Friday, November 30, 2012

Stress !!

Assalamualaikum....
Rasanya sejak 2 minggu ni keja di opis semakin berlambak2......satu belum siap, datang satu keja lagi dan seterusnya dan seterusnya......tekanan betul....lebih2 lagi kalau dapat client yang cerewet, semua nak benda cepat dan segera....ingat orang ni mesin ke....buat arahan terus dapat masa tu juga....memang STRESS betullah....

Tapi nasib baiklah ada ubat penghilang segala stress tu...
^
^
^
^
^
^
Anak2 Umi yang comel......keletah dorang memang menghilangkan segala tekanan di tempat keja....sayang anak2 Umi......mmmuuaahhhhhhh

Thursday, November 29, 2012

Tahniah 'Harimau Malaya' (Jangan lupa diri)

Assalamualaikum....
Tajuk n3 lain macam pulak kan....actually tidak pernah post pasal bola tapi memandangkan semenjak dua menjak ni selalu tengo 'Harimau Malaya' kita main, terasa nak tulis pula pasal dorang.....
Semalam temankan hubby tengo bola (bukan di stadium, depan tv jek...) macam tak senang duduk dibuatnya....pasukan kita banyak buat serangan tapi tak juga masuk2....dan akhirnya setelah beberapa kali cuba jaringkan gol, dapat juga gol yang pertama daripada tendangan percuma yang diberikan oleh pengadil.....hubby otomatik terlompat tapi saya dengan selambanya bagitahu, masa masih panjang lagi jangan terus lupa diri.......dan macam betul jek cakap saya, tidak lama kemudian giliran pasukan Laos pula jaringkan gol......kan suda dibilang tadi, jangan lupa diri.....hubby terus hilang mood tengo permainan yang seterusnya, eh eh dia pula yang putus asa.....siap tukar channel lagi tu....saya paksa juga hubby tengo perlawanan sampai abis....kalah ke menang ke, terima sajalah kan....tapi nasib baik anak-anak buah Rajagopal ni bangkit kembali dengan menjaringkan 3 gol dan menamatkan perlawanan menentang Laos 4 gol berbalas 1.......
Tahniah lah kepada 'Harimau Malaya' kita tetapi JANGAN LUPA DIRI DAN LALAI sebab lawan yang seterusnya ialah 'musuh tradisi' Malaysia dalam perlawanan bola sepak iaitu Indonesia......chaiyo chaiyo !!!!!
P/S : macam pengulas sukan tidak bertauliah pula.....

Wednesday, November 28, 2012

'Kawan' baru Damia

Assalamualaikum....
Selamat hari rabu semua.......anak saya si Damia tu dah ada kawan baru.......nak kenal dengan 'kawannya' tu.....
*
*
*
*


Bukan apa, sekarang ni tiap kali lalu kat kedai mainan yang ada jual teddy bear dan baby doll tu, si Damia mesti eksaited semacam, mata pun bersinar2 nengo segala teddy bear tu.....jadi macam kesian pula belikanlah dia patung budak pompuan ni....cute saja saya tengo patung ni...tak belikan Damia teddy bear sebab berbulu betul, takut digigitnya patung tu nanti, almaklumlah sekarang ni gigi Damia banyak yang dah tumbuh...ada 4 di atas, 2 di bawah...tengo ajalah gambar dia di atas dengan 2 batang giginya yang besar itu....
*
*
*
*
*
*
Tengah siok2 snap gambar Damia yang anti kamera ni (susah sangat senyum depan kamera, ni pun babanya yang buat macam2 aksi supaya dia tersenyum, jangan tanya aksi apa ye...hehe ), tiba2 si abangnya Shamzi inteprem mahu juga bergambar dengan 'kawan' Damia yang baru itu...
^
^
^
^
Lepas snap gambar dia, terus tengo gambarnya sendiri sambil cakap..."emmmm manisnya senyuman Shamzi ni...."
P/S : Shamzi siap bagi nama lagi kawan Damia tu, Kitty namanya konon....(^_^)

Tuesday, November 27, 2012

Rezeki Lagi....

