Thursday, June 20, 2013

Jerebu o Jerebu

Assalamualaikum

Dengar berita semalam, Negeri Selangor dan Melaka mengalami jerebu yang teruk....sehingga mencapai tahap bacaan yang kurang sihat...
Keluar rumah tadi pagi, nampaknya jerebu dah terjangkit kat KK.....hinggakan matahari pun 'malu' nak keluar....nampaknya minggu ni kena kurangkan aktiviti di luar...duduk kat rumah jak...

 

Ni pandangan di luar office....macam mendung jak kan.....memang tak berapa sesuai berada di luar sekarang, tambah2 lagi area office aku tu dekat dengan kawasan pembangunan...tak jerebu pun hari2 berhabuk.....huhu

11 comments:

  1. Di JB pun semalam dah mula kena juga. Kabus di sana-sini. Anak kakak pihak sekolah dah bekalkan face-mask pada semua murid. Takut juga apa lagi kalau yg ada lelah, bahaya.

    ReplyDelete
  2. LD pun mcm ada tanda2 sudah mo jerebu..mmg kena duduk rumah sja lah ni Mia:)

    ReplyDelete
  3. Kat cyberjaya & bangi masih belum nampak jerebunya. Kena kurangkan aktiviti luat. Minum byk air yer nok. Take care.

    ReplyDelete
  4. Salam mia..
    sampai mendung gitu kerana jerebu..hmmm..sedihnya kan tiap2 tahun mesti mengalami masalah nie...

    ReplyDelete
  5. tu la...nsib bek keje kt kl ni kurang ckit jerebu...tp tgal kt area selngor...mmg balik bau asap jer..

    ReplyDelete
  6. Bila cuaca mcmni kena byk minum air masak dan kurangkan aktiviti luar

    ReplyDelete
  7. Saya sampai sekarang ini batuk dan demam tak hilang2...badan oun lemah ajer..hukkk...hukkk..hukk. Kan dah batuk..hehehhe

    ReplyDelete
  8. I heard pasal Jerebu melanda Malaysia skang ni, ada berlaku pembakaran again ker? Hopefully it wont stay long la kan. U guys take care.

    ReplyDelete
  9. Samalah kat KL ni mia...anak yg duk asrama baru jap ni balik...kena masaklah gamaknya hehe ...

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!