Friday, May 31, 2013

Di waktu hujan

Assalamualaikum

Tajuk cam jiwang tapi sebenarnya just mo bagitahu semalam kat KK sehari semalam hujan....jadi kami sekeluarga pun bercuti-cutian di rumahlah jawabnya :p....

Sebenarnya kalau stay di rumah di waktu hujan takda banyak aktiviti yang dapat dibuat...anak-anak seronok bermain sendiri....nak tengo tv tak best sebab bunyi hujan lebih kuat...nak kemas rumah mata asyik nak jadi kuyu jak, best membuta dalam cuaca sejuk camni...alasan semata-mata padahal malas ...hehe 


Tapi rasa macam tak berapa nak best pulak kalau asyik membuta jak...teringat kacang panggang yang hubby beli masa balik kampung hari tu....so ni lah aktiviti kami sekeluarga semalam...makan....


Kacang panggang import khas dari Kota Marudu....Kacang ni banyak di jual di gerai tepi jalan simpang menuju Kota Kinabalu - Kudat - Kota Marudu.....memang rangup dan sedap.....di goreng dalam pasir kata dorang....memang sangat di suggest beli kalau singgah di Kota Marudu

Waktu hujan makan kacang memang terbaeekkk, minum nescafe tariikkkk....


Malam pula aku masak sup ayam campur kentang, hujan2 best minum sup kan.....sup tidak menggunakan minyak langsung k....itu yang timbul tu minyak daripada ayam semulajadi.....hehe

Thursday, May 30, 2013

Cuti dan Damia

Assalamualaikum

Special hari ni bersiaran dari rumah, maklumlah hari ni tak ke opis hehe motif bagitahu saja jak nak bagi orang tahu aku cuti hari ni.....bukan sehari tapi 6 hari.......hahaha ketawa bagi orang jeles 

Ok lupakan pasal cuti sekejap.....aku nak ceritakan sedikit pasal anak pompuan  aku yang seorang itu....sekarang ni bukan main lagi bercakap...membebel seorang diri, kadang-kadang menyanyi kalau moodnya ok....lagu aku tak pernah dengar....dia yang cipta semuanya, lirik, melodi segala...huhu

Makan ?? memang kategori budak gondo'ot ...pantang nampak umi, baba atau abangnya makan...dia nak juga.....makan tak mo suap2 k, nak makan sendiri.....mengada2 betul.....kalau di rumah oklah sikit tapi Umi dan Babanya yang penat memungut segala makanan yang bertaburan....mana tak nasi separuh yang terhambur keluar daripada masuk ke mulut....
Kalau makan di luar pun, nak juga makan sendiri....terpaksalah juga bagi....kalau tak dengarlah jeritan Damia satu kedai tu.....
Payahlah pekerja restoran tu bersihkan bawah meja tempat kami makan tu.....Damia dah renjiskan segala nasi2 kat bawah....huhu

Kalau makan dengan ayu dan sopan santun macam kat bawah ni tak pa lah kan..



Tapi kalau dah makan cam ni .....

^
^
^
^
^



anak sapa lah ni..... :p

Wednesday, May 29, 2013

Wordless Wednesday # 26

Assalamualaikum

Teguhkan pendirian mu
Teguhkan peribadi mu
Teguhkan iman mu


Lokasi : Atas bukit view dari Kinabalu Pine Resort, Kundasang





Selamat bercuti untuk rakan-rakan di Sabah.....Kotobian Tadau Tagazo Do Kaamatan !!

Mood : Cutiiiiiii

Tuesday, May 28, 2013

2 Hari di Kampung

Assalamualaikum

Jumaat lepas kami sekeluarga balik kampung....
Anak-anak dah rindu dengan atuk dan opahnya termasuklah Uminya ni...
Macam biasa share gambar yang di sempat disnap di kampung...
harap jangan boring yek.....



Konon-kononnya nak tukar karier menjadi tukang kebun yang berjaya :p



Bila benda ni berbunyi ditiup angin, rasa tenang dijiwa gitu....




