Sunday, March 23, 2014

Aktiviti Cuti Sekolah

Assalamualaikum

Salam ahad korang.
Cuti sekolah dah mula kan, so apa perancangan?  nak bawa anak-anak pegi mana?
Mungkin ada yang balik kampung, mungkin ada yang bawa anak-anak berjalan ke tempat yang menarik atau mungkin ada yang melancong. Apa pun yang korang rancang semoga semuanya berjalan lancar.

Tapi rasanya ada juga duduk kat rumah. Mungkin cuti tak diluluskan oleh boss.
Memang hampeh kan camtu, sian anak-anak, terpaksa duduk kat rumah sebab mak bapa terpaksa bekerja.
Aku agak bernasib baik sedikit sebab hubby cikgu sekolah kan. So kalau anak-anak cuti, dia pun bercuti juga. So tinggal aku je yang apply cuti tahunan khas untuk anak-anak dan hubby.
Cuti sekolah ni aku dah apply 2 hari cuti tahunan.

Perancangan cuti sekolah ni aku dah buat.
Aktiviti wajib cuti sekolah untuk kami sekeluarga.
Balik kampung halaman ku di Kota Marudu. Anak-anak selalu jumpa atuk dan nenek sebelah hubby sebab MIL kan tinggal kat KK juga. So musim cuti sekolah lah baru ada peluang anak-anak jumpa dengan atuk dan opah di Kota Marudu tu.

Aku dah pun booked bilik kat satu resort ni.
Kali ni kami tak ke Kundasang tempat wajib kami kunjungi , sebab anak-anak katanya nak mandi kolam.
Kat Kundasang manalah ada kolam, ada pun kat Ranau sana tu, Poring.
Tapi tempat tu terlampau pack kalau musim-musim cuti begini. Tak privacy langsung.
So booked lah kat resort ni. Kat luar KK juga tapi tak lah jauh sangat. Nanti aku cite dalam post yang akan datang ye.

Tak sabarnya nak bergembira dengan anak-anak dan hubby (^_^). Semoga apa yang aku rancang berjalan dengan lancar.



Note : Teruskan berdoa untuk MH370. Masih mengharapkan keajaiban berlaku walaupun misi pencarian telah masuk minggu yang ke-3





8 comments:

  1. cuti sekolah, jalanraya confirm jem.

    ReplyDelete
  2. Selamat bercuti...semoga semua berjalan lancar.

    ReplyDelete
  3. Kat kg kelantan ni..
    Blk kg kenduri kahwin sepupu. Kat kelantan ni ramai sgt org..ct sek kan..
    Selamat bercuti mia.

    ReplyDelete
  4. Selamat bercuti.... Best nyer dpt mandi air kolam

    ReplyDelete
  5. rindu nak p kundasang bler sbut pasal kundasang.... selamat bercuti dear...

    ReplyDelete
  6. appy holiday. Tak der gambar ker ☺

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!