Monday, April 15, 2013

Suami & Isteri

Assalamualaikum


Sumber : Pinjam dari Facebook

Bab yang jangan marah kalau isteri anda gemuk tu sebenarnya ada makna tersembunyi....yalah masa belum kahwin isteri slim muda jelita, sekarang dah beranak pinak, dah gemuk janganlah pulak marah-marah...Tang yang dapat pahala tu, wallahualam......ALLAH sahaja yang maha mengetahui....tapi macam betul rasanya kan sebab Suami dan bagi nafkah yang cukup kat Isteri...
Akan tetapi si isteri janganlah pula nak buat pernyataan di atas untuk 'membedal' segala makanan sampai terlebih sihat....jagalah juga kesihatan diri, kalau si Isteri sakit, sapa yang yang nak jaga anak dan Sang Suami....

Ok ni pandangan aku sahaja, takda kena mengena dengan sesiapa, pandangan orang lain tak tahu pulak.....(^_^)





Note : Damia demam lagi sebab terjangkit selsema abangnya si Shamzi....sian dia terbatuk2 masa hantar kat nursery tadi......dah pesan kat cikgunya di nursery call kalau demam Damia tinggi.....emmm mencabar betul jadi ibu yang bekerja ni kan.....huhu


20 comments:

  1. ni kena ngan aku la ni.. sebelom kawen slim je. lepas kawen.. aduhaiii... :)

    ReplyDelete
  2. kami lakik binik pasrah kami booollattt. hahahaha

    ReplyDelete
  3. jaga badan utk elak dari sakit yang datang..

    ReplyDelete
  4. hehehhehe..tapi dlm pada tu, kena kawal jugak pemakanan utk kesihatan.
    get well soon buat damia

    ReplyDelete
  5. Ala...siannya Damia.. Semoga cepat2 sembuh ya.. Amin

    ReplyDelete
  6. Hihi... kalau dok bedal semua memanglah gemuk kan Mia.
    Kelakar juga tapi penuh pengajaran tu:)

    ReplyDelete
  7. Kalau suami jd gemuklak ..isteri tak kesah pun kan..hehehe..terima jerr seadanya..:)

    ReplyDelete
  8. Sambl baca sambil senyum. Klo isteri gemuk, suami bagi cukup makan. Tapi klo suami buncit...isteri masak sedap sangat ☺☺

    Aku kuat makan tapi badan tak naik2, acaner tu.

    Siannya Damia. Smoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  9. hehhee...lucu juga bah kan Mia...mmg lah gemuk itu tanda nya kita bahagia suami bagi cukup makan pakai.. tapi dari kita juga kena pandai jaga badan kan? hehe..ndak kan lah mo makan sembarang jak..pastu ndak jaga badan.. nti sakit susah...:)
    Moga damia cepat sembuh ya...rajin2 makan ubat tau..:)

    ReplyDelete
  10. hehe tapikan Mia logik jugak tu...biasanya kalau cukup makan bukan ke gemuk ....hehe ke metabolisma dah rendah.....entahlah!

    ReplyDelete
  11. Lupa pulak nak komen psal Damia tu.... memang Mia kalau anak sakit dengan kita yg bekerja memang susah hati!...sabar aje le

    ReplyDelete
  12. Bini aku slim..aku yg menjadi2 ni...
    Semoga Damia cepat sembuh.

    ReplyDelete
  13. kalau hubby yang membesar cane pulak huhu...

    moga anak2 cepat sembuh ya...

    ReplyDelete
  14. Pandai-pandai la berpada-pada kan, kang kalau gemuk sakit susah jugak.

    Damia get well soon dear. Kesian nya dia, and kesian mama nya juga,tu la mmg not easy kan kerja pun mesti trpikir keadaan anak.

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!