Jambu kapas kami gelarkan sebab rasa dia cam makan kapas...hehe, bukan jambu air yek.....pernah makan jambu camni.....rasa manis masam dan kering.....so agak tidak mengemarinya...bagi sedekah kat burung-burung semua....

Monday, May 27, 2013

Kelam Kabut vs Monday Blues

Assalamualaikum

Hari ni tersangatlah kelam kabut sikit...
Tambah - tambah lagi hari isnin...
Ni akibat cuti 3 hari lah ni....Mood masih cuti-cuti Malaysia lagi....
Dah lah semalam kena ceri beri.....ntah apa yang aku makan tak tahulah..
Ada beli makanan di pasar malam.....beli kuih muih, rojak dan murtabak jawa....
aku suspect mesti murtabak jawa sebab rasa dia lain sikit..
tapi sebab kepingin betul nak makan aku bedal semuanya...hehe

Akibat kelam kabut dan monday blues, Punch Card dan kunci laci tertinggal di rumah...
Huhu
Blog kengkawan pun tak sempat nak kunjung.....tengo kalau sempat ni malam yek...
penangan ceri beri masih ada kesan lagi....


Nasib baik minggu ni 3 hari keja sahaja.....khamis, jumaat, sabtu, ahad, isnin, selasa cutiiiiii.........



Thursday, May 23, 2013

Panik sekejap....

Assalamualaikum

Alkisahnya semalam masa balik keja, cam biasa tepat jam 5.15 ptg terus punch out tekan lif turun ke basement....pekerja yang berdedikasi kan...masa balik keja 5.15 mesti on time, kena ikut peraturan..hehe

Masuk keta, dengan jari telunjuk yang ayu tekan punat Start sambil injak brek......ehhh apasal brek keras, enjin tak boleh start......tekan lagi sekali, tak boleh juga....tekan kali yang kedua....sama juga...brek tak boleh pijak...keras.....aku dah mula panik dah, takkan Alputih ni dah rosak kot...baru 2 bulan guna.....nak tepon hubby, henpon tak mengizinkan pulak, credit ada tapi tempoh masa bual dah tamat....nak tak nak, terpaksa naik opis balik.....guna tepon opis kol hubby suruh datang opis....

Nasib baik kawan opis yang lain belum balik.....tanya kawan aku yang seorang ni, dia cakap stereng terlocked, kena pulas2 stereng sambil start enjin.....dia pun pernah jadi camtu....aku tak terpikir pulak pasal stereng terlocked tu, dah panik kan.....
So aku minta kawan pompuan aku yang temankan ke bawah tolong ajarkan.....tiba2 satu kawan opis lelaki cina ni yang offer nak tolong....aku ok jak sebab mungkin lelaki lebih ok nak minta tolong pasal keta ni....

Kat bawah, kawan lelaki ni suruhlah start enjin cam biasa sambil pulas2 sikit stereng keta tu.....dan sekali cuba terus on....enjin boleh start cam biasa.....
Buat malu aku jak panik ntah apa2 ntah....kalau tahu pasal stereng terlocked tu tak payahlah aku naik balik ke opis.....mesti kawan2 lelaki opis cakap, pompuan ni kalau keta bermasalah sikit mesti panik gila......
Nasib baik hubby belum masuk kawasan KK lagi, kalau tak terpaksalah mendengar dia membebel sebab setengah jalan aku suruh patah balik, Alputih dah ok dah...
Agaknya aku dengan Alputih belum serasi lagi.....huhu





Note : Semalam ada yang tanya gambar2 yang aku postkan tu guna effect ke apa ?... semua gambar2 tu dah dieditkan menggunakan perisian Light Room 4.1 dan Adobe Photoshop CS6.... (^_^)

Tuesday, May 21, 2013

Belajar perkataan "BAH"

Assalamualaikum

Hari ni kita belajar sikit bahasa Sabah.....belajar perkataan "BAH" ikut keadaan...hehe
Maaf kalau ada ayat yang agak kasar sedikit ye.....:D


Sumber : Facebook


Bulih bah kalau ko !!! hehe


Monday, May 20, 2013

Mood cuti

Assalamualaikum

Mood cuti bukan lagi monday blues...hehe
Jumaat ni cuti, cuti umum :D
Khamis dan Jumaat depan cuti lagi, cuti Pesta Kaamatan...2 hari lagi tu plus sabtu dan ahad....
dan plus lagi cuti tahunan 2 hari 3 dan 4 Jun sebab cuti sekolah...
banyaknya plus plus cuti...hehe
Sebab tu yang jadi mood cuti sekarang ni....


