Thursday, December 12, 2013

Kinabalu Pine Resort Dec 2013

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Hampir setiap tahun mesti berkunjung ke Kundasang. Dan hampir setiap kali datang ke Kundasang ni kami akan menginap di Kinabalu Pine Resort.

Bukan takde tempat lain kat Kundasang ni, banyak lagi resort yang cantik sebenarnya...Kinabalu Heritage & SPA Resort, DreamWorld Resort, Celyn Resort, Mesilau Nature Resort dan banyaklah lagilah resort dan homestay yang boleh anda pilih untuk tinggal jika berkunjung kat Kundasang ni.

Tapi tempat feveret aku haruslah Kinabalu Pine Resort.....lokasinya strategik....berdepan dengan Puncak Gunung Kinabalu, dekat dengan Pekan Kundasang, biliknya selesa dan bersih.

Bawah ni gambar2 yang sempat disnap hari tu......


Tiga beradik yang nakal...hehe 



Hero-hero kecikku 



Puncak Gunung Kinabalu di waktu pagi....buka jak pintu bilik kami memang nilah pemandangan yang akan kami lihat...cantik kan



 
Pandangan sisi Puncak Gunung Kinabalu




Kalau rasanya nak stay kat sini, kena booking awal2 sebab tempat ni selalu penuh terutamanya musim cuti sekolah atau cuti umum....Harga semalam bermula dari RM230.00 hingga RM300.00. Kalau yang keja gomen tu ada extra discount. :D
No Tel Kinabalu Pine Resort : 088 889 488

10 comments:

  1. Cantinya view nya Mia..belum pernah ke sini..setakat lalu2 sana jak pernah..menginap blm pernah..huhu..
    mau jg cuba klu pigi Kundasang nti...:)

    ReplyDelete
  2. Bila dah tahu mana tempat yg terbaik itu yg tak akan tukar Mia.
    Seronoklah anak-anak dpt bercuti..

    Kakak tengok sejuknya... dah macam kat london :)

    ReplyDelete
  3. Subhanallah... cantik nyer pemandangan...

    ReplyDelete
  4. yeahhh nak book utk bln 5/6 thn dpn :)

    ReplyDelete
  5. cantiknya pemandangan kat situ..huhu

    ReplyDelete
  6. Subhanallah...cantiknya!!!!!!

    Saya Sabah Sarawak mmg tak pernah pergi....ekekekke..
    Mmg pasang impian nak ke Kundasang ni

    ReplyDelete
  7. Mmg cantik pemandangannya Mia.....tau awak mmg suka dtg sini...sebab selalu keluar entri Kubdasang ni hehe....
    mahal jugak room rate di yeh!

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!