Thursday, February 7, 2013

Terjatuh tersembam

Assalamualaikum
Korang pernah terjatuh ?? sedang berjalan dengan ayunya atau macho tiba-tiba kaki ntah camna terpele'ot dan terus jatuh tersungkur....gedebuk cam nangka busuk !!! depan orang ramai....ha'ah jatuh yang camtu.....hehe...mustahil tak pernah kan.....Saya ???? tipulah kalau saya cakap tak pernah.....memang malu tapi memang pernah berlaku.....pastu bukan sekali tapi adalah dalam 2 3 kali gitu....dan tempat yang terjatuh tu pula sama....macam rasa-rasanya saya tak boleh lalu pulak tempat tu...asal lalu jak terjatuh.....memang tak serasi betul..tempat actually depan pintu masuk opis lama saya dulu.....kalau nak dekat jak pintu depan opis tu walau jalan sesopan mana sekali pun berjalan, mesti saya secara tibanya akan jatuh tersungkur...nasib baik masa tu belum ada orang sebab awal pagi....adalah sekali tu ada dua orang sedang duduk2 berbual dekat tempat tu...saya yang secara tiba2 terjatuh depan pintu bangun dengan cepat dan jalan terus ke depan macam takda apa apa yang berlaku.....padahal muka dah berapa inci tebal pun tak tahu......tapi sekarang dah pindah opis baru, alhamdulillah setakat ni belum pernah pulak terjatuh depan pintu opis baru ni...hehe
Pernah juga terpikir napa boleh terjatuh secara tiba2 tu......jadi setelah membuat kajian secara terperinci (ceehhh kajian cam pakar pulak), mungkin sebab2 yang tersenarai di bawah ni menjadi salah satu punca kita tersembam secara tiba2 :-
  1. Orang yang selalu KONTROL AYU serta BUDGET CUTE untuk pompuan dan KONTROL MACHO plus perasan KACAK bagi lelaki semasa berjalan....kerana terlampau sibuk 'mengawal' rupa hingga terlupa kaki pijak di mana dan akibatnya........GEDEBUKKKK !!! tercium lantai dah....
  2. Ni semestinya untuk pompuan sebab mana ada lelaki pakai kasut camni....pakai high heels setinggi langit (ayat melampau bagi menggambarkan ketinggian high heels tu)...bila berjalan sambil mengimbangkan diri yang suda tidak seimbang itu, paham2 ajalah apa akibatnya....
  3. Pompuan lagi.......kain baju ala ala penyapu lantai....terutamanya pakaian untuk majlis2 glemsss tu...kain baju mesti nak macam baju princess, ekor dia mesti 2 3 meter panjang ke belakang...tak pasal2 high heel tersangkut di kain dan bedebuk jatuh atas karpet merah....tapi glemerss punya pasal....tak kisah :p
  4. Terlampau sibuk ber hu ha hu ha (berbual sambil ketawa terbahak2) semasa berjalan...tapi yang herannya lepas terjatuh boleh lagi tu ketawa2....(cover malulah tu)
  5. Sibuk bersms, berwhatsApp, berViber semasa berjalan...mana taknya mata asyik tertumpu kat tepon jak....ni bukan boleh terjatuh tersembam lagi ni, silap2 masuk longkang....bahaya bahaya, jangan amalkan...
  6. Kalau semua atas tu pun bukan penyebabnya.....ko secara tiba2nya terjatuh tersembam, jangan2 ada 'orang' yang sengaja tolak sebab tak suka ko.......jeng jeng jeng
Amaran : Kajian di atas tidak sesuai dijadikan sebagai rujukan ilmiah.... =P

36 comments:

  1. setakat ni baru sekali... tergelecek sebab lantai tu x even...terseliuh dan bengkak kaki...not this year but last year... hu hu hu... nasib pakai wedges jer pun...