Emmm ada 4 hari lagi nak cuti sekolah.......nak balik kampung, nak mandi kolam, nak main pasir, bla bla bla......

(^____^)

Sunday, May 19, 2013

Persaingan 'sihat'

Assalamualaikum

Selamat berhujung minggu....bersiaran lewat sedikit....lately jarang update blog pada hujung minggu...kemalasan melanda katanya....ni pun dah mamai2 sedikit sebab ngantuk lepas makan....Damia dan nyenyak tido, uminya ni pun tergoda juga nak peluk bantal tu....tambah2 lagi cuaca pun mendung saja nak hujan.....tapi tetiba rajin pulak on lappy nak update blog.....hehe



Ni foto baru snap, masih panas2 lagi...hehe
Lunch di mekdi sebentar tadi....teringin nak makan burger gara-gara tengo chef masak burger di channel AFC 703....kuang kuang kuang



Jangan tak percaya....ni view dari restoran mekdi....di seberang sana adalah restoran kentaki.....betul2 persaingan sihat dorang ni kan....actually dua2 restoran ni dekat saja dengan area rumah.....5 minit perjalanan dengan kereta sahaja....mekdi di sebelah kiri, kentaki di sebelah kanan.....mekdi yang buka dulu, kemudian selang 5 bulan gitu, kentaki mulakan business dorang di seberang jalan...betul2 berdepan antara satu sama lain.....memang persaingan yang sihat dan sengit tapi yang tak bestnya bertambah lelemaks pengunjungnya...termasuk akulah tu...huhu padan muka aku.....

Actually dari kita sendiri sebenarnya.....kawal nafsu jak kalau nak makan di restoran fast food camni...sekali sebulan tu mungkin oklah kan....kalau diikutkan nafsu memang cepat dapat penyakitlah jawabnya kan....tepuk dada tanya selera !!

ok TaTa


Friday, May 17, 2013

Surat 'Cinta'

Assalamualaikum

Salam Jumaat semua.....semalam kepada cikgu-cikgu sekalian tu mesti happy dan terharu kan dapat banyak hadiah dan wish daripada murid-murid dorang...

Hubby aku pun tak ketinggalan....tapi dia special sikit...hehe dapat surat cinta dari anak muridnya....jeles aiii....



 
I LoVe You Cikgu Dzul.... :p


Comel kan....siap buat sampul sendiri lagi tu....dan isi suratnya




ala tomei tomei......terharu hubby aku....siap bagi ucapan advance lagi Selamat Berpuasa dan Selamat Hari Raya.....



Ok update Mr.Nuffnang lagi.....check acc pagi ni ada satu BE -> Origins Ginzing lagi yang menyinggah.....thank you Nuffnang.....


TaTa

Note : Nanti aku singgah rumah korang yek....minggu ni agak ke bz an sikit..... :D

Thursday, May 16, 2013

Selamat Hari GURU

Assalamualaikum

Selamat pagi Cikguuuuuuuu.......ingat masa sekolah dulu-dulu kan...banyaknya memori indah dengan guru-guru sekolah kan.....kena denda oleh cikgu ? memang wajib....tipulah kalau tak pernah denda dengan cikgu sekolah kan....aku yang begitu skema masa sekolah dulu pun kena denda juga....tapi taklah yang teruk sangat yang sampai kena rotan camtu....denda berdiri dan tangan kena ketuk dengan pencil box sebab tak dapat jawab soalan, tak siapkan kerja sekolah.....hehe..adik2 jangan ikut perangai ni tau...

Teringat cikgu-cikgu aku sekolah dulu.....Cikgu Ibrahim yang pernah aku sebut dalam post aku dahulu...ala yang konpiden suruh aku ikut pertandingan cerita tu...hehe
Tapi lepas aku post kisah tu, beberapa minggu kemudian aku terima berita Cikgu Ibrahim dah kembali ke rahmatullah.....Al-Fatihah untuk arwah....

