Monday, February 18, 2013

Table No 1 at Tanjung Aru

Assalamualaikum

Selamat bekerja kembali, rasanya hari ni semua dah mula bekerja setelah bercuti sempena tahun baru cina minggu lalu....Ok hari ni nak kongsikan satu restoran yang saya pergi hari jumaat lalu....Sebenarnya baru pertama kali makan di restoran ni, itu pun sebab ada kawan yang belanja makan di sana....memang pernah juga lalu di restoran ni, lalu jak, tak singgah pun, sebab kedudukannya hanya bersebelahan dengan pintu masuk Perdana Park di Tanjung Aru tu...

Restoran ni memang cantik....rasanya dulu ianya sebuah rumah tetapi mungkin pemiliknya mengubahsuaikannya menjadi sebuah restoran yang cantik ala ala inggeris gitu....Mula mula ingatkan ianya non halal restoran sebab masa lalu kat sana nampak ramai orang Chinese yang makan tapi sebenarnya selidik punya selidik restoran ni rupa-rupanya dimiliki oleh orang Melayu...Restoran ni menyediakan menu makanan melayu sehinggalah menu ala ala barat gitu....


Susun atur meja makan dia.....kalerful gitu tapi satu yang saya rasa tak berapa sesuai fabrik yang digunakan untuk napkin dan alas pinggan tu, terlalu licin, macam skaf leher pun ada juga.....



Restoran punya deco deco....cantik kan...



Minuman yang saya order masa tu....Vanilla Smoothies....yang ni saya rekomen order....memang sedap...belum sampai makanan dah separuh saya minum....lebih2 lagi my feveret vanilla....



Makanan yang diorder, Roasted Chicken with Rosemary and Garlic Sauce....nak makan ala ala orang putih gitu....rasa dia biasa2 saja....ok jaklah



Yang ni kawan saya yang order..nama menu ni Borneo Village Fried Rice....terkezut tengok presentation dia, ganjil tengok ikan masin terpacak kat nasi goreng tu...huhu



Ni antara jenis kek yang dijual di restoran tu tapi kami tak order hari tu sebab takut tak abis makan...

Secara keseluruhannya, makan kat restoran ni oklah juga. Suasananya selesa, makanannya ok ok, mungkin boleh diperbaiki mutunya lagi....service dia cepat, laju jak pelayan tu melayan kami....harga makanan memang ada mahal sikit tapi ngamlah dengan restorannya yang agak eksklusif tu...tak kan lah pulak restoran gitu harga macam makan kat warung kan...tak logik langsung...ok tu jak...Happy Working !!

35 comments:

  1. cantik tu gambar makanan o mia..best ada kwn belanja..:)

    ReplyDelete
  2. Vanilla smoothies tu nampak ngancam...mmg pelik jgk nampak ikan masin terpacak kan..hehe

    ReplyDelete
  3. pergh,memang mantap la deko restoran tu.nampak eksklusif gilak..! =D

    ReplyDelete
  4. tanjung aru tu kat mana ek....teringin la nak pi kedai cumil ni...ala2 kedai makan korea gitu....dah la presentation makanan dia superb...mmg patut la harga mahal sikit

    ReplyDelete
  5. Cantik deco restoran tu Mia..ala2 Inggeris..msh susah mo di jumpa di area sini... harga makanan agak mahal biasa lah kan.. skrg ni tambah2 lagi semua brg sdh naik..hehe.
    tapi tgk picture mcm sedap! :)

    ReplyDelete
  6. tgk time perut tgh berkeroncong...hhmmm semuanya nak dibelasah...:)

    ReplyDelete
  7. Terkejut jugak nengok ikan masin tu,hahahaha

    ReplyDelete
  8. Kakak ni Mia jenis tak kisah tempat makan janji halal dan sedap - Kalau deco cantik menarik juga asal jgn rasa tak ikut selera pun tak best juga kan...

    ReplyDelete
  9. gambar memula tu kak..mati2 saya ingat mayat :P

    meje no.1 je?meja no lain xcantik kehape?ngeh3

    ReplyDelete
  10. suka tengok setting tempat tu... dan makanan pun boleh tahan yummylicious... ^_^

    ReplyDelete
  11. @Kay Masingan: Mmg best kalau ada kawan belanja...hehe

    ReplyDelete
  12. @MarliaMarble: eksklusif kan...terasa macam diri kaya seketika makan kat tempat tu..hehe

    ReplyDelete
  13. @normi nieza: Mmg best...lagi2 klu orang belanja...hehe

    ReplyDelete
  14. @Bui Junaidi: Mahal...kalau sendiri pegi, mo pikir 2 3 kali...hehe

    ReplyDelete
  15. @CeqGu:Kalau pernah pegi tanjung aru...tempat ni sebelah pintu masuk Perdana Park...banglo warna putih...

    ReplyDelete
  16. @❤Kamsiah❤: hehe....nampak sedap semuanya kalau perut lapar...

    ReplyDelete
  17. @Ratu Hatiku: Special kan..tapi berserabut hiasannya..hehe

    ReplyDelete
  18. @Kesuma Angsana: Cantik kan...makan pun selesa jak dgn environment camtu..

    ReplyDelete
  19. @Kakzakie:Betul tu kak...klu deco cantik tapi makanan biasa jak...tak ok juga kan..

    ReplyDelete
  20. @afzalsukasuki: ada pulak mayat kalerful camtu...dah nama restoran ni table no 1...so semua meja pun table no 1 lah...no lain2 tiada hehe

    ReplyDelete
  21. @Farah Waheda Wahid: Cantik kan...tapi makanan dia ok2 jak... :D

    ReplyDelete
  22. Lapar balik berut nih. Terliur aku tgk air vanilla tu ☺☺

    ReplyDelete
  23. punya la saya belek nasi goreng ingatkan apa, ikan kering terpacak bak mercu tanda tanya. huhuhu

    ReplyDelete
  24. lama pula nda p sana..macam sedap jak tengok minuman tu..

    ReplyDelete
  25. nda pernah ku pegi ni restoran dear

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!