Friday, June 21, 2013

Countdown to Ramadhan

Assalamualaikum


Sumber : Google

Semua orang pun tak sabar dah tunggu kedatangannya....kurang 20 hari lagi kita akan bertemunya kan....Tak payah aku nak sebutkan semua kebaikan yang ada di bulan ini sebab semua orang pun tahu kan...sebab tu kita semua tak sabar menyambutnya....apa yang penting kita bersedia dari segala segi.

Tahun ni seperti tahun sebelumnya sambut puasa dengan hubby....selalu kita dorang jak yang puasa di rumah tu sebab anak2 masih kecil. Keluarga pula di kampung...huhu.. Tapi tahun lalu dah ajar Shumi dan Shamzi puasa setengah hari....kesian juga tengo dorang lembik jak.....tapi kalau tak biasakan dorang dari kecil susah nak ajar dorang kan nanti....tahun ni in sha Allah, ajar Shumi dan Shamzi puasa sehari penuh bukan cam tahun lepas tengahari dah buka puasa....hehe

Masuk bulan puasa ni genap setahun aku mula aktif berblog kembali walaupun blog dah berusia 6 tahun....kalau ikut dah otai tapi itulah sekejap ada sekejap tak ada...hehe
Bila aktif kembali ni dapat berkenalan dengan teman-teman baru, walaupun tak pernah jumpa tapi macam dah lama kenal kan.....betul tak Mama JJ, Mummy Qays, Suriaamanda, Fiza, Kak Zakie, atiey, Ummu Aidan, Suriqistina dan ramai lagi (sori banyak sangat nak taip...hehe)

Kalau dah namanya blog mesti ada Nuffnang.....Alhamduillah sejak kembali aktif berblog, en.Nuffnang tak putus2 bagi iklan kat blog yang tak seberapa ni...dan macam tak percaya hasilnya setahun ni, lebih dari apa yang dijangkakan....walaupun tak sebanyak mana tapi cukup shopping baju dan kasut....hehehe rezeki. Walaupun tangan dah gatal nak cash out tapi nak tekad juga tengo hasilnya sehingga penghujung tahun 2013..

Oklah Salam Jumaat dan selamat bekerja.. TaTa


9 comments:

  1. saya pulak tgh menghitung hari utk bersalin. xtau la dpt ke tidak berpuasa tahun ni. huhuhu

    ReplyDelete
  2. Hhehe..menunggu puasa dan menunggu kelahiran..yg aku rs kalau sempat posa pun mungkin less than 10 days..
    bertahun2 yer usia blog nie..alhamdulillah rezki dpt berkawan online n jgk buat beli baju kasut raya tuh..hehe

    ReplyDelete
  3. selamat pagi kak mia...simpan dulu kak ujung taun baru mik duit nya..kita soping puas2..bestnye kan..yo dah dkt sgt ni msuk ramadhan..gik 2weeks je..

    ReplyDelete
  4. teruja nak sambut ramadhan tapi feel syawal x sampai² lagi uhuhuhuu..

    ReplyDelete
  5. Macam itulah masa berlalu Mia cepat aje tahu-tahu anak pun kian membesar. Tapi kalau ikut kakak tak pernah paksa anak puasa tapi kalau solat memang kakak paksa (sebaik dah boleh baca). Kakak tak sampai hatilah tengok anak melepek lapar. Tapi alhamduillah biasanya masuk 6-7 tahun mereka akan ada keinginan dan semangat utk berpuasa penuh Mia.

    Duit nuffnang simpan aje kalau tak ada rasa nak guna biar sampai menggunung hihi...

    ps: terima kasih juga sudi jadi teman blog kakak:)

    ReplyDelete
  6. Iya...tidak lama lagi kan bulan RAMADHAN Mia...heheh

    ReplyDelete
  7. teruja juga nak sambut puasa kali ni dgn 2 org anak :)

    ReplyDelete
  8. Menghitung hari jer ni, I myself pun pelan2 ajar perut skang ni, lembik jugak la sebab cuaca sangat panas dengan waktu siang yang panjang, mudah mudahan kita semua dapat mengharungi bulan penuh berkat ni nnt.

    As u said, so true. Walau tak pernha jumpa, tapi mesra I rasa dengan u all, macam lama dah kenal. indahnya dunia blogging ni kan.

    ReplyDelete
  9. Betul tu Mia... ramai kawan jadinya ...hilang kawan ofis timbul kawan alamaya...oklah tukan...

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!