Wednesday, January 1, 2014

Selamat Tahun Baru 2014

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Selamat tahun baru 2014!
Semalam sambut kat mana? tanya jak, sebab aku tak pernah pun celebrate2 new year ni...apalagi nak berkumpul di dataran atau padang tunggu detik 12 tengah malam tu....Tak pernah tau, sejak zaman anak dara hinggalah beranak pinak ni....

Hari ni cuti rehat2 kat rumah jak sebab esok anak2 dah mula bersekolah.
Barang2 keperluan persekolahan hari tu dah beli cuma bukan kesemuanya baru. Yalah kan mana2 benda yang masih ok, gunakan dulu macam kasut sekolah. Walaupun agar pudar putihnya tetapi belum koyak, ianya masih boleh digunakan.
Kena didik anak supaya tidak membazir. Nak2 lagi sekarang ni semua barang pun dah naik harga....kenalah berjimat cermat huhu

Hari tu bayar yuran sekolah, tadika dan taska rasa nak pitam sekejap tengok jumlahnya. Yuran buku, makan, pelbagai dan lain-lain dan naik semuanya. Kira punya kira dekat 2000 lebih dibayar untuk Shumi, Shamzi dan Damia.....
Dah ini tanggungjawab ibu bapa, pejam mata jak lah membayar semuanya. Semoga anak2 ku belajar dengan rajin sehingga menjadi orang yang berjaya dan tak sia-siakan segala pengorbanan Umi dan Babanya ni..amin

Cerita sikit tentang dunia blogger di tahun baru ni....in sha Allah akan tetap diteruskan. Selagi ada cerita nak dikongsi dan selagi ada yang sudi membacanya. 
Masuk tahun baru ni, aku kemaskan sedikit template blog. Mana2 widget yang aku rasakan tak perlu dah dideletekan. Nak mengemaskan ruang dan meringankan beban blog. 
Ruangan chatbox pulak aku dah letakkan kat tepi. 



Ok lah....tu je serba sedikit pembuka entri untuk tahun 2014 ni......good luck for year 2014!



13 comments:

  1. Replies
    1. Happy New Year to you too cath..... :D

      Delete
  2. saya yang baca pun rasa semput dgn belanja sekolah utk tiga orang anak…
    Betul la kan, tu namanya pengorbanan as mak ayah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a.....semoga anak2 kita tak lupa semua tu kan.....harapnya dorang berjaya dunia akhirat...:D

      Delete
  3. selamat tahun baru mia, semoga tahun mencabar ini mengajar diri kita supaya lebih berjimat cermat. segala2nya 'naik' :)

    ReplyDelete
  4. Happy new year mia.. byk jgk kan perbelanjaan sekolah anak skrg ni.. huhu

    ReplyDelete
  5. happy new yr mia..betul tuh belanja anak2 sekolah memang banyak..makan bertambah anak makin byklah...apapun mmg kita nak anak kita mdpt ilmu terpaksalah carik duit kan...
    semoga semuanya bertambah baik ditahun baru..:)

    ReplyDelete
  6. Sya pun x kemana smlm..dah tentu jln mesti jem..jd duk umh makan beger je la..hehe

    ReplyDelete
  7. Happy new year Mia....Betul tu....mmg pitam sekejap kalau tgk cost belanja bebudak naik sekolah ni hehe...
    Sama le kita mia kalau boleh nk berjimat...

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!