Sunday, April 14, 2013

Luangkan masa

Assalamualaikum

Selalu luangkan masa bersama dengan keluarga....

Adakalanya bagi mereka yang agak kekurangan tidak perlu membawa keluarga ke tempat yang mewah, makan makanan yang enak atau melancong yang ke tempat yang jauh dan mahal.....

Memadai bergurau dengan anak2 di ruang tamu rumah, makan bersama-sama walau sekadar nasi dan telur goreng, keluar rumah untuk main bersama2 dengan anak2....

Walau berlainan caranya, jangan leka, sibuk mana pun, keluarga harus diutamakan.....setiap detik dan saat tidak ternilai harganya....

12 comments:

  1. Best bila hidup bekeluarga..

    ReplyDelete
  2. Betul tuh mia..tak semestinya kena bermewah2 bari dpt luangkan ms ngan family..duduk2 luang masa borak2 pun dah cukup hepi daaa...:)

    ReplyDelete
  3. betul tu.mmg sangat setuju.keluarga adalah segalanya...we start with family

    ReplyDelete
  4. cuba sedaya upaya ruangkan masa yg berkuality bersama keluarga walaupun sekadar lepak2 kat rumah sambil menonton tv, main game atau sama2 mengemas rumah ..

    ReplyDelete
  5. Exactly, no point pun kalau ke restoran mewah tapi muka masing2 ngadap henpon tanya sepatah jawap tak patah-patah.

    ReplyDelete
  6. yup betol! family first tak kira dimana pon.

    ReplyDelete
  7. hujung mggu kalau nda kluar, mmg main bubut2 sama anak2 dlm rmh! hahahaa

    ReplyDelete
  8. betul betul setuju Mia....mana nak dapat diganti dengan masa yg dikongsi bersama keluarga kalau kita dah lepaskan.....cubalah cari masa itu sebab ia tkkan berulang! ececeh...

    ReplyDelete
  9. sangat betul dan setuju... the most valuable and precious time to spend with is family! ^_^

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!