Assalamualaikum..... 
Baru hari tu dapat BE yang ke-2.....check acc Nuffnang hari ni ada pula BE yang ke-3 dan ke-4 'menyangkut'....syukur alhamdullilah....rezeki namanya kan...

 dan macam biasa lah kan.....kalau nampak iklan atas, jangan malu dan segan silalah klik dengan senang hati ye.....hehehe







Monday, November 26, 2012

Mayat dihumban ??

Assalamualaikum...
Isnin yang memang bz sekali tapi saya ingin berkongsi kejadian kelmarin yang berlaku dekat dengan kawasan rumah saya di kampung, Kota Marudu. Sebenarnya saya jarang share kejadian2 yang ngeri atau yang kita tidak suka ianya berlaku....tetapi memandangkan ianya berlaku semasa saya di kampung kemarin dan dekat dengan kawasan rumah tiba2 ingin berkongsi dengan semua...

Sumber  : Facebook

Kejadian berlaku dekat dengan simpang Giat Mara Kota Marudu....seorang mayat budak perempuan yang dipercayai dibunuh, umur lebih kurang dalam 18 tahun dihumban dari atas lori ke tepi jalan - menurut kata saksi..Maklumat itu sahaja yang ada sekarang, kalau cerita banyak2 takut memutarbelitkan kejadian yang sebenar.....tapi apa yang saya ingin sampaikan ialah dunia sekarang ni...mana2 pun bahaya sudah...walau daerah kecil seperti Kota Marudu pun ada kejadian bunuh macam tu...lebih2 lagi bandar2 besar...mahu biarkan anak2 bermain2 di luar kawasan rumah pun tidak selamat......teringat zaman kanak2 dahulu, biar bermain sampai masuk hutan dan sungai pun tetap selamat balik ke rumah.....:-(


Saturday, November 24, 2012

SEGMEN BLOGLIST POKOK MANGGIS DEPAN RUMAH

Assalamualaikum....
Join segmen ni sebab nak sokong blog kawan.....sambil2 tu dapat juga meningkatkan pengunjung blog yang tidak seberapa ni kan...lagipun nak join segmen ni, syarat dia cukup mudah.......

1. TEMPEK BANNER DIATAS DALAM ENTRI KAWAN-KAWAN YANG BERTAJUK "SEGMEN BLOGLIST POKOK MANGGIS DEPAN RUMAH".
2. MESTI LAH FOLLOWER blog ni
3. MEMPUNYAI BLOG.
4. MESTI LINKKAN  PENYERTAAN KAWAN-KAWAN KE BLOG INI.
5. HANYA LETAKKAN LINK PENYERTAAN KAWAN-KAWAN DI ENTRI INI SAHAJA.
6. LIKE KAT FB LAGI BAIK.TAK LIKE PUN TAK APA ;-)

TARIKH TUTUP PENYERTAAN ADALAH PADA 15 DEC 2012.

Senang ja kan......(^_^).....ok tu je, bye

Friday, November 23, 2012

Jangkitan Kuman ???

