Tuesday, January 15, 2013

Merlin si Ahli Sihir

Assalamualaikum

Mesti sapa2 peminat tegar series ni tengo ending dia semalam di Tv3. Saya pun apalagi tidak ketinggalan, nak tahu juga apa jadi dengan si Merlin aka Emrys, si King Arthur, si Morgana tu.....sorang2 ni melayan tv tapi tangan tetap tip tap tip tap juga mengetuk keyboard laptop menaip n3....hehe
Si Morgana suda tahu sapa Merlin yang sebenarnya.....begitu juga King Arthur....tapi ending dia semalam cam tak berapa nak best...dorang macam nak terlampaukan ringkaskan cerita...tiba2 perang, pastu Morgana mati gitu saja....tak sempat nak berlawan dengan Merlin guna power2 dorang tu...King Arthur pun sama juga...mati gitu jak...kira misi si Merlin nak menyelamatkan si Arthur tu gagal lah konon yek..yang last sekali tu pulak tetiba ada lori besar lalu kat jalan tepi tasik tempat si Arthur disemadikan.....dan si Merlin sedang berjalan kaki sambil membawa beg....panjangnya umur si Merlin yek sampai juga ke Zaman moden....hehe Tapi rasanya mungkin ada series baru, sebabnya ending dia cam blur jak, pastu naga tu cakap si Arthur akan muncul kembali jadi New Arthur (kononlah naga yang cakap) dan tangan sapa pulak yang sambut pedang di tengah-tengah tasik tu......???

15 comments:

  1. xpnh lyn cite ni..huhu..sian sy...

    ReplyDelete
  2. akk suke tgk .. tapi terlepas lak episod akhir tuu huhuh

    ReplyDelete
  3. Best juga cite nie..tapi selalu jer terlepas tgk..huhu

    ReplyDelete
  4. adeiii misteri la cite ni. x puas hati arthur matiii..

    ReplyDelete
  5. peminat merlin, tapi x sempat tgk malam tadi hehehe

    ReplyDelete
  6. ^_^ saya sememangnya depan lappy je la malam tadi... en suami tolong jadi pencerita bebas... biasa kalau bab2 merlin ni, dialah yang patut dirujuk... sebab dia peminat tegar merlin... saya x follow sangat...kalau ada masa baru tengok...

    so... a to z cerita ending semalam dia tukang cerita pagi tadi...

    ReplyDelete
  7. Masa first time tengok masa xmas ari tu memang tekejut+tak puas ati+sedih dgn ending dia sampai seminggu teringat-ingat. Tengok balik semalam dah boleh terima dah ending dia.
    Kalo nak tau tangan tu tangan lady of the lake @freya, girlfriend merlin dulu. Since Arthur dah mati, Merlin pulangkanlah balik pedang tu.

    ReplyDelete
  8. best ni cerita..MV tengok dr season 1 lagi

    ReplyDelete
  9. akhirnya habis jugak merlin.. hihi

    ReplyDelete
  10. tiba2 ada lori kan mia? saya tidak tingu. tapi kompom lucu lah tiba2 zaman2 dulu2 punya story tapi ada lori pula muncul..hehe

    ReplyDelete
  11. Sedih bah Athur mati...huhu:(
    kesian Merlin...

    ReplyDelete
  12. Hehehe ramai betul peminat citer merlin ni rupanya.

    ReplyDelete
  13. layan jugak cite ni, tapi episod last tak tengok pn..lupa

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!