Monday, March 24, 2014

'Aku' dan Aisbox tak dapat dipisahkan

Assalamualaikum

'Aku' dan esbok tak dapat dipisahkan. 

Maaf gambar kurang jelas sebab snap di waktu kelam gitu. Ni ambik gambar dulu baru bebelkan Damia...hehe

Setiap minit mesti budak ni buka esbok. 
Jenguk kejap, belek2 benda kat dalam tu, pastu tutup. 
Tak lama kemudian buka lagi, jenguk, belek2, tutup.
Itulah keja dia setiap hari selain daripada bermain dan tengok tv.
Uminya ni dah jemu asyik membebel kat budak ni sebab hari-hari buka esbok.
Kalaulah esbok tu boleh bercakap rasanya dia pun dah naik fed up tengok 
budak kecik ni.Tak tahu apa benda lah yang dicarinya dalam esbok tu.
Sampai ke satu tahap, kedapatan ni, syok2 dia duduk kat dalam esbok tu..huhu

Aku kadang-kadang heran juga dengan budak kecik camni,
banyak-banyak tempat yang dia boleh explore, esbok ni juga yang digemarinya.
Mak-mak budak yang lain pun aku tahu hadapi masalah yang sama camni.
Kalaulah esbok tu aku boleh simpan kunci mangga, memang lama dah aku buat.
Tapi adakah kunci untuk esbok ni ?? huhu


Note : Tapi kan kadang-kadang bapa budak pun suka buka tutup esbok ni...hehe



 

16 comments:

  1. kedapatan sudah. hahaha
    Ada jual penyendal esbok ni sebenarnya, kira macam kita klip kat atas tu, so budak2 takleh bukak la, kami pun ada beli tapi tak pakai pun sebab JJ jarang buka tutup esbok ni unless ada something yang dia betul2 nak.

    ReplyDelete
  2. Hahaha...baik nyer tempat lepak. Bley gang ngan anak dara aku tu. Kejap2 buka...kejap2 buka. Letih freezer tu. Lock haritu pon tak menjadi. Nak kena cari lock lain nih.

    ReplyDelete
  3. sama macam si kembar...kalau dapat duk dalam peti ais lagi dia suka...ikutkan hati nak sumbat je dalam peti ais...

    ReplyDelete
  4. cantik nya tempat dia lepak..anak SB pon sama..bukan sikecik tu saja tapi dua orang yg dah tahun 5,6..suka bukak tutup esbok

    ReplyDelete
  5. sejuk tu Mia, tu yang dia suka tu...

    ReplyDelete
  6. duiii.. peti sjuk tmpt ferverate.. hehe

    ReplyDelete
  7. :) belajar dari ibubapa ... cute apa :D

    ReplyDelete
  8. Saya pernah terbaca satu website, mmg ada jual 'kunci pintu fridge' ni...Cuba lah cari

    ReplyDelete
  9. amik udara sejuk kot mia..hahaha.tingat plak citer upin ipin..
    anak zee pon sama..dok ulang alik bukak tutup..kadang terbiar pintu esbok tu tak bertutup..ntah ape yang dicarinya..

    ReplyDelete
  10. he3 lawak la.... bajet nak sejuk mcm kat oversea kot theheheee

    ReplyDelete
  11. ahahha..mmg cute bah Damia ni... tapi kan sama juga dgn Pa'e dulu2 Mia..suka main di esbok..kejap buka, kejap tutup..ndak tau apa yg di tgk nya...hihi

    ReplyDelete
  12. yelah panas ni kan...duduk dalam sebok tu sejuk lah sikit..

    ReplyDelete
  13. hehehe budak2 mmg ginilah. tapi kena tgk2 kan juga tu !

    ReplyDelete
  14. Ohhhhh dah tau dah puncanya.....nape? Sebab ngikut gene apaknya hehe

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!