Assalamualaikum....
Hari ni stay di rumah, doktor bagi Mc sebab sakit perut yang melampau.....sekarang ni dah lega sikit sebab tu dapat taip n3....perut dah tak memulas cam semalam tapi badan lemah macam orang baru lepas bersalin jak.....punca sakit perut belum tahu lagi..... :-(
Kemarin macam biasa buat keja yang melambak dekat opis......pagi2 tu memang rasa perut dah memulas tapi sebab nak membuang......dalam 2 kali membuang perut dah ok balik....tapi dalam jam 11 gitu tiba2 perut amatlah sakit memulas....tak bagi signal2 lagi tu, tiba2 saja....masuk tandas sebab ingatkan nak membuang tapi tak juga.....mula2 ingatkan dapat tahan tapi kalau baju dah basah oleh peluh dalam opis yang ber air-cond tu...memang tidaklah jawabnya.....last2 ambil keputusan tepon hubby datang ambik kat opis.....inform kat boss nak balik sebab tak tahan suda....macam mo pengsan pun ada juga....
Hubby sampai kami terus direct pegi klinik dulu......sampai sana doktor check2 dan  bagitahu mungkin keracunan makanan.....doktor bagi ubat dan mc.....lepas dari klinik saya dan hubby ambik Shumi dan Shamzi di sekolah (dorg masih sekolah lagi, hari ni last...)....lepas ambil dorg, tiba2 sekali lagi perut sakit lagi, memulas2 gitu tapi memang sakit...ambil keputusan terus pegi hospital sebab dekat dengan sekolah dorg Shumi.....memang sakit sampai terkeluar air mata (menangislah tu)....sampai hospital, masuk wad kecemasan dan doktor bagi satu injection tahan sakit dekat punggung....check punya check, doktor cakap ada jangkitan kuman kat air kencing, simptom2 dia memang terasa seperti sakit perut yang memulas.....emmm....tetiba saja sakit kan.... :-( Doktor bagi ubat, dan tengo dalam seminggu ni kalau masih sakit lagi kena pegi hospital semula.......
Sekarang ni sebab dah ok sikit, tengah pikir2 nak pegi opis petang ni sebab keja bertimbun nak kena siapkan....client nak minta sebelum bulan 12 ni......kalau saya cakap kat hubby nak pegi keja compem kena bebel........ 

Thursday, November 22, 2012

Wednesday, November 21, 2012

Wordless Wednesday # 13

Assalamualaikum.....
Senyuman di pagi Rabu.......Sapa mo beli alat permainan baru, boleh senyum2, gerak2 sendiri, tidak payah guna bateri....hehe

Tuesday, November 20, 2012

BE yang ke-2 # Maxis

Assalamualaikum.....

Mungkin betul kata bloggers yang lain, kalau ada BE pertama yang menyinggah di blog kita mesti ada BE2 yang lain akan menyusul......dan ini merupakan BE saya yang kedua.....Maxis !!! syarikat telekomunikasi lagi...tengkiu 100x.......BE dari DiGi tu sudah dikreditkan hasilnya dalam account saya, walaupun tidak seberapa tapi puas hati jugalah....yalah bukan senang nak dapatkan hasilnya dengan jumlah pengunjung yang tida seberapa ni.....hehehe apa2 pun terima kasih Nuffnang 

Sapa2 yang nampak iklan seperti di bawah, sudi2kanlah mengklik dan tinjau isi di dalamnya......
 Boleh klik di sini kalau mo tahu lebih lanjut tentang kempen ni.......
Ok tu je.....babai !!!! 

Monday, November 19, 2012

Santai @ Swimming Pool....

Assalamualaikum....
Hari tu suda bagi tahu yang saya pegi ke KL sehari attend company dinner tu kan...dorg Shumi dan Shamzi pulak bergembira dengan aktivitinya sendiri....actuallty apartment tempat tinggal kita orang tu ada swimming poolnya sendiri...berapa kali suda Shumi dan Shamzi ajak mandi di sana tapi belum ada kesempatan, sebelum ni pernah juga bawa dorg mandi sana tapi dekat 2 tahun suda kami tinggal di sini adalah 2 3 kali mandi manda di sana...jadi musim cuti sekolah ni babanya baru ada masa sebab cikgu pun cuti dah kan....lagipun sepupu dorg Shumi ada di KK masa tu, mummy dorg ada kerja di Terengganu, jadi anaknya dua org tu stay dengan kami seminggu di KK...pagi sabtu tu dorg pegilah mandi manda di kolam sambil ditemani oleh hubby...seronok betul Shumi dan Shamzi.....tengo je lah gambar2 dorg ni.....santai abis......
Seronok kan.....jeless pula Uminya tengo dorg.....(^_^)

