Sunday, February 2, 2014

Love Kampung!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Salam petang ahad korang!
Bersiaran lambat hari ni sebab baru selesaikan segala kerja rumah yang tertangguh...baru jak sampai semalam dari kampung ku yang dirindui selalu tu.
Ni baru balik macam nak balik lagi......love my kampung.



Snap gambar ni pagi semalam depan rumah jak.....masih banyak pokok kan.
Suhu masih sejuk dalam 23'c. Macam dalam air-cond. Nak mandi memang sejuk. Bergegar keluar bilik mandi. 
Mana nak dapat suhu sejuk dari alam semulajadi kalau di bandar. Sekarang suhu kat bandar sejuk pun pasal angin dari China tu, bukannya sebab dari pokok2 hijau tu semua kan....

Ok lah nak BW pelan2. TaTa!




16 comments:

  1. tenang jak pemandangan kampung.. :)

    ReplyDelete
  2. wahhh...best nya.tenang dan nyaman jak di rasa kan kak mia....

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan...kita pun suka dok kampung...lbh tenang :-)

    ReplyDelete
  4. Syoknya sejuk2. Sabah memang sejukkan :)

    ReplyDelete
  5. salam..

    memang best kan bila dapat balik kampung..memang betul tu..suasana kampung lebih best dan fresh..sejuk yang original..

    ReplyDelete
  6. Kampung saya di Penang dah tak macam kampung masa saya kecik2 dulu lagi. Pokok-pokok sudah hilang diganti projek perumahan kos sederhana dan tinggi. Sawah juga telah tiada diganti kilang industri. Rumah pusaka ayah ibu masih ada tapi dihimpit pembanguanan yang semakin deras...Kesian kampungku....

    ReplyDelete
  7. assalam,

    memang betul sejuk semula jadi dari tumbuhan kehijauan lebih nyaman..

    ReplyDelete

  8. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  9. bestnya balik kg Mia... nyaman jak tgk pemandangan kg...mash byk pokok..hijau..:)

    ReplyDelete
  10. Rsnya suasana kampung memang sejuk kan mia..rumah mak aku kat kelantan pun kalau mlm dan paginya eee..mmg sejuk btul kalau nak mandi..

    ReplyDelete
  11. sama seperti belakang rumah saya lah Mia..byk pokok hijau..sejuk mata tengok pepagi

    ReplyDelete
  12. Betullah Mia...duk kampung pagi pagi memang sejuk sungguh, menggigil!

    ReplyDelete
  13. Bestnya Mia dpt blik kg..sy lama x blik kg..rindu sgt dhn ibu d kg..
    uii sejuk suhu tu Mia...bestnya..tmbh lg rindu kg..

    ReplyDelete
  14. jeles betul tengok orang yang ade kampung nie..hehehe...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!