Thursday, October 3, 2013

Adila di Radio Klasik Nasional

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia !

Aku dengar radio semasa aku driving sahaja, maknanya pegi dan balik keja. Di rumah aku tak dengar radio sebab memang tak suka suasana bunyi bising. Kat rumah tempatnya nak rehat, nak cite2 dengan hubby dan anak-anak, nak menonton tv. So rumah off radio.

Pagi-pagi memang aku layan radio hotfm, dengar celoteh FB, AG dan Fafau....hilang juga mengantuk on the way pegi keja. 

Tapi kalau aku balik dari keja, mesti buka frekuensi 88.10 (ni area Kota Kinabalu le).
Segmen Adila di Radio Klasik Nasional, mengamit kenangan katanya....

Segmen Adila atau Aku Dia dan Lagu ke udara setiap isnin hingga jumaat jam 5.30 petang. Masa ni aku baru keluar opis dan selama sejam dengar segmen ni. Almaklumlah perjalanan dari opis ke rumah mengambil masa sejam lebih disebabkan jammed yang melanda....

Ruangan Adila ni sebenarnya memaparkan coretan kenangan dari pendengar yang dibacakan oleh penyampai. Ada kenangan yang lucu, yang suka, yang duka dan ada juga yang menyayat hati......kadang2 tu aku hampir nak menangis apabila mendengar coretan duka mereka.

Ianya diselang selikan dengan pilihan lagu daripada pengirim coretan. 
Lagu-lagu semua dari zaman 70-an dan 80-an. Dan kadang kala ada juga terselit lagu dari zaman 90-an.

Best dengar segmen ni di petang hari......betul-betul mengusik kenangan....:D




Note : Dengar lagu boleh, tapi jangan sampai melalaikan :D

20 comments:

  1. Ndak dapt dengar kali klu di LD kan ruangan ni..klu boleh dgr, mo juga mendengar ruangan adila ni...mesti best ni kan....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin boleh tu atiey tp lain frekuensi kali...

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. dah jarang dengar radio sekarang ni..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Cubalah dengar sekali mesti suka.....

      Delete
  4. I lagi la lama tak dengar radio. Enjoy your ride bertemankan channel fav ;)

    ReplyDelete
  5. SB dah sebulan lebih tak dengar klasik nasional..radio klasik baru saja rosak..

    ReplyDelete
  6. Kalau dah suka satu-satu rancangan kita pasti tak mahu melepas peluang utk mendengarnya Mia. Kakak ni 24 jam kalau dengar radio IKIM fm aje. Memang tak tukar channel pun baik dlm kereta mahu pun dlm bilik (office) kakak ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a kak... :-)
      Kadang2 dengar juga radio ikim tu klu terngam frekuensinya...

      Delete
  7. jarang dgr radio klu dgr pun time drive kete je

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah....dlm keta je dengar radio ...

      Delete
  8. abang dari johor kol swoh buka klasik nasional tiap2 ptg swoh dengar ruangan Adila ni..sebab dia tau saya memang suka sangat menggamit kenangan silam..tp tiap kali nak layan mesti miss sbb kul 530 baru lek kije sampai uma da kul 6.naik motor lak tu camne nak layan..sayangnye....hurm... :(

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!