    ReplyDelete
  2. haha pernah rasa tahun lps...main hp sgt jatuh tgga..hahahah

    ReplyDelete
  3. aku mmg terkenal ngan minah tegolek. hehehe

    ReplyDelete
  4. hahaha.. kesian bah! sy pun pernah jatuh/tergolek masa turun dr opis..punya sakit, smpi hubby dtg papah sy naik kereta.. bengkak lepas tu terpaksa pigi rehab. org ckp konon klu klu pernah tergolek tu mmg akan kena lagi lah tu, pastu mmg akan kena di kaki yg sama..hehe:)

    ReplyDelete
  5. @NM02: Klu jatuh lg konpem x perasaan sbb dah biasa...hehehe

    ReplyDelete
  6. Point no 5 tu pernah terkena kat anak lelaki aritu.Sibuk sgt main game kat fon sambil jln,tau tau dah terduduk dlm longkang.Kesian sgt tgk dia,nasib baik takde apa apa.Sblm ni dh berbuih mulut larang dia main fon sambil jln tp x dihirau.Bila dh kena mcm tuh,barulah serik.Adoii,sedih bila ingat blk,tp dia rilek jer.

    ReplyDelete
  7. @Zee Suhaini: rasa2 cam nak sorok muka dlm beg jak...malu

    ReplyDelete
  8. @Rafhani: nak bagi rasa dulu baru dia faham napa maknya larang kan...tapi sian pulak klu smpi terjatuh dlm longkang..huhu

    ReplyDelete
  9. Pernah juga jatuh terseliuh..tapi tergolek-golex tak pernah lah..

    ReplyDelete
  10. Maknanya ko selalu kontrol ayu yer nok, sebab tu tersembam...hehehe...Aku pon pernah kena. Pastu buat2 mcm org tak nampak sudahlah. Jaln macam biasa. Tapi dlm hati...menyumpah tu. Ntah mcm mana bley jatuh...haishhhh...

    ReplyDelete
  11. x pernah terjatuh, tapi terpeleot (betul ke eja camni. haha) gara2 pakai kasut tinggi tetiba x nampak lubang kecik. sabo je la. tapi wat xtau je, jln mcm biasa je

    ReplyDelete
  12. Hehheheheh.... Yang last tu kan... "orang" mana tu....
    Jengjengjeng... Misteri nusantara betul... =-D

    ReplyDelete
  13. @Jue: melampau2 bah tu klu smpi tergolek2...hehe

    ReplyDelete
  14. JATUH TERSEMBAM X PERNAH TP TERPELECOK ADA..MALU JUGAKLA..HEHE

    ReplyDelete
  15. @Fiza Rahman: nak kontrol ayu pun bukannya ada org kat situ...huhu

    ReplyDelete
  16. @Sue-Rya Qistina: samalah kita...pernah juga terpele'ot...

    ReplyDelete
  17. Kakak telepecok depan org ramai belum lama Mia sampai pergi berurut sebab macam terkehel. Masa tu hantar anak kakak ada kem motivasi. Nak hantar beg baju bagai boleh kaki terpijak kerikil besar (kakak pakai wedges bukan hills) tapi terus terduduk. Ramai yg terjerit 'ya allah!!. malunya allah aje yg tahu.

    ReplyDelete
  18. Cikgu pernah sekali jatuh tersembam. Masa tu skolah rendah.... malu+ sakit + nanges

    ReplyDelete
  19. pernah jatuh takde kaitan dgn semua diatas..nah..kenapa tue???

    ReplyDelete
  20. @Kakzakie: Memang malu kak tapi dah nak jadi, apa boleh buat...huhu

    ReplyDelete
  21. @CeqGu: Kalau masa budak2 tu kira oklah...kalau dah besar panjang jatuh memang malu...

    ReplyDelete
  22. ari tu SA kena..until today masih sakit lagi kaki...sure dah tgok kan...hehehehehhhe......tp accidently la..bukan sbb control cun...

    ReplyDelete
  23. Salam kenal….dan I follow sekali
    U in my bloglist
    Check It Out!!!!
    Hanif Bloglist ( http://hanifidrus.blogspot.com) di bloglist anda.
    Hanif blog bloglist
    Check blog anda berdasarkan bloglist abjad
    Every week saya datang melawat tapi dengan syarat always updated blog..hahahha
    Tujuan--senang saya blogwalking supaya tak hilang kawan blogger..hehehe

    ReplyDelete
  24. Pernah! Shopping d nilai 3...jatuh di khalayak...malu...
    Salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. atau pun cemerkap, clumsy macam saya.

    ReplyDelete
  26. haha..lucu pula post ko ni mia. saya pki sandal flat ja pun selalu terpeleeot tp x la tersembam..

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!