Thursday, May 16, 2013

Selamat Hari GURU

Assalamualaikum

Selamat pagi Cikguuuuuuuu.......ingat masa sekolah dulu-dulu kan...banyaknya memori indah dengan guru-guru sekolah kan.....kena denda oleh cikgu ? memang wajib....tipulah kalau tak pernah denda dengan cikgu sekolah kan....aku yang begitu skema masa sekolah dulu pun kena denda juga....tapi taklah yang teruk sangat yang sampai kena rotan camtu....denda berdiri dan tangan kena ketuk dengan pencil box sebab tak dapat jawab soalan, tak siapkan kerja sekolah.....hehe..adik2 jangan ikut perangai ni tau...

Teringat cikgu-cikgu aku sekolah dulu.....Cikgu Ibrahim yang pernah aku sebut dalam post aku dahulu...ala yang konpiden suruh aku ikut pertandingan cerita tu...hehe
Tapi lepas aku post kisah tu, beberapa minggu kemudian aku terima berita Cikgu Ibrahim dah kembali ke rahmatullah.....Al-Fatihah untuk arwah....

Teringat Cikgu Betty yang amat garang mengajar matematik masa sekolah menengah..... Cikgu Yazid yang tinggi lampai, kalau tunggang motor besarnya tu, lurus jak badan dia...hehe memula masuk punyalah garang, lepas tu dia ok dah....ajar Ekonomi masa form 6...
Tidak lupa juga Ms.Balvinder Kaur, lecturer aku masa kat UMS dulu....sempoi jak dia mengajar....

Selamat Hari Guru untuk semua cikgu yang pernah mengajar aku masa kat SK Pekan Lama, Kota Marudu....SMK Kota Marudu dan semua lecturer di Universiti Malaysia Sabah....Terima Kasih untuk semua ilmu yang dicurahkan....Jasa Mu Tetap di Kenang....
Selamat Hari Guru juga untuk hubby aka Cikgu Dzul, Mama Mentua, kawan-kawan aku si Cath (Kay Masingan), Teng, Nc, Uzoi dan yang lain2 (sori tak dapat sebut semua sebab mostly kawan aku semua pun jadi cikgu...hehe aku jak yang tersesat masuk insurans ;p) dan juga semua rakan-rakan blog yang bergelar cikgu.....


 
Semalam bertungkus lumus balut hadiah untuk cikgu Shumi, Shamzi dan Damia...abaikan pembalut angry bird tu, budak2 yang pilih....:p

13 comments:

  1. Selamat hari guru...tanpa guru dimanalah kita berada...
    banyak kan kenangan2 indah masa dibangku sekolah..aku pun pernah gak kena denda sbb selalu borak dlm kelas hehehe

    ReplyDelete
  2. dh wish hari cekgu kat jiran depan ngumah pg tadi. hehehe

    ReplyDelete
  3. sy ada print thank you note kemarin. kunun2 smlm mau kurik apa stok brg yg ada d stor utk bikin hadiah.. last2 nda jadi.. sbb mau bg time party dorang nx wk. :)

    ReplyDelete
  4. waaaa ibu tlg balutkan...seronok yer...untung lah

    ReplyDelete
  5. bab kene tu dah biasa kene,byk kenangan indah di sekolah yg x boleh lupa :)

    ReplyDelete
  6. selamat hari Guru jugak untuk para blogger yang bergelar Guru..

    ReplyDelete
  7. Selamat hari guru. bagus akak balut untuk anak-anak.

    ReplyDelete
  8. best kan sapa yyg keja cikgu, dapat bnyak hadiah :)
    anak-anak saya pun suka angry birds

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..
    ibu yg baik hati :)

    selamat hari guru

    ReplyDelete
  10. Biasalah kalau Hari Guru ni yg jadi mangsa...ibu bapa haha!Tukang beli hadiah!

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!