Tuesday, April 16, 2013

Demam lagi

Assalamualaikum

Minggu lalu demam tapi sehari semalam jak lepas tu dah ok.....Semalam Damia demam balik, agaknya terjangkit dengan abangnya Shamzi yang batuk2....budak2 ni on off saja demamnya dan yang paling risau adalah Umi dan Babanya.....mencabar betul jadi ibu yang bekerja ni......banyak benda yang nak diambil kira.....Mungkin ada ibu yang di luar sana heran napa tak ambik cuti jak jaga anak.....ni suruh orang yang jagakan......ikut hati memang nak cuti jaga anak tapi.....hanya ibu-ibu yang bekerja sahaja yang faham bila berhadapan dengan situasi cam ni.....

Nasib baik suhu Damia dah turun tadi pagi walaupun sebenarnya masih demam....dah bekalkan ubat dan pesan segala kat cikgunya....dan nasib baik kat nursery Damia ni hanya ada dalam 4 orang budak seumur Damia yang dijaga oleh 3 orang cikgu......oklah sikitkan....taklah cikgunya kelam kabut nak jaga budak2 tu semua.....Moga Damia dan Shamzi cepat sembuh....amin


 

Budak demam

21 comments:

  1. Kalau anak tak sihat masa kerja pun teringat-ingat mereka kan Mia. Harap terkawal dan cepat sembuhlah hendaknya.

    Mata Damai cantiklah... macam hindustan:)

    ReplyDelete
  2. demam2 pun sempat buat duck face damia ni..hehe
    get well soon damia

    ReplyDelete
  3. Ambil cuti kerap sgtkan nanti bos bising ..yer tak..sian damia..moga cepat sembuh yer nak...:)

    ReplyDelete
  4. Hihihi cute jak buat duck face tu. Get well soon ya Damia..

    ReplyDelete
  5. ololo.. comel ja tu muncung.. kalau anak2 sy, nda mau kena kasi lekat tu cool fever.. hmm..

    ReplyDelete
  6. Moga Damia & abg Shamzi cepat sembuh ya..kesian plak..musim demam kalik kan Mia..rajin2 makan ubat ya cyg..mo kerja pun ndak senang hati kan bila anak2 ndak sihat ni...

    ReplyDelete
  7. skang ni mmg musim demam. kami pun baru jugak baik demam. huhuhu. ye la kan, kalau bekerja mmg agak susah nak amik cuti jaga anak. semoga damia dan shamzi cepat sembuh ye. ibu jgn risau sgt tau. insyaAllah diorg akan sihat spt sediakala. kalau panas jugak, kena rajin mandikan selalu

    ReplyDelete
  8. budak2 memang macam tu..anak saya klu demam pun akan balas balik.
    moga cepat sembuh yer adik omei :)

    ReplyDelete
  9. Sabar yer mia,dugaan ibu bekerja.semoga lekas sembuh damia n shamzi

    ReplyDelete
  10. Fahamnya.... bukan senang nak ambik cuti sesuka hatikan Mia bila anak demam ni...
    Tak pelah dugaan tu...make sure bagi ubat ikut time!

    ReplyDelete
  11. get well soon..mmg sekarang musim sakit ni. anak sya pun baru mau bak flu

    ReplyDelete
  12. Comelnya. Demam2 pon sempat lagi buat muka duck face yer.

    Get well soon damia & shamzi. Makan ubat tau.

    ReplyDelete
  13. Hohoho Damia dah rupa cam orang dalam pantang dengan rambut nyer, dengan tepek kat dahi tu lagi. Demam2 pun still muncung itik, good girl tak merengek kan. Get well soon sayang.

    ReplyDelete
  14. Sama la kita mia. Sy pun baru masuk keje hari ni. Esok nak cuti lagi sbb nak bw anak pg hospital lain pulak. Demam tak baik baik. Sedih betul mia kan..susah betul bila jadi ibu yg bekerja ni. Rasa mau saja berhenti.

    ReplyDelete
  15. Moga cepat sembuh yea... done here follow

    visit HAKIM | Offical Website

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!