Monday, April 1, 2013

Kudat Golf & Marina Resort

Assalamualaikum

Selamat hari isnin semua.....minggu lalu aku on off blog sebab anak2 sedang bercuti-cuti sekolah termasuklah encik hubby....so harus dilayan dahulu mereka....hehe. Hari ni semua dah kembali ke rutin masing2.....anak2 dah mula bersekolah, hubby dah kembali mengajar setelah seminggu off suara dan otak...:p...

Ok nak kongsikan cuti2 Sabah kami sefamili jumaat yang lalu.....jalan jalan check in katanya......di mana ? di Kudat Golf & Marina Resort.....semalam jak......actually resort ni satu2nya hotel yang kira besar di bandar Kudat dan menjadi tempat tumpuan para pelancong tempatan dan luar negeri.....dah lama kami rancang stay tempat ni.....baru ni lah berkesempatan.....harga bilik dari RM 160.00 ke RM 180.00 semalam....semua bilik adalah sama cuma yang membezakan adalah viewnya....ada special diskaun untuk mereka yang keja dengan government....so hari tu guna hubby punya nametaglah untuk dapat diskaun bilik....tempat ni jauhnya kira2 3 jam perjalanan dari bandaraya Kota Kinabalu...


Sumber : Official Website Kudat Golf & Marina Resort


Lepas check in, kami terus round2 the corner bandar Kudat....jalan2 tengo sunset di Esplanade Kudat....


Jadi model sambilan untuk hubby...muka monyok sikit sebab penat duduk dalam kereta padahal bukan aku yang drive pun....huhu Damia pula hepi giler......




Jeti di belakang resort.....




Swimming pool di resort ni.....view ni memang mantap sebab sebelah dia laut....




aktiviti wajib Shumi dan Shamzi.....





Riang ria anak-anak......uminya pun tumpang hepi jugak....





Wajib senyum camni.....hnss hnss hnss



Ok tu jak......hepi working !!!!

35 comments:

  1. Replies
    1. nda bah cath....kelam kabut kunun mo balik...kasi mandi dorang Shumi ngan Shamzi saja...hehe

      Delete
  2. salam mia..patutlah senyap bercuti yer...sana pun ade cuti easter jgk yer...kat tpt kami dari jumaat sampai isnin cutinya..anyway sukanya anak2 dpt jln2 kan mandi kolam...tak pegi mandi laut jgk ker..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'a...bercuti..:D..bagi anak mandi kolam jak....tak berani pula bawa mandi laut...anak2 pun seram tengo laut yg luas tu....

      Delete
  3. salam
    singgah pagi isnin
    semoga bulan 4 memberi banyak kecerian dalam idup

    ReplyDelete
  4. GERAM NAK CUBIT PIPI BUDAK YG TERSENGIH TU..COMEL HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu jd mangsa 'cubitan' tu kak....hehe

      Delete
  5. Cantik tempat dia Mia...becuti-cuti kah nie..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya bah....cuti2 Sabah konon jue...hehe

      Delete
  6. Seronoknya jenjalan,hehehehe.Bebudak kemain riang yer.Cantiklah gambar2 ni sumer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan budak jak gembira, mak budaknya pun....hehe

      Delete
  7. cantik view hotel nie...mesti bestkan.. =)

    ReplyDelete
  8. Bestnya bebudak bleh main2 kat swimming pool tu..last pict tu tak menahan M tengok..hi hi geramnya mcm nak geget ja pipi tu

    ReplyDelete
  9. blm lg sy sampai d kudat.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti ko balik Sabah ko try pegi sini kudat ..seafood dia murah banget....hehe

      Delete
  10. damia..senyum gitu lak yer..hihi
    semua gambar cantik laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'a....itu lah senyuman dia tu..x tak ngikut sapa..hehe

      Delete
  11. haruslah baby suami yg jadi model hehe...kalau dia Cari model lain camne haha

    ReplyDelete
  12. comelnyeee damia ! haha . mesti best kan jenjalan luangkan masa dgn family . bukan senang nak dapat masa yg berkualiti mcm ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu dik....klu ada masa wajib utamakan family dulu... :-)

      Delete
  13. CAntik juga tempat ni kan MIa..
    comel bah Damia senyum begitu..eee cute! :)

    ReplyDelete
  14. hnssss hnsss... Damia senyum nyer mmg gitu selalu eh, in both pictures gitu senyum nya.. hnsss hnsss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'a....mesti nak hnsss hnsss sampai terhembus sikit ingus....haha

      Delete
  15. Bestnyer cuticuti...cantik pemandangan kat sana...

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!