Saturday, March 22, 2014

Apa dalam beg tangan ?

Assalamualaikum

Sumber : Facebook/Sabah Troll

Rasanya para suami2 di luar sana pernah mengalami situasi camni kan....hahaha
Bagi mereka beg tangan wanita merupakan salah satu tempat yang paling susah nak cari barang-barang kat dalamnya. 

Tapi kan aku ok je pun cari barang kat dalam beg tu. Hari tu minta tolong hubby ambik kunci rumah kat dalam beg tangan, hampir 15 minit juga dia godek2 dalam beg tu sambil mulut membebel2 sebab banyak sangat benda dalam beg tangan tu. Aku cari kunci tu tak sampai seminit dah jumpa...pelik kan...hehe


Note : taru - simpan, mija - meja, tantu - tentu



18 comments:

  1. ada macam2 dalam beg tangan iolss Mia...hak hak, ni dah ada Ash, kadang2 botol susu pun ada... besar tak besar handbag iolss? ekekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah Farah....selain barang2 kita, kalau yg ada anak kecik tu mmg pahamlah...hehe ada pampers, ada sapu tangan budak, ada botol susu...hehe

      Delete
  2. patutnya beg tu kena ada banyak tempat, bolehlah arrange sikit. hehehe.. macam2 khazanah ada. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yang suka beg banyak poket sebab byk tempat nak selit barang...hehe

      Delete
  3. hahaha.....tu lah kalau pmpuan kan kak mia....sembarang jak kasi masuk dalam beg...banyak kartas2....kartas resit dari elanja barang dapur pun d simpan...lucu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe kan Cik Puan, resit jgn cakaplah, banyak terselit dalam poket beg...hihihi

      Delete
  4. hahaha!!!!!cam sama je ekk. btw dulu husb selalu gak bising2 pasal ni (byk kertas dr duit dlm handbag, hahaha)…pastu dia hadiahkan bag organiser (sindir le tu). sejak aritu, malu weh terus xsemak dah my handbag :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi rasanya tak semak mana pun. Semua benda penting ada dalam beg tu, para suami je ngada lebih...hehe

      Delete
  5. samala..kte cr jp je dh jmpe..kte mcm ltk.pmpes ank la.btol airla..kdg2 knci kete pun suami suruh ltk dlm beg.manala beg xbsar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah, kadang2 bukan barang kita je dalam beg tu. Hubby pun kadang2 tumpang sama letak barang.

      Delete
  6. kita yg simpan,kita tahu celah mana kita letak barang2....suami akka biasa mintak simpankan tab nya dlm handbag akak...tp bila dia nak amik,benda besar gedabak tu pun susah nak jumpa hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak......padahal benda tu situ2 je pun...hehe

      Delete
  7. My bag walau besar tapi tak banyak barang(wajib beg besar sebab kena selalu bawak air dan makanan dan barnag JJ hihi) and I selalu spesifik bagi direction kat my hubby kalau minta dia ambilkan something, macam "kunci dalam poket luar belah kanan", something like that, sebab dah tau orang laki ni cari barang ngan mulut, bukan ngan mata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kadang2 bagi petunjuk pun dorang tetap tak jumpa...

      Delete
  8. segala macam resit, kunci, plastik, duit, henfon,dan macam macam lagi adaaaaaaaaaaa dlm tu kan..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pendek kata macam-macam ada...... :p

      Delete
  9. aku baru ada handbag lepas 18bulan handbag d buang sbb kulit tertanggal2... tp isi nyer 2 menda jer, beg duit & hp... ermmm adakah aku x normal? ha3

    ReplyDelete
  10. haha..smua bnda nak simpan dalam handbag..:)

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!