Sunday, December 16, 2012

Hujung minggu yang malas

Assalamualaikum...
*
*
*
Hujung minggu saya cam biasa saja...bangun pagi, buatkan sarapan untuk hubby dan anak2...Shumi request nak makan jemput2...jemput2 versi saya yang paling simple, tepung gandum diuli dengan sedikit garam dan air secukupnya....kemudian bentukkannya bulat2 guna sudu dan goreng.....makan masa ianya masih panas-panas cicah dengan sos cili. Terbaik!!!! itu yang hubby dan anak2 cakap, sampai pic pun tak sempat snap sebab sekejap je licin...

*
Mo blogwalking, malas pula mo on laptop......duduk sekejap ja mata dah mula mengantuk....rasa nak tidur saja, padahal baru saja bangun.....mungkin minda dah set, hujung minggu adalah hari untuk bermalasan setelah penat bekerja selama 5 hari....nak keluar berjalan2 pun kaki berat ja....malaslah tu.....nasib baik anak2 tak request berjalan2 keluar....dorang lebih suka menghadap tv menonton rancangan kartun dari pagi ke petang....paham2 ja lah hujung2 minggu kan banyak rancangan kartun disiarkan....lebih2 lagi sapa2 yang ambik pakej disney di Astro tu.....24 jam rancangan kartun....
*
*
Actually hari ni ada majlis reunion bekas pelajar UMS sesi 1999/2002.......memang teringin nak pegi tapi disebabkan anak2 tiada orang jaga terpaksa batalkan sajalah.....acara dari pagi hingga ke makan malam......memang best jumpa kawan2 lama ni tapi apa boleh buat kan......takpe minggu depan ada reunion dengan course mate masa belajar dulu......tiap tahun kami buat, memang best jumpa dengan geng2 keras ni......
*
*
*
Tak tahu nak taip apa lagi......rasa2 mo sambung tido balik..... ok bye (memang dasar pemalas...hehe)
.

2 comments:

  1. jemput2 memang sedap makan masa panas2..tapi saya tak panggil jempu2, panggil cucur (",)

    ReplyDelete
  2. Mazliza - sedap kan....orang Sabah memang panggil jemput2...hehe

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!