Teringat Cikgu Betty yang amat garang mengajar matematik masa sekolah menengah..... Cikgu Yazid yang tinggi lampai, kalau tunggang motor besarnya tu, lurus jak badan dia...hehe memula masuk punyalah garang, lepas tu dia ok dah....ajar Ekonomi masa form 6...
Tidak lupa juga Ms.Balvinder Kaur, lecturer aku masa kat UMS dulu....sempoi jak dia mengajar....

Selamat Hari Guru untuk semua cikgu yang pernah mengajar aku masa kat SK Pekan Lama, Kota Marudu....SMK Kota Marudu dan semua lecturer di Universiti Malaysia Sabah....Terima Kasih untuk semua ilmu yang dicurahkan....Jasa Mu Tetap di Kenang....
Selamat Hari Guru juga untuk hubby aka Cikgu Dzul, Mama Mentua, kawan-kawan aku si Cath (Kay Masingan), Teng, Nc, Uzoi dan yang lain2 (sori tak dapat sebut semua sebab mostly kawan aku semua pun jadi cikgu...hehe aku jak yang tersesat masuk insurans ;p) dan juga semua rakan-rakan blog yang bergelar cikgu.....


 
Semalam bertungkus lumus balut hadiah untuk cikgu Shumi, Shamzi dan Damia...abaikan pembalut angry bird tu, budak2 yang pilih....:p

Wednesday, May 15, 2013

Lebih cepat bercakap

Assalamualaikum

Hari ni aku tiada nak tepek foto untuk WW sebab nak cerita tentang Damia yang sejak dua menjak ni suka membebel jak....suka betul dia berbual, lagak cam orang besar siap dengan gaya lagi...macam orang nak berpidato pun ada.....dalam keta, tengah tengo tv, masa mandi.....mulut pot pet pot pet, kalau aku tak layan, pandai merajuk pulak......so ya kan sajalah setiap kali dia bercerita....bahasa dah macam bahasa planet namek...dia seorang saja yang paham....

Tapi rasanya budak pompuan memang cepat bercakap kan.....Shumi dan Shamzi mula bercakap dekat2 umur 3 tahun gitu....si Damia ni pula umur baru setahun 6 bulan dah membebel cam mak nenek.....dia dah boleh sebut namanya sendiri...cam tak percaya aku....hari tu aku cuba try test saja tanya2 namanya, tengo samada dia boleh jawab ke tidak....sekali dia jawab 'Damia' (sebut ala-ala budak kecil yang comel gitu ok), mo terperanjat beruk Uminya ni......Mula-mula tu aku ingat mungkin kebetulan dia tersebut perkataan ala ala nama dia so aku ulang lagi tanya....sapa nama ? tetap dia jawab DAMIA....tak puas hati lagi tu...esoknya sebelum pegi nursery tanya lagi, dan konpem memang dia tahu namanya dah....hehe

Selain nama dia, Damia dah boleh sebut Baba, Umi, O O, Nenen, Momom dan Dap Dap (sedap)
Bestnya bila tengo perkembangan anak-anak kan.....lepas ni jenuhlah aku dan hubby melayan bebelan si Damia ni......


 
Budak kuat membebel.....abaikan orang yang di belakang tu....hehe


Tuesday, May 14, 2013

Update laju-laju

Assalamualaikum

BZ lagi hari ni, so update laju-laju....
Walaupun hari ni langsung blur, no idea, just post apa-apa jak yang aku boleh kongsi...hehe
Nampak foto yang hubby upload subuh tadi, aku kongsikan kat sini......
Agak-agak cam foto atau cam lukisan ??
Aku tak tahu camna hubby edit terus nampak cam lukisan kan....
Nak tanya korang, agak-agak foto camni boleh jual ke ??? :D


 





Update pasal en.Nuffnang pulak....
Dapat satu BE untuk bulan Mei, alhamdulillah rezeki..