Friday, November 16, 2012

Dinner @ The Royale Chulan, Kuala Lumpur

Assalamualaikum...
Hari jumaat minggu lalu tu, saya mengattend Annual Dinner.....venue dia di  The Royale Chulan, Kuala Lumpur......jauhnya.....HQ company tempat saya bekerja ni terletak di Jalan Sultan Ismail, dekat dengan Bukit Bintang tu.....jadi annual dinner dia buat di KL ja lah....semua staff cawangan di seluruh negeri dijemput hadir dan yang bestnya flight dan tempat tinggal semuanya FOC...company tanggung.....kiranya kami macam vip lah, bawa diri ke sana, relax dan makan...hehe manakan tidak, hari jumaat tu flight dari KK jam 11, sampai KL kira2 jam 3 gitu.....lepas check in hotel jak terus bersiap2 mo pegi dinner.....jam 5 cari teksi pegi ke Royale Chulan sebab saya stay di Fahrenheit Suite depan dengan Pavillion tu....esoknya flight balik KK jam 6 petang...sempat jugalah shopping2 di Sungei Wang.....semalam di KL jak datang jauh dari KK semata2 nak attend dinner....(*_*)
Tema malam tu ialah Black & Red Night.....jadi semuanya mestilah kelihatan hitam dan merah.....saya macam biasalah...ala kadar jak.....yang penting menepati tema malam tu.... 


Baju agak besar sedikit walaupun telah di kecilkan.......masih terlalu besarkan ataupun saya yang telah menjadi slim....kuang kuang kuang actually ni baju jubah tetapi terlalu singkat sebab orang yang memakainya sedikit tinggi jadi telah diubah suaikan menjadi kebaya labuh yang dipadankan dengan seluar longgar.....
Rupa selepas make uplah konon.....ni make up sendiri....abaikan background belakang yang agak berserabut dan semak itu....
Ni rupa orang yang dapat lucky draw Voucher Shopping Parkson RM100 malam tu...sebenarnya agak kempunan mo dapatkan lucky draw 30 hadiah utama malam tu......kurang bertuah mo dapatkan iPad tu ke, Galaxy Note tu, atau sekurang2nya Canon Eos tu...bukan rezeki namanya....suda dapat voucher shopping tu kira bersyukur jugalah, dapatlah tukar dengan 2 helai baju di Parkson sebelum balik KK....
Ok tu je cerita pasal makan2 malam ni...bye !

Wednesday, November 14, 2012

Salam Maal Hijrah 1434

Assalamualaikum....

Selamat menyambut awal muharam kepada semua umat Islam......semoga tahun ini lebih baik daripada tahun-tahun yang sebelumnya.....

Malam Arabian....

Assalamualaikum......
^
^
^
Lamanya menyepi dari dunia blog...cehh baru berapa hari saja pun bukan apa terlampau sibuk dan ada beberapa program yang mo diikut...program apa ?? program makan-makan.....hehe...rabu yang lalu pegi dinner majlis mama mentua yang akan bersara tahun ni....tema Arabian Night, tapi macam tidak berapa Arabian lah pulak....tidak sempat cari baju yang sesuai jadi rembat sajalah jubah dalam almari tu.....
pastu hari jumaat attend company dinner di Royal Chulan, KL....wahh jauh juga mengattend dinner ni ye....hehe, company tanggung semua kos jadi rugi kalau tidak attend.....
Sebelum cerita pasal company dinner tu layan dulu gambar2 yang sempat disnap masa dinner mama mentua saya tu.....
*
*
*
Baru sampai hotel, gambar2 dululah....

*
*
*
Acara karpet yang tidak berapa merah...hehe
*
*
*
Majlis malam tu...

*
*
*

Tema malam tu...

*
*
*

Hubby dan Shumi....

