Sunday, April 28, 2013

Dari Kampung

Assalamualaikum

Post khas bersiaran dari kampung........hehe
Semalam tak sempat nak update blog sebab balik kampung, mak ada buat makan2 sikit sebab nak raikan hari lahir kakak aku yang sulung tu, anak buah dan juga mak sendiri.....kakak dan anak buah aku tu kongsi tarikh hari lahir yang sama 27hb April dan mak pulak 12hb April yang lalu tu.....

Sebelum balik kampung kami ke Kudat dulu sebab nak hantar kain buat baju melayu, semestinya untuk raya ni.....mesti korang akan tanya napa jauh benar     potong baju melayu tu kan....kat KK takde ke ??? bukannya takda, memang berlambak tapi kami dah biasa dengan tukang jahit yang seorang ni.....seorang apek cina.....dia kalau jahit baju melayu memang kemas dan harganya pun berpatutan....sangat puas hati dengan hasil jahitannya......hubby buat seluar keja dan baju batik pun tempat apek ni.....

Dalam jam 4 ptg sampai kat Kota Marudu, mak dah preparekan semua makanan.....kami tinggal bawa perut dan makan....bak orang ngantuk disorongkan bantal gitu......terima kasih mak.....
Malamnya tengah rileks2, bapa ngadu pening2 lepas tu termuntah2......risau sangat takut bapa terkena darah tinggi, kami paksa dia pegi ke klinik....mula2 memang dia tak mahu tapi mungkin tak tahan dengan bebelan anak2nya ni, akhirnya terpaksa mengalah.....
Sampai kat pekan, tengo klinik semua dah tutup...terus gerak ke hospital...kat hospital sekali lagi dapat perkhidmatan yang agak kurang cemerlang dari staffnya......maaf nak sebut ye, tapi rasanya perkhidmatan di hospital kerajaan harus ditingkatkan lagi.....tegur sikit takda salahnya kan......
Hampir sejam setengahlah juga kami menunggu untuk mendapat sesi rawatan yang tak sampai pun 10 minit........nasib baik tekanan darah bapa ok, cuma dia terkena gastrik, agaknya sebab dia tak makan tengahari sebelum tu......susah juga nak nasihatkan bapa yang kuat sangat keja ni kan.....


Ni entri auto-publish......foto2 tak sempat nak tempek so layan cerita ja lah ya.....


7 comments:

  1. salam mia..selamat menyambut hari jadi utk semua disana yer..enjoy makan makanan yg best2 kat kg tuh..sian bapak mia yer...hospital govt agaknya masih buat keje acuh tak acuh jer yg jdkannya tak efisen kan..

    ReplyDelete
  2. semogA bapa sis cepat baik yeaaaaa..... :)

    ReplyDelete
  3. semoga bapa kak mia cepat sembuh..

    ReplyDelete
  4. Selamat pulang ke kampung.
    3 in 1 sambut besday.....jgn lupa upload gambar..

    ReplyDelete
  5. Hope ur father get better by now. Have fun in kampung, amboi dah prepare baju raya siap2, yer la I heard banyak tempat dah tutup tempahan pun kan.

    ReplyDelete
  6. Betul tu Mia memang risau sangat kalau org tua ni lain dari kebiasaannya...
    Tulah kadang tu nak cakap pun serba salah tapi gitulah adanya....nak buat camne bayaran pun murah dpd hospital swasta so terpaksalah ....redho!

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!