Ok tu jak nak update.....hehe TaTa

Monday, May 13, 2013

Salam Isnin

Assalamualaikum

Salam Isnin semua.....minggu ni aku agak ke bz an sikit sebab kawan keja aku seorang ni outstation selama seminggu so terpaksalah gantikan sekejap tempat dia...tak pa lah kan dah namanya keja....redha jak lah...hehe

Semalam kalau ada yang tak tahu merupakan Hari jururawat Kebangsaan.....so aku nak wishkan untuk adik aku yang keja jururawat tu...Selamat Hari Jururawat...keja elok2 ok, layan bagus2 para pesakit tu... :P
Sebenarnya adik aku ni cita2 nak jadi polis...lepas STPM terus apply masuk polis....dan di panggil temuduga....tapi malang masa temuduga kena reject....actually semua segi adik aku layak jadi polis, tinggi, dia punya kegarangan, aktif dalam kadet polis sekolah tapi satu jak spoil sikit, tangan dia pernah patah masa sekolah rendah.....huhu polis kan nak tangan lurus.....
Takpalah dik, ok juga keja jururawat tu......membantu orang awam juga cam polis

Hari ni nak share juga dua foto dari en.Hubby....spot yang paling dia suka snap2 gambar....


 

Teluk Likas, Kota Kinabalu



  Masjid Bandaraya Kota Kinabalu


Sunday, May 12, 2013

Selamat Hari IBU

Assalamualaikum


34 tahun yang lalu mak melahirkan aku ke dunia.....aku di jaga dengan penuh kasih sayang.....Mak tanpa jemu menjaga, mendidik dan menyayangi aku dengan penuh kasih sayang.....aku pada masa itu hanya mahukan diri aku di ambil perhatian sepenuhnya oleh Mak tanpa peduli kepenatan Mak.....dan kini apabila aku sendiri telah menjadi Umi kepada 3 orang anak yang comel, dapat merasa sendiri kepenatan yang berbaloi seperti yang di rasai oleh Mak.....berbaloi kerana dapat menjadi Umi kepada Shumi, Shamzi dan Damia....

Dan hari ini aku ingin ucapkan SELAMAT HARI IBU untuk mak, TUMIAH LAGIYOH......segala pengorbanan Mak tidak ternilai harganya.....Terima Kasih Mak...semoga Mak dipanjangkan umur, dikurniakan kesihatan yang baik, bahagia selalu....amin


Sayang Mak.....


Happy Mother's Day juga diucapkan untuk Mak Mertua, Kakak, Adik, teman-teman dan Ibu-Ibu yang ada di luar sana.........







Dapat hadiah istimewa daripada Shamzi



Dan hadiah yang paling berharga yang aku dapat




Anak-anak Umi - Shumi, Shamzi dan Damia

Friday, May 10, 2013

Sekadar renungan

Assalamualaikum

Perkongsian di hari jumaat....


Sumber : Facebook





Note : Mendengar berita semalam membuatkan hati rasa tidak tenteram dengan keselamatan anak-anak kita hari ini.....ibu mana yang tidak sedih bila melihat mak budak perempuan yang mati dibunuh selepas dirogol menangis teresak2 meratap kematian anaknya itu....bergenang air mata aku semalam melihat dia masih kuat menjawab soalan yang diajukan oleh wartawan itu.....Al-Fatihah untuk arwah dan Takziah untuk keluarga mereka, semoga mereka tabah menghadapi dugaanNya....dan semoga si pelaku akan mendapat pembalasan yang setimpal dengan perbuatan kejamnya itu...
Semoga anak-anak kita dijauhkan daripada segala bahaya......amin

Thursday, May 9, 2013

Cukup-cukup sudah

Assalamualaikum

Cukup-cukup sudah.....!!!
Cam lagu pulak kan....
Ditujukan kepada mereka yang masih lagi memegang pahat dan tukul untuk membaiki rumah yang memang sudah siap....

Aku boleh tutup segala saluran media sosial...boleh elak daripada membaca segala macam berita yang tidak sahih dan berbaur hasutan segala.....rimas membaca semua tu....mahu sahaja aku unfren kan semua mereka yang terlibat tetapi aku masih ada sifat seorang kawan yang tidak akan terus mengadili siapa2...itu hak mereka kan...tapi tolonglah....cukup-cukup sudah....
Aku mahu aman...

