Friday, April 18, 2014

Peristiwa di hari khamis

Assalamualaikum

Alkisahnya
Semalam semasa keluar lunch dengan hubby.
Hubby ada urusan di KK, so singgah jap kat opis aku keluar lunch sama2 kononnya.
Macam biasa lepas hubby parking keta, dengan ayunya hehe
keluar dari keta. Ntah cam mana masa keluar dari keta tu, kaki aku terpeleot,
dan hilang keseimbangan nak berdiri. Untuk menyeimbangkan diri cehhh perkataan tu aku peganglah kat tepi pintu keta tu. Tapi ntah camna juga pintu keta tu tertutup dan ibu jari aku masa tu ngam2 ada di celah pintu keta tu..........................................hubby pula bila dah nampak pintu keta dah tutup, sangkanya aku dah sedia, apalagi terus lock keta..........

Weeeiiiiiiii, sakitnya.
Korang bayangkan ibu jari aku tersepit kat celah pintu keta tu,
pastu tak boleh tarik keluar sebab hubby dah lock keta.
Terjerit jugalah aku bagitahu hubby yang jari tersepit kat pintu......huhu
Apalagi hubby kelam kabut buka pintu keta.......aduuhhhhhhh memang sakit teramat sakit.
Ibu jari aku masa tu dah penyek. Makin kelam kabut lah hubby tengok, sampai hubby suruh aku ambik MC
sebab takut aku tak dapat drive keta masa balik keja nanti. Sakit2 tu aku lucu juga, adakah tersepit jari nak
ambik MC pulak...hehehe

Lebih 10 minit lah kami dalam keta tunggu jari aku lega sikit dan balik ke posisi asal....kan tadi masa
tersepit tu dah jadi penyek...tunggu dia kembung sedikitlah....hehe
Aku dan hubby teruskan juga nak lunch sama2 tu. Masa kat restoran tu aku minta ais dan letakkan kat ibu
jari tu. Legalah juga sedikit.

Sekarang ni, jari dah ok sedikit. Masih bengkak dan berdenyut tapi tak sesakit semalam.
Hubby pun heran, camna aku dah besar panjang camni boleh tersepit jari...sebab selalunya budak2
jak yang terkena. Ish ish ish.....tu lah namanya malang tak berbau kan.....macam mana pun kita berhati-hati tapi kalau benda tu nak jadi tetap akan jadi.



Note : Petua tersepit jari, cepat2 letak ais, jari tak terlalu bengkak dan kuku tak menjadi hitam.
Note extra : Hari ni Sabah cuti. State Holiday sempena Good Friday iaitu perayaan untuk mereka yang beragama Kristian. 




22 comments:

  1. uhukss, aku dapat bayangkan macam mana sakitnya rasa tu Mia... sakit ok sangat sakit... hu hu hu... salam jumaat Mia dan get well soon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sangat sakit Farah.......dah jadi macam ayam penyet rupa ibu jari aku tu...hehe

      Delete
  2. Replies
    1. Sakit...nasib baik tak retak tulang...huhu

      Delete
  3. mak aiii...confirm sakit giler tuh...SA dapat bayangkan cemana sakitnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bayang pun dah terasa sakitnya...ni kan pula yang tersepit ni...hehe
      Memang sakit gilerrr...

      Delete
  4. ouchhhhh.... da nak kena, bukan kira budak ke idak, kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn...kalau nak jadi memang akan jadi jugak...huhu

      Delete
  5. klakar lak siap terkunci lagi tuh..heheh..betul tuh kalau letak ais mmg kuranglah sikit bengkaknyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tersepit tu satu hal...yang kunci tu lagi satu hal......
      Kalau ingat balik cam kelakar pulak...hehe

      Delete
  6. sakitnye terkepit...kite baca entry ni rasa nk tergelak pun ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit gilerr.......memang lucu juga kalau teringat.... :D

      Delete
  7. Aduuusssss...cik baca pon,mcm terasa juga cik tersepit tu...sakit nya lah tu....aduuuuiiiiiii/..tebanyang2 cik jari cik yang tersepit..menangis karau..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...memang karau bah CikPuan.
      termenangis juga bah masa tersepit jari tu semalam....:D

      Delete
  8. sakit sangat tu kalo dah tersepit pintu..tambah lagi pintu dah kena lock..
    nasib tak teruk..

    ReplyDelete
  9. adoiii....mmg sakit tu mia.tak dpat nk byg kan la.tp bila bc cite mia ni kelakar pun ada.hikhikhik. jgn mara ye mia.....

    ReplyDelete
  10. aduii sakitnya bah tu Mia..teringt ank sy masa kecil dl..sm mcm Mia. tersepit jari dpintu keta...

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!