*
*
*

Hubby dan Shamzi

*
*
*

Shumi siap bersimpuh lagi....ni kes boring sebab ucapan yang terlalu meleret2....hehe

*
*
*

Dinner abis dah...mama mentua dapat banyak gift...Shumi dan Shamzi tolong pegangkan saja...



Selamat menyambut Awal Muharam esok.......cuti lagi...hehe

Thursday, November 8, 2012

Ibu kita pembohong ???

Assalamualaikum....
.
.
.
Mesti terkejut tengo tajuk entry atas tu......gila kah apa cakap macam tu dekat ibu kita....tapi kenyataannya memang betul tapi ada sebabnya.....
^
^
^
^
^
^
^
^

Sumber : Facebook

^
^
^
^
No 1 hingga 5......memang semua wajib ibu akan katakan kepada anaknya......tetapi yang seterusnya tu betul2 tidak sanggup menerimanya meskipun ianya lambat laun akan terjadi juga.....Ya ALLAH, berikan kesihatan yang sempurna kepada kedua Ibu Bapa ku dan panjangkanlah umur mereka.......amin....

Wednesday, November 7, 2012

Majlis Anugerah Pelajar Cemerlang - Shumi

Assalamualaikum....
Shumi abis belajar tadika tahun ni......tahun depan dia mo masuk darjah satu sudah....sekejap jak masa berlalu.....hampir 4 tahun lebih Shumi masuk tadika ni...manakan tidak, umur dia 2 tahun lebih sudah masuk nursery di sini, pastu umur 3 tahun dia masuk taskanya pulak, umur 4 tahun hingga tamat tahun ni dia masuk tadikanya.......actually tadika swasta yang Shumi masuk ni, menyediakan khidmat penjagaan bayi dan juga taska.....sekarang ni Damia yang saya hantar untuk dijaga semasa saya bekerja....alhamdulillah setakat ni perkhidmatan dorg memang memuaskan.....
 Berbalik kepada cerita Shumi abis tadika tu, hari sabtu yang lalu tadika dorg mengadakan majlis Anugerah Pelajar Cemerlang dan Khatam Al-Quran....selain acara penyampaian hadiah dan sijil pra-sekolah serta sijil abis sekolah agama, ada juga acara persembahan daripada pelajar2 tadika...Shumi dan Shamzi pun ikut serta sekali.......
*
*
*

Bersemangat nyanyi lagu Negara ku......Shamzi kecik jak di tengah2 tu.....


 Siap sedia mo mengadakan persembahan konon...Shumi jadi pak arab sementara, abis tudung bawal uminya ni dia kerjakan jadi 'tudung' pak arab.......budak pompuan sebelah nama dia Qilah....mana2 Shumi pegi mesti ada...kalau masa ambil Shumi balik sekolah dia yang sibuk ambilkan beg sekolah Shumi bagi kat saya atau baba Shumi....ish ish ish....

Persembahan yang dorg Shumi dan Shamzi ikut....dorg wakil cawangan Taman Kingfisher....koir lagu Bahtera Nabi Nuh.....Shamzi duduk dalam bahtera pegang gambar haiwan tu...Shumi hujung sekali sebelah kiri....dekat dia si Qilah....eh eh eh Qilah lagi.....persembahan dorg yang saya rasa paling bersemangat....suara lebih kuat dari muzik....tapi tidak sia2 sebab dorg menang persembahan terbaik....(^_^)


Shumi dapat hadiah dan sijil hari tu sebab sudah dua tahun berturut2 dia dapat No 1 dalam kelasnya....harap2 dia terus kekalkan prestasinya tu....tahniah Shumi, rajin2 belajar....dari Umi....mmmuuuaahhhhh..... =D

Tuesday, November 6, 2012

Kundasang - Memorial War Park

Assalamualaikum...
Ok masih cerita tentang Kundasang lagi ni....tapi yang ni memang kira 'episod' yang terakhirlah konon....nanti orang muak pula tengo muka kami sekeluarga di Kundasang ni......
Lokasi akhir yang kami pegi di Kundasang tu ialah di Kundasang War Memorial.....tempat ni dibina bagi memperingati seramai 2,428 orang tentera British dan Australia yang terkorban dalam 'perjalanan maut' ke Ranau semasa perang dunia ke II......



