Monday, January 14, 2013

Kambing Penyet

Assalamualaikum
Tengahari camni wajib n3 pasal makanan....hehe
Pernah dengar kambing penyet ?? selalu kita makan nasi ayam penyet jak kan....cuti sekolah hari tu kami singgah makan di sebuah restoran yang menyediakan makanan ala-ala Jawa gitu....memandangkan mak ada di rumah masa tu, bawalah dia sama2 makan di restoran tu, mak kan berketurunan Jawa haruslah makan makanan ala ala Jawa (tetiba pula, takda kena mengena langsung)...selalunya kalau dah kedai makanan berkonsepkan Jawa, wajib ada Ayam Penyet......dan yang paling menarik perhatian hubby ialah Kambing Penyet, saya tak tertarik pun sebab tak makan kambing....

Antara menu yang ada dijual di sini....ambik ko semua dalam bahasa Jawa....nasib baik ada translatenya....

Hidangan yang kami order, ayam penyet, kambing penyet, ayam pukul dan kangkung belacan.....makan sini nasi dia bagi free jak....so boleh tambah sapa2 yang bukan dalam program diet....

Ni pula minuman yang kita order, saya dan mak order orange juice, hubby order cendol dan Shumi Shamzi order milo panas.....

Sapa-sapa yang tinggal area KK, ni boleh cuba makan menu kambing penyet di Koki Bandung....restoran dia dekat Alamesra, Jalan Sulaman bersebelahan dengan bangunan Binapuri....(^_^)  

31 comments:

  1. segala mcm penyet2 pun ade ye hehehe

    ReplyDelete
  2. kambing penyet?! Hmm.. sy still stick with udang penyet and sometimes daging penyet.. :)

    ReplyDelete
  3. hehehe....mcm2 nama... Sedap ker? Nsb baik sa jenis nda mkn kambing :P

    ReplyDelete
  4. tak penah lagi makan kambing penyet~he~~

    ReplyDelete
  5. Berliur tgk ayam penyet tu.. sy tak makan kambing..hehe..wahh menu dlm bhs jawa.. kreatif juga..;)

    ReplyDelete
  6. mcm sdap jer kambing penyet tu..:)

    ReplyDelete
  7. Pertama kali dengar kambing penyet.. mesti sedap kan akak.

    ReplyDelete
  8. selalu mkn aym jer tak sgka kambing penyet pun ada hehe

    ReplyDelete
  9. pnah rse ayam pnyet je... hee.....

    ReplyDelete
  10. akak tak pernah dgr kambing penyet...hihihi first time dengar...

    ReplyDelete
  11. @Just: sya pulak tetap sama ayam penyet...hehe

    ReplyDelete
  12. @L: takdalah pula dalam menu tu....haha

    ReplyDelete
  13. @.:: Mrs Z ::.: tu lah pasal...ni pun 1st time kami jumpa....

    ReplyDelete
  14. @bujal X: sya pun...tapi tak teringin pulak nak rasa sebab bukan pengemar kambing...hehe

    ReplyDelete
  15. @normi nieza: mungkinlah....(tak minat kambing sebenarnya....hehe)

    ReplyDelete
  16. @iima ❥: tu lah pasal....kami pun baru jumpa menu ni....

    ReplyDelete
  17. @Che Rosliza Che Mat: unik kan menu dia...kambing penyet....hihihi

    ReplyDelete
  18. 1st time dengar Kambing Penyet.. jauh pulak.. kalau dekat pasti ku jejak Kambing Penyet ni hehhe

    ReplyDelete
  19. 1st time dengar kambing penyet... btw...salam kenal, singgah sini, jenguk2 kawasan, dan follow balik... ^_^

    ReplyDelete
  20. issh..kambing penyet pon ada kak.ayam pukul..jauh nak terbang ke kk ;;D

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!