Monday, March 11, 2013

Beriadah katanya....

Assalamualaikum

Semalam hari minggu sempatlah bawa anak-anak pegi beriadah konon....sekali sekala keluar ke taman menghirup udara segar sebenarnya baik untuk anak-anak...sekurang-kurangnya hilang juga kebosanan dorang duduk 24 jam kat rumah...hehe. Kita orang pegi ke sebuah taman yang menjadi tumpuan orang ramai awam di KK ni untuk beriadah dan jogging....depan dengan Wisma Pertanian Kota Kinabalu tu sahaja....Nasib baik cuaca pun elok jak....Shumi dan Shamzi siap bawa skuter (yang guna kaki tu...hehe) lagi, kata dorang nak main2 sana....Damia bila sampai sana punyalah eksaited, jalan pun konon nak lepas tangan....eksen....



 

Rupa budak pompuan umur setahun yang eksaited tu...tak pernah pun posing depan kamera, tetiba pulak bagi pose ala ala model



 

Bersiap sedia konon ni nak beraksi....




Shumi bagi senyuman malu-malu kucing konon....



 

Ni budak sorang ni memang tak pandai 'tunggang' skuter...dah macam orang tengah mesin rumput pun ada....di heretnya skuter tu ke mana-mana.....



Budak pompuan kecik jakun tak pernah nampak daun...




Si abang tolong hilangkan kejakunannya....ni namanya daun pokok kaler hijau (agaknyalah si Shamzi bagitahu Damia....hehe)



Ok tu jak....TaTa....(sambung keja balik)

34 comments:

  1. Bawa anak-anak pergi bersiar-siar..tentu seronok kan dorang...

    ReplyDelete
  2. Terapi minda bila tengok anak-anak comel macam ini Mia.
    Kakak suka tengok budak-budak tau:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dorang gembira kita pun ikut gembira kak......

      Delete
  3. Seronok dapat beriadah petang2 macam ni....
    Hehhehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg seronok....ringan sikit pikiran...hehe

      Delete
  4. Replies
    1. Ya...kena buat sekali seminggu ni....hehe

      Delete
  5. wah... si comel tu dah pandai pose depan camera dah... ^_^ lepas ni penuhlah gambar2 dia jer ek?

    best beriadah ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah tetiba berpose pulak padahal payah betul nak senyum dpn camera...

      Delete
  6. alah2 comelnyaaa
    budak2 kalau dpt beridah macam nie memang mereka suke kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dorg paling suka klu nmpk padang yg luas....boleh lari sana sini suka hati...hehe

      Delete
  7. Ni datang lagi dari review PCL pulak.... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di alu alukan kedatangan...byk kali pun takpa....hehe

      Delete
  8. seronok nampak depa nie bermain ..rsnya jrg kan mia tunjuk gambar damia..nie baru sy perasan (sejak bc blog lah..hehe)..comell...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang seronok sampai tak mo balik.....

      Delete
  9. comel anak gadis Mia....best kan bawa anak2 beriadah..sy lama nda bawa anak jalan2 mcm Mia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sya pun klu ada kesempatan br berpeluang bawa anak2 kluar jln2...klu nda sibuk saja.....

      Delete
  10. haah..mmg perlu bawak anak2 jalan amik angin time weekend nie..hari keje dah satu hari diaorg duk kat rumah..hehehe..seronoklah diaorg yer dapat main kat taman

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah sekali sekala kena juga bawa dorg kluar....taklah terperap dlm rumah saja kan....hehe

      Delete
  11. dah lama kak zu ta bwk dekna dan anis beriadah kat taman..derang berdua ni lebih suka main dengan anak anak jiran kat depan rumah jer..bentang tikar main masak masak...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tinggal kat apartment kak susah sikit....lg pun kwsan tpt kami ni ramai student jak tinggal...nak main camtu tunggu balik kg ja...huhu

      Delete
  12. Haha,cutenya abg ajar adik..budak2 mmg excited kalau dah dapat main kat luar ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eksaited giler nmpk tempat seluas tu...di rumah kan situ2 saja sudutnya...lari2 sikit uminya dah sound...hehe

      Delete
  13. Hehehee comel sangat damia posing sengih tayang gigi gitu. Abang2 dia pulak macam2 gaya main skuter, I tengok macam gaya orang nak drill lubang simen tu. hahahha
    janji semua enjoy yayyy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah tayang giginya yg besar tu...hehe..
      Mcm2 gaya tp yg penting dorg gumbira......

      Delete
  14. anak2 memang suka beriadah ni kan hihi

    ReplyDelete
  15. happy faces o smua dorg mia kena bawa beriadah..:)

    ReplyDelete
  16. sesekali terlepas dari rumah bukan main seronok anak-anak kan :)

    ReplyDelete
  17. Dah lama tak beriadah kat luar. Beriadah dlm umah jer.

    ReplyDelete
  18. cumil anak2 mu dear..aku nda pena pegi sini...done pusat pungutan zakat

    ReplyDelete
  19. Betul tu kena keluar jugak rumah....kalau asyik memerap je boring jugak!...dah baik dah demam memasing...syukur!

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!