Wednesday, February 13, 2013

Seaside Travellers Inn

Assalamualaikum

Seperti yang dijanjikan (cehhh macamlah ada orang nak tunggu2 post ni), akan dipostkan tentang tempat yang kami sekeluarga pegi hari isnin tu.....Sea Side Travellers Inn.....terletak di Jalan Kinarut, Papar....bersebelahan dengan Langkah Syabas Beach Resort....Tempat ni ok ok jak bagi saya, rate dalam 2 hingga 3 bintang gitu....bilik dia oklah...bersih dan boleh tidur...Tv dalam bilik masih lagi 'tv gemok'...Hari tu ada bagitahu segmentasi pasaran tempat ni mungkin khusus untuk pelancong luar.....even swimming poolnya pun dalam gilak...kat tepi kolam pun dah paras ketiak orang dewasa....tak mesra kanak2 kan.....orang yang tinggi cam galah tu mungkin oklah berenang dalam pool ni....Dorang Shumi dan Shamzi terpaksa guna pelampung sambil hubby pegang....Kalau orang yang pegi honeymoon tempat ni mungkin sesuai tapi kalau yang bawa family dan anak2 kecil rasanya tak berapa sesuaaiiii....Rate bilik antara RM 100 - RM 200
Kalau nak pegi sini mesti booked awal2 sebab bilik dia terhad.....bawah ni antara foto yang sempat di snap....

View awal pagi dari balkoni bilik kami....cantikkan pemandangan dia....


View dari cafe resort ni....luas mata memandang.....tenang jak...sebab itu saya cakap tempat ni sesuai untuk orang berhoneymoon

Cari kerang kata budak-budak ni.....

Model ibu dan anak sedang bermesraan di tepi laut.....he he he


29 comments:

  1. Cantiknya pemandangan kat sini ye...
    Tenang je... =D

    ReplyDelete
  2. cantiknyaaa permandangan sini dik ..
    kagumm

    ReplyDelete
  3. nampak menarik tempatnya kan..oklah harga bilik tuh, taklah mahal sgtkan

    ReplyDelete
  4. wah..cantik2 juga view nya Mia..cuma kolang renang tu mcm ndak sesuai utk kanak2..dalam juga..

    ReplyDelete
  5. @MAZLIZA ABD RAZAK: cantik tp klu petang sikit byk sampah tepi pantai tersangkut situ...sayang memburukkan suasana..

    ReplyDelete
  6. @Bui Junaidi: itulah tu bawa anak2 jalan2 taklah dorang boring masa cuti..

    ReplyDelete
  7. @Mrs Velentine: ya selepas roundabout kedua sebelah dgn langkah syabas...

    ReplyDelete
  8. Cantiknya...subhanallah...teringin nk rilekskn otak ke tmpat2 yg cmni...aman damai n tenang je leh tgk pntai n pemandangan yg cntik2 ni...

    ReplyDelete
  9. @izzah: betul terasa tenang tengo laut tu... : D

    ReplyDelete
  10. Salam prkenalan....
    Pandai ambik gmbr..cantik..

    ReplyDelete
  11. teringin nak pergi tapi jauh le..

    ReplyDelete
  12. tunggulah honeymoon yg ke 20 nnti bpleh pergi..anak anak dah besar boleh tinggal kat rumah....hehehe

    ReplyDelete
  13. Sioknya main2 pasir. Mau bw anak2 p tg aru beach la..

    ReplyDelete
  14. he..he... cantiknya foto bwh sekali tu...
    cantik jugak tempat dia mia...suka suka

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!