Dalam media sosial aku boleh elak.....tapi di tempat keja aku, begitu lancang mulut si kawan menghina bangsa orang lain yang kononnya amat kolot menyokong si polan....
Berdesing telinga mendengarnya tapi kalau dilayan nanti aku akan menjadi seperti dorang...
satu jari ko menunjuk kesalahan orang lain, ingat ada 4 jari yang akan menuding diri ko sendiri....
Sabar dan diam....senjata yang paling berkesan sekarang ini....

Sekadar meluahkan perasaan geram dan tidak terniat untuk menyinggung perasaan sesiapa.....aku hormat hak orang lain untuk bersuara tetapi sila hormat perasaan orang lain juga....

cukup-cukup sudah......sekadar mahu hidup dengan aman......

Wednesday, May 8, 2013

Tuesday, May 7, 2013

Pantai Rang Bulan

Assalamualaikum

Selepas mengundi hari ahad tu, kami sekeluarga jalan-jalan ke Pantai Rang Bulan, Kuala Abai, Kota Belud....bersebelahan dengan kampung hubby saja...pegi melawat keluarga kawan mama mentua....tak pernah pegi ke sini, ni first time dan tempatnya memang cantik.....pantainya bersih jak, belum tercemar lagi dengan segala sampah...
Actually kat tempat ni, kawan mama mentua aku tu ada buka chalet2 kecil sesuai untuk mereka yang suka camping tepi laut....Harga chalet kecik2 tu aku dengar yang dorang bualkan dalam RM25 - RM30 semalam.....
Ok jom layan foto-foto yang sempat di snap...




 


 


 


Monday, May 6, 2013

Hari baru !!!

Assalamualaikum


Ada yang cuti ke hari ni ???? Sabah tiada cuti ok....keja jak, jangan malas-malas...tapi kebanyakkan sekolah kat KK ni tutup, so Shumi hari ni happylah tak payah pegi sekolah.....

Semalam tido jam berapa ? aku tertido, terbangun, tertido, terbangun tunggu keputusan sapa menang dan tunggu mana tahu ada pengumuman public holiday..hehe dan kesannya sekarang sakit kepala sebab tak cukup tido, fening-fening lalat...

Keputusan PRU semua orang dah tahu kan.....jadi kepada mereka2 yang telah dipilih untuk memimpin rakyat tu jangan lupa segala janji.....rakyat dah pilih, tunaikanlah tanggungjawab dengan sebaik-baiknya...dan kepada yang kalah, terima sajalah dengan hati yang terbuka, dah namanya adat bertanding kan....jangan pula ada buat protes segala bagai lepas ni (ehhh cam iklan tv plak ayat aku ni)....itu menyusahkan rakyat sebenarnya....

Walaupun berlainan aliran politik, jangan sampai bermusuh pulak.....lebih2 lagi sesama muslim.....kalau aku, aku lebih suka PILIH KEAMANAN....



ok TaTa.....selamat bekerja !!!





Sunday, May 5, 2013

Lebih baik DIAM

Assalamualaikum

Lebih banyak kamu bercakap, lebih banyak silapnya nanti......maka itu lebih baik DIAM.....



Sumber : Facebook


Rasulullah S.A.W Bersabda :
"Barangsiapa yang banyak perkataannya, nescaya banyaklah silapnya. Barangsiapa yang banyak silapnya, nescaya banyaklah dosanya.Dan barangsiapa yang banyak dosanya,nescaya neraka lebih utama baginya"..(Hadis Riwayat Abu Naim)


"Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat, maka hendaklah ia berkata yang baik atau diam"..(Hadis Riwayat Bukhari & Muslim)



~~~Mari sama-sama perbaiki diri~~~

Friday, May 3, 2013

Layan foto

Assalamualaikum

Salam Jumaat semua....Sibuk sikit hari ni so macam biasa layan foto2 saja ye....(^_^)





 
Makan steamboat bufet di G Cafe, Gaya Hotel




 
Selamba jak Damia masukkan tali stroller kat mulut dia....




 
Sambutan hari jadi simple Mak, Kakak dan Yus (anak buah)




 
Jalan-jalan di Esplanade Kudat hari tu...




 
Beriadah di Kompleks Sukan Likas

Thursday, May 2, 2013

Cerita kedai kopi # 2

Assalamualaikum

Hubby sekarang selalu ngadu, katanya kat sekolah dia ada sorg guru baru masuk....katanya ingatkan dapat meringankan sikitlah tugas2 guru pendidikan khas sebab kelas tu memang kekurangan guru.....
Lupa pula nak bagitahu hubby ni ajar murid2 dalam kategori pendidikan khas, contoh mcm sindrom down, lambat dlm menerima pembelajaran, autisme, disleksia.....


Memang mencabar sebenarnya mengajar murid2 dalam kategori ni..
Ok berbalik kepada cikgu baru masuk tu, kata hubby kejanya asyik nak cari kesalahan cikgu2 lain lepas tu ngadu kat guru besar....
Kelasnya sendiri tak terurus tapi sibuk ambil tahu hal org lain....kata hubby bukan dia sorang saja yang perasan tapi cikgu2 lain pun sama....yang peliknya penolong kanan sekolah tu terima bulat2 jak aduan cikgu baru tu tanpa usul periksa....hingga satu tahap teruk hubby dan cikgu2 yang lain dah isi borang mohon pindah sekolah....isk isk isk orang camni pun ada...

Tapi kalau ikut pengalaman aku setiap tempat keja mesti ada sorang yang jenis camni......konon-kononnya dialah pandai dalam segala2nya, lepas tu sibuk nak cari salah orang supaya dapat ngadu kat boss.....aku rasa dia orang paling gembira bila orang yang diadukan tu dimarah oleh boss....
Kat tempat aku pun ada sorang jenis camni.....bukan aku saja sedar malahan HR pun tahu sikapnya yang suka mengadu tetapi dia sendiri tidak mahu buat apa2 keja......yang herannya boss kat opis aku ni macam sengaja tutup mata tutup telinga.....kawan aku yang kesian, selalu jadi mangsa buli dia, tapi still boss aku masih menangkan dia.....

emmmm aku memang sebenarnya tak tahan dengan sikap dia tapi memandangkan company ni bukan bapa dia yang punya, sama2 makan gaji di sini, cari rezeki di sini, aku bertahan jugalah hingga ke hari ni...dah dekat 8 tahun aku keja sini tau dan hari2 terpaksa menghadap dan berdepan dengan sikap dia...tolak hujung minggu dan cuti2 amlah..hehe

Rasa-rasanya semua tempat pun ada kan jenis orang yang macam ni...tak baik tau semata-mata nak upkan diri sendiri dengan cara menutup periuk rezeki orang...ko dapat hasilnya pun tak berkat....Semoga kita dijauhkan daripada sifat2 sebegitu....


Ok sambung minum kopi !

Wednesday, May 1, 2013

Menghabiskan Kupon..

Assalamualaikum


Kepada semua para pekerja, selamat bercuti ye.....(^_^)

Semalam sebenarnya malas nak keluar, nak masak di rumah sahaja tapi baru teringat kupon Old Town tu belum digunakan lagi....adalah beberapa keping kupon free dan half price.....tarikh luputnya adalah semalam 30hb April.....so terasa sayang, kami sekeluarga pun pegilah keluar makan malam di Old Town....



Ini aku punya, Singapore Prawn Beehoon......Memang sedap kuahnya dan mee nya pun banyak...tapi isinya hampeh, udang ketot ada 3 ekor, kerang beberapa biji jak, fishcake ada 2 keping.....huhu



Ini hubby punya.....Mee aku tak tahu apa nama dia...ok jugalah rasa dia tapi meenya sikit jak....



Ini minuman free dan separuh harga......ice blended tu memang terbaeeekkk tapi kopinya amatlah pahit.....



Ini Damia dengan roti kawinnya......


Bil dalam RM 45.00 jak....oklah sebab selalu kami makan mesti atas RM 50.00 jadi tak sia2 jugalah kami abiskan kupon tu semalam.....