Wednesday, September 25, 2013

BE & Tips

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia !
 



Mood hepi hari ni.....BE untuk bulan september bertambah lagi. Hari tu dah dapat 2, check acc semalam, Nuffnang baik hati tambahkan 2 BE lagi....dan jumlah kesemuanya ada 7 BE yang sedang berganti-ganti menari2 di blog ni.....syukur alhamdulillah

Walaupun blog suam2 kuku je, aku kongsikan tips untuk dapatkan BE yang aku pelajari dari blogger2 yang lebih berpengalaman :-

1. Rajin update blog untuk naikkan UV dan up kan traffic.

2. Selalu log in ke Nuffnang acc.....(ni aku rasa le)

3. Update survey kat Nuffnang acc tu.

4. Buat post mengenai Nuffnang atau dalam post tu linkkan website Nuffnang. (Korang tau kan cara nak letak link tu).

5. Tip yang last ni, kiranya cam nak minta belas kasihan sedikit kat Nuffnang....rajin-rajinlah hantar 'surat cinta' kat Nuffnang. Maksudnya tu hantar ticket kat Nuffnang le. Tanya yang simple pun boleh, bila nak dapat BE ni....hehe ataupun En.Nuffnang macam mana caranya nak dapatkan BE ? . Ni blogger yang femes pun ada yang mengaku buat.....aku kiranya belajar daripada dorang le dan rasanya berkesan. Hari tu hantar satu ticket dan seminggu kemudian dapat BE pertama ;p

6. Extra tips, masing-masing ada rezekinya kan, yang penting berusaha ! chaiyo chaiyo !



Thanks Nuffnang !!

26 comments:

  1. takde rezeki lg la mia...buat dh semua tu...tkpe mungkin belum msnya lg kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe...cuba lg...aku pun dulu langsung x merasa BE ni...huhu

      Delete
  2. tahniah..rezeki tu...sedekah dalam tabung MIa sikit hehe..

    ReplyDelete
  3. thanks mia..bagusnya tips nie..ummu pun dok tunggu2 gak bila nuff nak bg lubang rezki sket nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tips ni ambil dr blogger2 lain juga...cuba je mana tahu ada rezeki kan.. :-)

      Delete
  4. Alhamdulillah rezeki tu Mia..
    Kakak sebab tak rajin semua itulah tak ada nuffnang pun di blog kakak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a Kak....nak kena rajin juga buat ni.... :D

      Delete
  5. alhamdulillah, tahun ni nuffy banyak bagi BE kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a cam thn ni Nuffnang sangat baik hati...hehe

      Delete
  6. Alhamdulillah...rezeki tu Mia..
    TQ sharing tips2 tu...:)

    ReplyDelete
  7. wah berderet.....tahniah n tq atas tip tuu

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!