Sunday, May 19, 2013

Persaingan 'sihat'

Assalamualaikum

Selamat berhujung minggu....bersiaran lewat sedikit....lately jarang update blog pada hujung minggu...kemalasan melanda katanya....ni pun dah mamai2 sedikit sebab ngantuk lepas makan....Damia dan nyenyak tido, uminya ni pun tergoda juga nak peluk bantal tu....tambah2 lagi cuaca pun mendung saja nak hujan.....tapi tetiba rajin pulak on lappy nak update blog.....hehe



Ni foto baru snap, masih panas2 lagi...hehe
Lunch di mekdi sebentar tadi....teringin nak makan burger gara-gara tengo chef masak burger di channel AFC 703....kuang kuang kuang



Jangan tak percaya....ni view dari restoran mekdi....di seberang sana adalah restoran kentaki.....betul2 persaingan sihat dorang ni kan....actually dua2 restoran ni dekat saja dengan area rumah.....5 minit perjalanan dengan kereta sahaja....mekdi di sebelah kiri, kentaki di sebelah kanan.....mekdi yang buka dulu, kemudian selang 5 bulan gitu, kentaki mulakan business dorang di seberang jalan...betul2 berdepan antara satu sama lain.....memang persaingan yang sihat dan sengit tapi yang tak bestnya bertambah lelemaks pengunjungnya...termasuk akulah tu...huhu padan muka aku.....

Actually dari kita sendiri sebenarnya.....kawal nafsu jak kalau nak makan di restoran fast food camni...sekali sebulan tu mungkin oklah kan....kalau diikutkan nafsu memang cepat dapat penyakitlah jawabnya kan....tepuk dada tanya selera !!

ok TaTa


16 comments:

  1. damia makan bubur ayam yer..seronok nampaknya...actually mekdi atau kentaki masing2 punya peminat tersendiri tak kesahlah kan depa dok berjiran pun..cam kat shopping kompleks kdg2 aku tgk sebelah nyebelah pun ade...hepi weekend mia...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah Ummu....dua2 pun aku suka makan.....lepas tu dekat lagi dengan rumah....memang bertambah membiaklah lelemaks tu semua...hehehe

      Delete
  2. kfc sdh pernah p makan, mcd lagi blm...strategik btl tu lokasi kan mia di situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Strategik cath utk menambahkan berat badan...hehe

      Delete
  3. a`aa kan.mesti dekat2.. ada kepci ada la mcd.. satu lagi piza hut

    ReplyDelete
  4. sedapnye dia makan bubur mekdi..sllu mkn bubur plus ayam goreng spicy dia..
    *gulp* telan ailio dah..ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayam goreng spicy dia sedap kan.... :-)

      Delete
  5. alololo damia suker sangat la tu muka lagu tu. Mekdi ngan kefci selalu together2 kan, dimana ada mekdi, disitu ada kefci hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eksen tu si damia makan sendiri padahal semua bubur baju yg makan....tu yg terpaksa tempek tisu kat baju dia...

      kepsi dan mekdi awaz together gether...hehe

      Delete
  6. dorang nyer biznes xder dengki mendengki...kalu warung biasa org kita, mcm2 hal boleh berlaku..santau ke... nauzubillah.

    ReplyDelete
  7. Lama tak makan mekdi Mia...teringinlah pulak!

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!