Wednesday, December 18, 2013

Minum Petang bersama Damia!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!


Nak minum petang bersama Damia? silalah :p








Dulu memula aku terpikir, tentu Damia akan lebih terikut perangai abang-abangnya sebab dia sorang jak pompuan kan. Mesti cara pergaulannya, cara permainannya akan dipengaruhi oleh abang-abangnya.

Tapi jangkaan aku meleset, Damia tetap dengan sifat gegirlnya. hehe ok lah juga kan. Tak lah dia lasak macam abang-abangnya tu. Memang ada sedikit perangai juga yang dia tiru daripada abang-abangnya.....lompat melompat di atas kusyen tu jadi perkara biasa. Sampai terbuka spring2 kat dalam kusyen tu dorang kerjakan. Duduk pun rasa tak selesa sebab ada yang mencucuk2 bontot  ish ish ish.

Jika membeli barang permainan, Damia tetap akan tunjuk teddy bear, atau alat2 memasak tak pun set minum petang cam di atas tu. Beria-ia dia tuangkan minuman dalam cawan kononnya nak bagi Uminya minum. hehe Tak da kawan sejantina kan so Umi nya lah jadi peneman minum petang setiap hari......(^___^)



Note : teringat zaman budak. Dulu mana pernah ada set mainan camtu. Kalau nak main masak2 atau minum, guna tempurung kelapa dan ranting2 kayu......:D


10 comments:

  1. alalala tomei nyee..buat kn air utk mama yeee..untuuk untie ade x?heh

    ReplyDelete
  2. Hormon perempuan tetap adalah Mia. Lasak bermain tu pengaruh abang sebab kawan bermain tapi bab memilih permainan tetap ada sifat perempuan.

    Tengok Damia main macam betul-betul dia nak minum hihi...

    ReplyDelete
  3. Syukur kan Mia ssb Damia tetap mewarisi sifat2 kewanitaan...harap2 nya hingga dewasa lah ya...:)
    comel plak mainan2 nya tu...

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah damia secara semula jadi cenderung kearah gegurl..taklah risau sangat kan mia..
    comelnya set mainan damia, arissa nak tumpang sekaki boleh...hehe

    ReplyDelete
  5. haah kan, lepas tu muak main masak2...tukar main kawin2 pulak. syok betul kenangan masa kecik2 ni :)

    ReplyDelete
  6. untung Damia ada kawan...Dania kawan dengan si kembar je..sesekali kazen dari Muar balik.....

    ReplyDelete
  7. suka tgk mainan2 gegirl ni comey2 aje kan

    ReplyDelete
  8. Kalau dah namanya pompuan.......set mssak dan minum jugak yang dipilihnyakan Damia hehe

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!