Cantik kan pemandangan di sini...sesuai sangat untuk photo shoot....(^_^)

Monday, November 5, 2012

1st Birthday Damia

Assalamualaikum....
Sebenarnya entry ni lama suda mo dipublishkan tapi tidak berkesempatan......pada 23 Oktober yang lalu, genaplah usia Damia setahun......cepatnya masa berlalu, suda setahun umur 'anak daraku' seorang ni......saya sebenarnya tidak buat majlis hari jadinya, sekadar beli kek dan makan bersama nenek dan atuknya (sebelah hubby sebab duduk dekat jak).....masa tidak mengizinkan untuk saya buat majlis harijadi Damia sebab tarikh 23 tu ngam2 hari bekerja dan tarikh temu janji klinik Damia....dia ada jarum masa tu dan saya memang tahu mesti dia tidak selesa lepas suntikan tu.....kesian pula kan.....
 Petang lepas berklinik tu, kami pun pegilah cari 'kek segera'....alah kek sekilo yang siap sedia dihias tu.....tinggal bubuh nama Damia saja.....sebab itu lah tulisan atas kek tu tidak berapa cantik tapi nasib baik rasa kek tu sedap.....kami beli Chocolate Fresh Cream Cake....memang sedap.....kami dah siap telepon nenek dan atuknya nak datang rumah dan bawa kek sekali....dalam jam 4 gitu kami sampai di rumah keluarga hubby.....dan masuk jak di rumah, terkejut sikit ni sebab nenek dan atuk Damia dah buat persediaan untuk sambut birthday si Damia......walaupun kecil2an sahaja tapi memang rasa terharu sangat sebab neneknya sanggup cuti hari tu semata2 nak masak untuk makan2 masa birthday Damia petang tu......(nenek Damia ni masih keja, cikgu sekolah...)....saya dan hubby hanya bawa kek saja dan yang lain sudah siap disediakan oleh nenek dan atuk Damia.......

Makcik Damia yang cuba ambil gambar Birthday girl....susah tul si Damia ni senyum....heran jak menengo kamera tu



Walaupun simple jak makanan dia tapi tetap berterima kasih dengan mama mentua sebab susah payah buat birthday Damia....tapi jus mangganya juga yang paling sedap....(^_^)

Kek Damia yang simple tapi sedap......

 
Ni dia birthday girlnya....

Friday, November 2, 2012

Kundasang - Kinabalu Pine Resort

Assalamualaikum....
*
*
*
Sebelum tu mo bagitahu, sila jangan muak dengan cerita Kundasang saya yek.....saja mo share gambar2 dan tempat yang kami pegi tu...
*
*
*
Masuk ni suda 4 kali kami stay di Kinabalu Pine Resort.....memang sangat suka di sini....cantik dan best...chalet dia pun menepati cita rasa saya ( sebenarnya agak cerewet memilih hotel, mesti yang bersih )...harga semalam dalam RM 200.00 ke RM 300.00 nett.... kalau ada promosi boleh dapat dalam RM 180.00 nett gitu...
Chalet di sini kan ngam2 menghadap puncak Gunung Kinabalu tu....kalau awal pagi, langit dia cerah memang jelas nampak batu2 di puncak gunung tu....tenang saja tengo puncaknya tu tapi gerun pun ada juga, terpikir juga balik macam mana saya boleh daki gunung tu sampai ke puncak dulu... (eleh eksen, mentang2 suda panjat Gunung Kinabalu ) =P


Kalau mo tahu lebih lanjut tentang resort ni pergi saja ke sini
*
*
*
*


Ni gambar masa kami baru check-in....actually belakang tu boleh nampak puncak gunung tapi masa tu mendung dan berawan....






