Friday, May 31, 2013

Di waktu hujan

Assalamualaikum

Tajuk cam jiwang tapi sebenarnya just mo bagitahu semalam kat KK sehari semalam hujan....jadi kami sekeluarga pun bercuti-cutian di rumahlah jawabnya :p....

Sebenarnya kalau stay di rumah di waktu hujan takda banyak aktiviti yang dapat dibuat...anak-anak seronok bermain sendiri....nak tengo tv tak best sebab bunyi hujan lebih kuat...nak kemas rumah mata asyik nak jadi kuyu jak, best membuta dalam cuaca sejuk camni...alasan semata-mata padahal malas ...hehe 


Tapi rasa macam tak berapa nak best pulak kalau asyik membuta jak...teringat kacang panggang yang hubby beli masa balik kampung hari tu....so ni lah aktiviti kami sekeluarga semalam...makan....


Kacang panggang import khas dari Kota Marudu....Kacang ni banyak di jual di gerai tepi jalan simpang menuju Kota Kinabalu - Kudat - Kota Marudu.....memang rangup dan sedap.....di goreng dalam pasir kata dorang....memang sangat di suggest beli kalau singgah di Kota Marudu

Waktu hujan makan kacang memang terbaeekkk, minum nescafe tariikkkk....


Malam pula aku masak sup ayam campur kentang, hujan2 best minum sup kan.....sup tidak menggunakan minyak langsung k....itu yang timbul tu minyak daripada ayam semulajadi.....hehe

13 comments:

  1. assalamualaikum..anak murid 283 lapor diri..sedapnya kak kacang tu tgk tv makan..aduh pekena plak teh tarik..

    ReplyDelete
  2. kacang rebus sabah jg yg sodap! huhuhuh

    ReplyDelete
  3. salam mia..mmg best ujan2 sejuk2 minum nescafe sambil makan kacang tuh...itu yg ko masak dengan pasir ker..rs cam mau cuba msk gitu jgk bah...

    ReplyDelete
  4. kacang besar mcm tu baru puas nak mkn ,tgk kacang & sup tu terus terliur..kikiki

    ReplyDelete
  5. Best yer tgk kacang dari kota marudu...besar-besarrr puas ye mkn....terliur tgk sup ayammm weeeeeeee

    ReplyDelete
  6. Disebabkan kacang panggang dlm instagram ko ni lah, ptg smalam aku beli kacang. Tapi bukan kacang panggang...kacang rebus...hehehe...

    ReplyDelete
  7. Kalau tempat kakak biasa yg goreng dgn pasir buah berangan Mia.
    Tak jumpa lagi kacang buat style macam tu di sini. Mesti sedap, rangup dan panas kan.

    ReplyDelete
  8. tgk dlm instagram mia aritu, terliur je rasa

    ReplyDelete
  9. Lama dah tak makan kacang cap tangan Mia...hehe
    Mmg jarang beli pun kecuali kalau ada Bezday party haha

    ReplyDelete
  10. SA dah lama x makan kacang..x leh langsung makan..berjerawat muka..tp sup tuh nampak sedap giler..

    ReplyDelete
  11. sedap jak tgk kacang tu.. dulu masa pigi Kota Marudu pula kami sibuk beli jagung yg di tepi jalan tu Mia.. sedap bah!..
    hujan2.. tidur best...haha

    ReplyDelete
  12. Memang... kalau ujan mood malas akan ada, best rileks2 jer layan alunan titisan ujan, tu extra bonus kalau dapat kacang panggang special tu.

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!