuan nama mesti SA di depan, Salmah, Salmiah, Saniah, Salina.... tetiba lelaki nama Musri pula......
  3. Sudah berkahwin dan ada 3 orang anak ; 2 lelaki dan seorang gegirl.....
  4. Anak kepada bapa yang belajar sampai tingkatan 3 sahaja dan emak yang tidak pernah bersekolah (walaupun begitu mereka dapat membesarkan anak2nya hingga masing2 berjaya, TERIMA KASIH BAPA EMAK)
  5. Berasal dari Kota Marudu......menetap di Kota Kinabalu sejak tahun 1999 hinggalah sekarang.....
  6. Pernah sampai ke puncak Gunung Kinabalu walaupun sebenarnya gayat (fobia dengan tempat tinggi)
  7. Tidak suka makan coklat.....tapi suka makan eskrim yang ada coklat di luar dalam vanilla ala ala eskrim Magnum tu...
  8. Suka makan makanan pedas walaupun tidak tahan sebenarnya tapi rasa tak selera dan tak umpph kalau tak pedas....
  9. Cepat naik angin tapi cepat juga kool down.....
  10. Pernah keja di Restoran Makanan Segera McDonald lebih kurang 4 tahun....
  11. Seorang yang kurus semasa belajar dulu tapi start naik badan bukan pasal kahwin tapi sebab terlampau banyak makan burger masa keja di Mcdonald....
  12. Suka belek buku resepi tapi malas nak masak...
  13. Masak kek setahun sekali iaitu masa hari raya sahaja....hehe
  14. Kerjaya sekarang tidak ada kena mengena dengan course masa belajar dulu......degree Pengurusan Perhotelan sebenarnya tapi kerja sebagai eksekutif di syarikat insurans....
  15. Paling tidak suka dan anti dengan orang yang suka ambil kesempatan di atas kesenangan orang lain.......menyampah dengan orang yang kita suda bagi betis nak minta paha pula.....
  16. Kereta pertama Myvi...
  17. Paling suka makan Cheese Kek......
  18. Suka dengan bag tangan jenama Coach......walaupun mahal tapi sanggup beli sebab design dia amatlah cantik.....
  19. Seorang yang tidak pandai bergaya.....keluar rumah pegi keja ke, jalan2 ke, ala kadar jek...make up jangan tanya....sekadar bedak dan lipgloss sahaja......cuma baru2 ni rajin pula pakai maskara....
  20. Berat badan menten 61kg.....tak naik tak turun.....azam tahun depan nak turunkan berat badan...
  21. Tak boleh makan di kedai makan India.....kompom besoknya keluar masuk jamban
  22. Dulu masa belajar di sekolah rendah hinggalah masuk ke sekolah menengah, kulit punyalah gelap, macam rupa dayang senandung pun ada, kalau bagi tengo gambar mesti orang tak percaya.....tapi tetiba pula kulit cerah masa belajar kat UMS dulu.....
  23. Fobia dengan benda2 yang berbadan lembik.
  24. Teringin sebenarnya nak berniaga tapi tak tahu macam mana nak mula...
  25. Bercita2 nak jadi seorang blogger yang berjaya......doa2kanlah ye......
Ok mari kita tengo sapa yang kena TAG...............
1. mimialya 
2. mommybeep
3.  Bui 

4. Just

5. Mira



8. mazliza

9. ibulala

10. fiza

11. lilo80

12. norwidadi


14. Wina

15. babylydia

16. masrina



19. P.A


21. atie

22. yaya

23. matatajam

24. fatin

25. ciksu

Oklah kepada sapa2 yang namanya telah di tag dengan sengaja tu, rajin-rajinkanlah diri ye......bye !
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2013.........SEMOGA TAHUN BARU INI AKAN LEBIH BAIK DARIPADA TAHUN2 YANG SEBELUMNYA......AMIN

5 comments:

  1. owh..kne wat la ni ek?hihi..ok..nnti free sy wat..hihi

    ReplyDelete
  2. Itu dia... dapatlah tahu serba-sedikit tentang Mia.

    ReplyDelete
  3. hehe...mcm banyak juga persamaan kita Mia..apa pun bersyukur dgn apa yg ada dgn diri kita kan??
    ohh tidaakkk...sa kena tag..haha..
    InsyaAllah ada masa sa buat ya...:)
    TQ.

    ReplyDelete
  4. Thanks sbb tag sy. lama nda kena tag. heheh.. thn dpn sy buat. pdhal besok thn dpn sdh. hahaha... btw, pling manang statement naik berat sbb mcD. itu burger jg kena kasi salah kan! Hahahah... tp mmg ramai yg kerja tidak sama dgn course yg dorang study. hihihihi..

    ReplyDelete
  5. nama 1'st sekali, aiyooooooooo... wajib ke ni?

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!