Yang ni ambil sebelum pegi breakfast....ngam2 langit cerah jak jadi nampaklah puncak Gunung Kinabalu tu.... (^_^)





Chalet di Kinabalu Pine Resort ni... gambar ambil dari website dia...

Renungan di pagi Jumaat

Assalamualaikum....
*
*
*
*
*

Sumber : Facebook

"Ya ALLAH, Kau panjangkanlah umur ibuku, berikannya kesihatan yang sempurna, kebahagiaan dan kesenangan dalam hidup di dunia dan di akhirat.....amin"
Note : Esok balik kampung ambil emak bawa pegi KK......yeehhhh.....

Thursday, November 1, 2012

Happy Birthday Eqbal Zack (Giveaway)

Assalamualaikum...

Tadi masa bw di blog si anum , bacalah post dia tentang satu giveaway contest oleh blogger eqbalzack sempena birthday yang ke-38....contest dia senang sahaja...cuma ikut rules di bawah ni ;-
  1. Be a follower of http://www.eqbalzack.com/
  2. Write a simple blog post (Bahasa melayu/Bahasa Inggeris) about this giveaway. You can copy and paste you entry from here. The title of entry as above :D
  3. Come back here and leave the permalink (URL) in the comment box.
  4. Send me an awesome "Birthday Wish" (Bahasa Melayu/Inggeris) via CONTACT FORM (it is better to use a CONTACT FORM for this purpose to avoid plagiarism. I will pick the BEST wishes!
  5. This giveaway runs from today until 12 November 2012 ( 11.59pm)
  6. Winners will be announced on the 19 November 2012 (10.00 am)
**If your comment doesn’t show up right away, don’t worry I may have to approve it first!




Senang kan....mo tahu apa hadiah dia.....




Two (2) Winners - Him/her will receive a Black Wallet and Red Purse by Alain Delon (Original)

 


Four (4) Winners - It’s the original miniature from DKNY and RALPH LAUREN!

Join now, because FOUR [4] of you (him/her) will win a bottle!

 

Ten (10) Winners - TEN [10] PARTICIPANTS will receive Eqbal Zack (EZ) Limited Editon Fridge Magnet



Menarik kan hadiah dia.....so apalagi...cepat2 join, mana tahu anda bertuah kan......
Note : Wish me luck too !!




Diet sangatlah

Assalamualaikum....

Permulaan pagi november ni, dihidangkan dengan
*
*
*
*
*
Diet betullah konon....nampak lamb chop yang menyerlah di atas tu.....hubby yang makan tu hari....lepas gian katanya....seminggu dah minum shake jak....mula2 saya tidak bagi dia makan tu tapi kesian pulak tengo mukanya teringin tul mo makan lamb chop.....actually saya bawa dia pegi breakfast ala-ala western konon....saya makan sandwich jak...hubby ternampak lamb chop dalam menu pulak, pastu tanya pelayan boleh order suda ka, pelayan kata ya....(kan masa tu breakfast, sesetengah makanan berat belum boleh order lagi) ...hubby kata mo makan lamb chop, saya tidak bagi mula2 tu sebab nanti rosak program dietnya...tapi takut kempunan kang hubby saya ni....bagi jalah dia makan....dan dia dengan senang hati mengorder lamb chop....dapatlah lamb chop kat atas tu.........saya ada test sikit memang sedap sosnya tu....tapi daging kambing tu tidak boleh lalu di tekak saya ni....bukan penggemar daging kambing........sori yek kepada peminat2 daging kambing tu...hehe...bukan apa, saya tak boleh tahan bau hamisnya......rasa daging sikit jek, minum air segelas mo hilangkan bau2an tu....macam mana tu, baik tidak payah makan kan....hehe...ok tu jek...bye